خدا را شناختم ، از سست شدن عزیمتها ، و گشوده شدن بسته‏ها . [نهج البلاغه]

javahermarket

همه چیز از همه جا
تردد 5/3 میلیون خودرو به جای 2 میلیون خودور در معابر تهران
جمعه 89 آذر 12 , ساعت 5:10 عصر  

رییس اسبق پلیس راهنمایی و رانندگی کشور، گفت: علت ترافیک تهران نبود تناسب ظرفیت معابر با تعداد خودروهای موجود است که نوع رفتار ترافیکی کاربران نیز آن را تشدید می‌کند.

سردار محسن انصاری در حاشیه «دهمین کنفرانس بین‌المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک» افزود: معابر تهران حداکثر برای 2 میلیون دستگاه خودرو ظرفیت دارند، در صورتی‌ که در حال حاضر 5/3 میلیون دستگاه خودرو در تهران تردد می‌کنند.

این مدرس دانشگاه با اشاره به این که زمانی که ظرفیت معابر کمتر از تعداد خودروها باشد ترافیک نیز افزایش پیدا می‌کند، اظهار کرد: راهکار کاهش ترافیک به کارگیری 5 ساز و کار عملی است که می‌تواند ترافیک را برای شهروندان قابل تحمل کند.

انصاری تصریح کرد: در مرحله نخست باید رفتار ترافیکی شهروندان اصلاح شود و راهکار دوم توسعه حمل و نقل عمومی ارزان و سریع است، چرا که با این اقدام شهروندان تشویق می‌شوند از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنند و ایجاد مدیریت یکپارچه ترافیک، سومین راه حل کنترل ترافیک است که در آن از موازی‌کاری جلوگیری می‌شود.

رییس اسبق پلیس راهنمایی رانندگی کشور در پایان راهکار چهارم را توسعه دولت الکترونیک به منظور مدیریت سفرهای درون شهری که موجب حذف سفرهای غیر ضروری می‌شود، دانست و خاطرنشان کرد: در مرحله آخر، کاهش عمر خودروهای در حال حرکت می‌بایست مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش پانا، گفتنی است «دهمین کنفرانس بین‌المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک» در روزهای دوم و سوم آذر ماه جاری از سوی معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در محل سالن همایش‌های برج میلاد برگزار ‌شد.

تردد 5/3 میلیون خودرو به جای 2 میلیون خودور در معابر تهران

نوشته شده توسط موسی | نظرات دیگران [ نظر] 
بحران آلودگی هوا مدیریتپذیر است
جمعه 89 آذر 12 , ساعت 4:54 عصر  
بحران آلودگی هوا مدیریت
‌پذیر است
راه‌حل مقطعی که به نظر مسوولان رسیده، اجرای طرح تردد زوج و فرد در تمامی شهر است و آن‌گونه که از گوشه و کنار شنیده می‌شود، بنا بر این است که این طرح تردد در تمامی طول سال یا حداقل مدتی طولانی تر اجرا شود اما به نظر نگارنده، اجرای این طرح به معنی نگه داشتن کلانشهر تهران در وضعیت بحرانی است. در حالی که می‌دانیم موضوعی که قابل مدیریت است، اصولا بحران نیست.

اما آیا دست‌اندرکاران راهکارهای متنوع حل معضل تهران را نمی‌دانند؟ آیا بهره‌گیری از امکانات فناوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان یکی از اصلی‌ترین راهکارهای باز کردن گره آلودگی دایمی هوای تهران در کنار راهکارهای متنوع دیگر ناشناخته است؟ قطعا چنین نیست. آنچه که ناشناخته است شیوه استفاده و نوع نگاه به کارکردهای فاواست.

به گزارش فناوران، بارها از زبان مسوولان شنیده‌ایم که فناوری اطلاعات و ارتباطات از سفرهای غیرضرور جلوگیری می‌کند. این مسوولان اما هرگز نگفته اند که سفر غیرضرور کدام سفر است. آیا مراجعه به بانک، شهرداری و چه و چه، سفر غیرضرور است؟ آنچه موجب می‌شود ادعا کنم تمامی این صحبت ها در حد شعار باقی می‌ماند، همین است.

واقعیت اینجاست که تا وقتی ICT در سطوح مختلف مدیریت شهری به صورت کامل به کار گرفته نشود، تمامی این سفرها برای شهروندان ضروری است. در واقع ابزارهای فناوری اطلاعات و ارتباطات باید ابتدا مهیا و به کار گرفته شود تا از این طریق، سفرهای ضرور به غیرضرور تبدیل شود. اگر شهروند ببیند که برای انجام امور روزمره‌اش نیاز به خروج از خانه ندارد، طبیعی است که ماندن در خانه و انجام کم هزینه‌تر امور را ترجیح خواهد داد.

به بیان دیگر، برنامه‌ریزان توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات در کنار مسوولان شهری باید با بازنگری شیوه‌هایی که برای توسعه خدمات الکترونیکی به کار گرفته‌اند، عملا مزیت استفاده از این خدمات را به شکل ملموس در اختیار شهروندان قرار دهند.

نمونه ها فراوان است. برخی خدمات دولتی و عمومی به دفاتری به همین منظور سپرده شد و در اقدام جدیدتر همین خدمات به دفاتر پیشخوان واگذار شده، اما همچنان این خدمات دارای ما به ازای کامل در شبکه الکترونیکی نیست.

همچنان امکان شناسایی دیجیتالی مردم به طور کامل فراهم نیست و انجام بسیاری از امور نیاز به حضور فیزیکی در محل دارد.

با وجود پیشرفت چشمگیر خدمات بانکداری الکترونیکی، هنوز نمی‌توان با اطمینان کامل، تمامی فعالیت‌های بانکی را از طریق اینترنت به انجام رساند.

حتی اگر به صورت بخشی خدمتی الکترونیکی شود، به محض اینکه دریافت خدمت نیازمند هماهنگی یا تبادل اطلاعات با سازمان دیگری باشد، کار گره می‌خورد.

زیرساخت‌های حقوقی برای استفاده از امضای الکترونیکی فراهم نیست و اگر قانون آن فراهم است، تفسیر ناقص موجب تاخیر در اجرای قانون می‌شود و بسیار نمونه‌های دیگر.

بار دیگر تاکید می‌کنم که حل معضل آلودگی هوای تهران، تا آنجا که به فناوری اطلاعات و ارتباطات مربوط می‌شود، قابل مدیریت است. بدون بحران هم می‌توان در این شهر زندگی کرد، به شرطی که اول در مدیریت توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات بازنگری کنیم و در این میان، خدمات دریافت و پرداخت، ارتباطات الکترونیکی میان دستگاه‌ها و سازمان‌های دولتی و صدالبته فرهنگ‌سازی هدفمند با مشوق های متنوع و همدلی تمامی نهادهای دولتی و عمومی برای توسعه فاوا ضروری است.

نوشته شده توسط موسی | نظرات دیگران [ نظر] 
آقایان مسئول؛ نگران نباشید آلودگی خودش آمده؛ خودش هم میرود
جمعه 89 آذر 12 , ساعت 4:17 عصر  

آقایان مسئول؛ نگران نباشید آلودگی

خودش آمده؛ خودش هم می‌رود

تیترآنلاین - گفته می‌شود دادستان کل کشور اوایل آبان جلسه‌ای با محوریت آلودگی هوای تهران تشکیل داد و به‌عنوان مدعی‌العموم نگرانی خود را از هوای پایتخت و سلامت شهروندان تهرانی اعلام کرد و خواستار تدبیر مسئولان مربوطه در حل این مسئله‌ی(شما بخوانید؛ جدی!) شد!

ورود قوه‌ی قضائیه به موضوعی چون آلودگی هوا، شاید تاکیدی بر جایگاه این نهاد قضایی به‌عنوان مرجع حفاظت و صیانت از حقوق عمومی شهروندان بوده باشد و شاید دادستان کل کشور تاکید کرده‌ باشد که درصورت نیاز؛ کوتاهی مقصران واقعی در بحث آلودگی هوا را پیگیری می‌کند، اما بذر امیدی که مدعی‌العموم نسبت به پیگیری موضوع سلامت شهروندان در اذهان پاشیده، بسیار‎ دیرتر از زمانی است که باید پاشیده می‌شد!

و باید به نکته فوق افزود که؛ سالهاست که همه‌ی مردم ایران توبیخ، معرفی و محکومیت مقصران آلودگی هوای کشور را اعم از: سازندگان خودورها تا نهادهایی که باید نظارت می‌کردند و نکردند و سازمان‌هایی که وظایف مدیریتی شهری را به درستی به انجام نمی‌رسانند و آنها که باید بودجه می‌دادند و ندادند؛ را آرزو دارند اما همگان نیز بر این اذعان دارند که هرگز چنین وعده‌ای محقق نخواهد شد چون...

البته در این روزها فقط قوه‌ی قضائیه نیست که نسبت به موضوع آلودگی هوای تهران علاقمند شده و از خود واکنش نشان داده، رئیس مرکز تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت‌نظام نیز اعلام کرده: خسارات آلودگی هوا در ایران به 10 میلیارد دلار در سال می‌رسد.

شورای‌شهر هم مدعی دیگر شکایت از آلودگی هواست. پس با حفظ همین سمت، از جرایی نشدن برنامه‌ها و سیاست‌های کلان کاهش آلودگی هوای پایتخت انتقاد کرده و بی‌توجهی به محیط زیست تهران را(گفته می‌شود اندکی شدیدتر!) مورد انتقاد قرار داده است.

مجلس هم ساکت ننشسته

” سالهاست که همه‌ی مردم ایران توبیخ، معرفی و محکومیت مقصران آلودگی هوای کشور را اعم از: سازندگان خودورها تا نهادهایی که باید نظارت می‌کردند و نکردند و سازمان‌هایی که وظایف مدیریتی شهری را به درستی به انجام نمی‌رسانند و آنها که باید بودجه می‌دادند و ندادند؛ را آرزو دارند اما همگان نیز بر این اذعان دارند که هرگز چنین وعده‌ای محقق نخواهد شد چون... “

و اعلام کرد: توسعه‌ی حمل و نقل عمومی با کاهش آلودگی هوا ارتباط مستقیم دارد و اگر امکانات حمل و نقل شهری افزایش پیدا کند؛ آلودگی کاهش می‌یابد.

بعدهم پای شهردار وسط کشیده شد که: امکان استفاده شهرداری‌ها از حساب صندوق ذخیره‌ی ارزی ازسوی مجلس به‌عنوان یک فرصت طلایی ازجمله ساز و کارهای کاهش آلودگی هواست

براستی چرا زمانی‌که مقرر شد؛ طبق قانون برنامه‌ی چهارم و تا پایان این برنامه؛ یک میلیون خودروی فرسوده از رده خارج شود، پس از گذشت 4 سال از این قانون؛ تنها 300 هزار خودروی فرسوده از رده خارج شد؟!

چرا سازمانی که مسئولیت پیگیری استانداردهای زیست محیطی کشور را عهده‌دار است(سازمان محیط زیست)، برنامه‌های کوتاه، میان و بلندمدت رسیدن به استانداردهای زیست محیطی را نادیده گرفته است؟!

چرا گازوئیل ما استاندارد نیست و پالایشگاه‌ها با مشکل مواجه‌اند؟!

چرا همان مسئولانی که امروز ابراز نگرانی می‌کنند، وقتی می‌دانند و خود اعلام می‌کنند که 25 درصد آلودگی‌ هوای تهران ناشی از آلایندگی موتورسیکلت‌ها است، تنها به این نکته بسنده می‌کنند که: انجام معاینه‌ی فنی یک وظیفه‌ی اخلاقی و انسانی است!

چرا وقتی گفته می‌شود 22 درصد از آلودگی هوا با انجام معاینه‌ی فنی کاهش خواهد یافت، راهنمایی و رانندگی پیگیر قاطع الزام معاینه فنی خودروها نمی‌شود؟!

و چرا این‌ روزها که هوای شهر، خطرناک اعلام می‌شود، بازهم خیابان‌های تهران شلوغ است؟!

ای بسا کارشناسانی که خود اذعان دارند که 88 درصد آلودگی هوای تهران ناش از آلایندگی وسایل نقلیه‌ای است که از استانداردهای لازم برخوردار نیستند. و ای بسا که سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران به‌عنوان متولی حمل و نقل عمومی پایتخت که باید بیشترین دغدغه و دلمشغولی را در این ارتباط داشته باشد اما پربیراه نگفته‌ایم اگر بگوییم کمترین دغدغه و پیگیری را دارد و البته در این‌گونه مواقع نیز سریع بحث عدم پرداخت یارانه‌ی بلیط مترو و اتوبوس را پیش می‌کشد تا تقصیر را به گردن دیگری بیندازد.

یادش بخیر هشت سال پیش را. وقتی برنامه‌‌ی جامع آلودگی هوای تهران طراحی شد تا ظرف 10 سال هوای پایتخت را به کیفیت سالم و قابل تنفس برساند!

قرار بود این برنامه؛ هم به استانداردسازی خودروهای نو بپردازد؛ هم پیگیر از رده خارج کردن خودروهای فرسوده باشد؛ هم به فکر ارتقای حمل و نقل عمومی باشد؛ هم در اندیشه‌ی بهبود کیفیت سوخت؛ هم معاینه‌ی فنی خودروها را عملی کند؛ و هم مدیریت ترافیک و آموزش را تهیه و تدوین کند.

راستی چه شد که این همه نشد یا روی کاغذ‌های کارشناسان و مدیران

” راستی چه شد که این همه نشد یا روی کاغذ‌های کارشناسان و مدیران باقی ماند؟! پس چرا بودجه‌هایش هزینه شد؛ اما خودش اجرایی نشد؟! “

باقی ماند؟! پس چرا بودجه‌هایش هزینه شد؛ اما خودش اجرایی نشد؟!

طبیعی است که در کشوری که هر نهادی؛ گناه کم‌کاری خود را بر گردن دیگری می‌اندازد، دولت، شهرداری را مقصر می‌داند و شهرداری، دولت را. مجلس، دولت و شهرداری را مقصر می‌داند و دولت و شهرداری، مجلس را. مجمع تشخیص مصلحت هر سه را مقصر می‌داند و قوه‌ی قضائیه هر چهار را و این دایره‌ی باطل همین‌گونه ادامه دارد تا بی‌نهایت...!!!

درنهایت هم ماندند روی دست ما، کلی نهاد و دستگاه و سازمان و موسسه و مجموعه و زیرمجموعه و البته بالای دست همه‌ی آنها، یک دولت؛ که همگی به اتفاق هم باید در 8 سال گذشته؛ کلی اقدام اجرایی می‌کردند اما نکردند. چه بسا فعالیت‌ها که نباید انجام می‌دادند اما دادند.

آلودگی هم پرهیبت راند و راند تا داد همه را درآورد و روزی به روزهای تعطیل کشور افزود تا درست در همان روزهایی که بهانه‌ی تعطیلی‌اش آلودگی هواست، ماشین‌ها در خیابان‌ها ترافیک بسازند و بازهم کسی نباشد که از مسئولان بپرسد چرا در شرایط هشدار به اتومبیل‌ها اجازه‌ی عبور و مرور در خیابان‌ها داده می‌شود؟!

ماجرای طرح جامع کنترل آلودگی هوای تهران در رادیو تهران نیز دنبال شد.

به گزارش رادیو تهران، محمودی که معاون عمرانی استانداری تهران است، گفت: ما در بالارفتن شدت آلودگی هوای تهران؛ کمیته‌ی اضطراری تشکیل می‌دهیم و همین کمیته؛ 4شنبه را تعطیل کرد.

نکته:‌ یعنی یک کمیته به کمیته‌های تصمیم‌گیری کشور اضافه شد!

محمودی در جای دیگری گفت: طرح جامع ده ساله‌ی اول کاهش آلودگی هوای تهران؛ پایان سال 88 به پایان رسید و طرح جامع ده ساله‌ی دوم شش ماه است که مطرح شده است.

نکته:‌ ما که نه از اولی خیری دیدیم و نه امیدی به دومی داریم!

محمودی بازهم گفت: پیش‌نویس طرح جامع ده‌ ساله‌ی دوم آلودگی هوای تهران تهیه شده است. برای این طرح هم با مشاور جدید جهاد دانشگاهی دانشگاه صنعتی شریف صحبت شده است.

نکته:‌ پای دانشگاه هم به وسط کشیده شد،‌ این یکی را خدا به خیر کند!

محمودی گفت: برخی اهداف طرح اول عملی شده مثل

” طبیعی است که در کشوری که هر نهادی؛ گناه کم‌کاری خود را بر گردن دیگری می‌اندازد، دولت، شهرداری را مقصر می‌داند و شهرداری، دولت را. مجلس، دولت و شهرداری را مقصر می‌داند و دولت و شهرداری، مجلس را. مجمع تشخیص مصلحت هر سه را مقصر می‌داند و قوه‌ی قضائیه هر چهار را و این دایره‌ی باطل همین‌گونه ادامه دارد تا بی‌نهایت...!!! “

رساندن طول عمر وسایل نقلیه‌ی عمومی به زیر ده سال.

نکته:‌ شما بگویید؛ این همه وسیله‌ی نقلیه‌ی فرسوده از کجا آمده است؟!

محمودی تاکید کرد: در برنامه‌ی ده ساله دوم درمورد تصفیه و خلوص بیشتر سوخت خودروها تصمیمات جدی‌تری گرفته شده است.

نکته:‌ ای بسا آروزی دور و دراز!

نوروزی هم که مدیرعامل ستاد معاینه‌ی خودروی شهرداری تهران معرفی شد، گفت: با تمهیدات این ستاد هم تاکسی‌ها و هم اتوبوس‌ها سالی 4 بار مورد معاینه‌ی فنی قرار می‌گیرند.

نکته:‌ این یکی را کسی باور می‌کند که سال‌ها از خانه خارج نشده باشد و گذرش به خیابان نیفتاده باشد!

نوروزی کمی هم همراهی نشان داد و اظهار کرد: عمر برخی اتوبوس‌های شرکت واحد شهر تهران؛ زیاد و گازوئیل مصرفی آنها خیلی بد است و گازوئیل مصرفی ما چندبرابر خلاف استانداردهای بین‌المللی است. بنزین هم نه مورد نظارت ما و نه سازمان محیط زیست است.

نکته:‌ شاید اگر قاضی منصفی بود؛ باید عوامل ستاد معاینه خودور و تولید بنزین و گازوئیل را به یکباره از کار بیکار می‌کرد و به سلول‌های انفرادی با هوای آلوده تبعید می‌کرد!

هادی حیدرزاده هم که مشاور شهردار و رئیس ستاد محیط زیست و توسعه‌ی پایدار شهرداری تهران معرفی شد، گفت: ما در موضوع مهم آلودگی هوای تهران حتماً مشکل مدیریتی داریم. تهران؛ پایتخت سیاسی اقتصادی اجتماعی کشور است و نگاه به ترافیکش باید نگاه ملی باشد. تهیه طرح جامع هوای تهران اگر دست افراد خبره باشد؛ یکی دو هفته بیشتر کار ندارد ولی الآن چند ماه(از اول سال تابه حال) گذشته و مصوب نشده و ما داریم زمان را از دست می‌دهیم. تهران یک مدیریت واحد قدرتمند یکپارچه می‌خواهد که بتواند با دستگاه‌هایی که به وظایفشان عمل نکردند با اعمال قانون و برخورد کند و ما متأسفانه در موضوع آلودگی هوای تهران توپ را توی زمین مردم می‌اندازیم.

نکته:‌ توصیه می‌کنیم حتما این سخنان را محض انبساط خاطر بخوانید چون:

اول، نیازی به تذکر نیست که آلودگی هوا مشکل مدیریتی دارد ازجمله مقصران هم البته همکاران خود ایشان هستند.

دوم، مدیری که مدعی باشد تهیه این طرح فقط چند روز کار می‌برد، یعنی به وخامت امر ایمان ندارد و احتمالا نه چندان با مسایل محیط زیست آشناست و نه مشکلات را می‌شناسد و نه سررشته‌ای از مدیریت دارد.

سوم، با تذکر این نکته که در بسیاری از موارد از گفته‌ها و توصیه‌ها و راهکارهای ایشان، موارد ضد و نقیض آشکار است، به خوبی ورود سیاست و سیاست‌بازی به حیطه‌ی این تفکر هم مشهود است.

چهارم، اتفاقا این توپ در میدان همگان است: دولت، مردم، شهرداری، شورای شهر، مجلس و ...

 


نوشته شده توسط موسی | نظرات دیگران [ نظر] 
آلودگی هوا و آثار زیانبار آن بر سلامت انسان
جمعه 89 آذر 12 , ساعت 4:13 عصر  

آلودگی هوا و آثار زیانبار آن

بر سلامت انسان

 

در فاجعه مه دود لندن در سال ? ? ، ?????هزار تن در مدت چند روز در اثر غلظت بالای آلاینده‌های هوا جان باختند.

آلودگی هوا چیست؟
هوا اقیانوسی است که ما در آن تنفس می‌کنیم. ? ??/??درصد هوا از نیتروژن، اکسیژن، بخار آب، و گازهای بی‌اثر تشکیل شده است. فعالیتهای انسانی می‌تواند موادی را وارد هوا کند که بعضی از آنها می‌تواند مشکلاتی را برای انسانها، گیاهان و حیوانات بوجود آورد.

چندین نوع آلودگی هوا وجود دارد که آثار گوناگونی برجا می‌گذارند.

مه دود، باران اسیدی، پدیده اثر گلخانه‌ای و ایجاد حفره در لایه ازون هر کدام عوارض خطرناکی را برای سلامت انسان و کل محیط زیست ببار می‌آورند.

انتشار ذرات حاصل از مصرف سوخت‌های فسیلی برای تهیه انرژی از دیگر انواع علل آلودگی هوا به شمار می‌رود. اندازه این ذرات بسیار کوچک حدود ? ?/??میکرون است. این نوع آلودگی گاهی آلودگی کربن سیاه نیز نامیده می‌شود.

گازهای حاصل از مصرف سوخت در خودروها، خانه‌ها و صنایع یک منبع مهم آلودگی هوا به شمار می‌رود. برخی معتقدند حتی سوزاندن چوب و زغال چوب در بخاری و منقل می‌تواند مقادیر زیادی دوده را وارد هوا کند.

انتشار گازهای مضری مانند دی اکسید سولفور، مونواکسید کربن، اکسیدهای نیتروژن، و بخارات شیمیایی می‌توانند در جو زمین واکنشهای شیمیایی انجام داده و تشکیل مه دود و باران اسیدی بدهند.

آلودگی در محیطهای بسته مانند خانه‌ها، ادارات، و مدارس نیز باید مورد توجه قرار گیرد. برخی از این آلاینده‌ها در اثر فعالیتهایی مانند استعمال دخانیات و آشپزی ایجاد می‌شود. بسیاری از افراد ? ???تا ? ???درصد عمر خود را در داخل محیطهای بسته می‌گذرانند و قرار گرفتن در معرض آلاینده‌های مضر می‌تواند سلامت افراد را به خطر بیندازد. به همین خاطر توجه به آلودگی هوا در داخل و خارج خانه حائز اهمیت است.

آثار آلودگی هوا بر سلامت انسان
آلودگی هوا به طرق گوناگونی می‌تواند آثار زیانبار درازمدت و کوتاه مدتی بر سلامت انسانها بگذارد. تاثیر آلودگی هوا بر افراد مختلف متفاوت است. آسیب پذیری برخی افراد در برابر آلودگی هوا بسیار بیشتر از سایرین است. کودکان کم سن و سال و سالمندان بیشتر از دیگران از آلودگی هوا آسیب می‌بینند.

برخی بیماریها مانند آسم، بیماری قلبی و ریوی در مواقع آلودگی هوا تشدید می‌شوند. معمولا میزان آسیبها بستگی به میزان قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی زیانبار دارد یعنی مدت تماس با آلاینده‌ها و غلظت مواد شیمیایی.

آثار کوتاه مدت آلودگی هوا عبارت است از حساسیت چشمها، بینی و حلق، عفونتهای دستگاه تنفسی فوقانی مانند برونشیت و ذات الریه. سردرد، تهوع، و واکنش‌های آلرژیک نیز از دیگر عوارض کوتاه مدت این مشکل زیست‌محیطی است.

آلودگی هوا برای مدت کوتاه می‌تواند بیماری مبتلایان به آسم و آمفیزم را تشدید کند.

آثار درازمدت آلودگی هوا می‌تواند بیماری مزمن تنفسی ، سرطان ریه، بیماری قلبی، و حتی آسیب به مغز ، اعصاب ، کبد و کلیه‌ها را شامل شود.

تماس مداوم با آلاینده‌ها بر ریه کودکان تاثیر می‌گذارد و در سالمندان سبب تشدید بیماری می‌شود.

عقیمی ناشی از کاهش شمار اسپرم در مردان از عوارض آلودگی هوا شناخته شده است. آلودگی هوا نه تنها در تشدید آسم نقش دارد بلکه بزرگترین عامل خطر در ایجاد این بیماری محسوب می‌شود. پزشکان از جمله عوامل موثر در بروز جوش صورت را آلودگی هوا معرفی می‌کنند. این معضل برای بیماران دیابتی مرگبار است. آلودگی هوا در فرایند کنترل جریان خون در دیابتی‌ها اختلال ایجاد می‌کند.

در تحقیقات انجام شده مشخص شده است آلودگی هوا در بروز چاقی نقش دارد و مرگ زودرس در نواحی آلوده شهرها به اثبات رسیده است.

در گیاهان آلاینده‌ها توان گیاهان را برای مقابله با بیماریها و حشرات کاهش می‌دهند و در رشد آنها تاثیر منفی می‌گذارند. بسیاری از درختان در بزرگراههای شهر تهران در حالت نیمه مرگی هستند که به علت انباشت لایه‌ای از ذرات آلاینده بر شاخ و برگ آنهاست.

آثار آلودگی هوا به حدی گسترده است که تحقیقات در این‌باره همچنان ادامه دارد. بیماریهای ناشی از آلودگی هوا می‌تواند بسیار پرهزینه باشد.

هزینه‌های درمانی، کاهش بهره‌وری در محل کار می‌تواند سالیانه میلیاردها دلار هزینه بر جامعه تحمیل کند.

پیشگیری از آلودگی هوا
در بسیاری از کشورهای جهان اقداماتی برای کاهش آثار آلودگی هوا بر محیط زیست انجام شده است. درحالی که دانشمندان آثار زیانبار آلودگی هوا را بر گیاهان، حیوانات و زندگی انسانها مطالعه می‌کنند، قانون‌گذاران قوانینی را برای کنترل کاهش آلاینده‌ها تصویب نموده و آموزگاران در مدارس و استادان در دانشگاهها آثار آلودگی هوا را برای نسل جوان تشریح می‌کنند.

اولین گام برای حل مشکل آلودگی هوا ارزیابی است. محققان آلودگی هوا را بررسی نموده و استانداردهایی را برای اندازه‌گیری نوع و مقدار آلاینده‌های خطرناک تعیین می‌کنند. بعد از آن باید حد مجاز آلاینده‌های هوا مشخص شود.

در مرحله بعد می‌توان گامهایی برای کاهش آلودگی هوا برداشت. تنظیم مقرراتی برای موادی که در اثر فعالیتهای انسانی در فضا منتشر می‌شود این هدف را تکمیل می‌کند. بسیاری از کشورها برای میزان انتشار آلاینده‌های خودروها و صنایع محدودیت‌هایی را اعمال کرده‌اند. این کار از طریق سازمانهای هماهنگ‌کننده که وظیفه نظارت بر محیط زیست و هوا را به عهده دارند انجام می‌شود. در سازمان ملل برنامه مدیریت جو طرحهای زیست محیطی را در سراسر جهان اجرا می‌کند.

در برخی کشورها علاوه بر سازمان حفاظت محیط زیست سازمانهای محلی نیز در کنترل و نظارت بر محیط زیست نقش دارند.

پیشگیری مهمترین اقدام برای کنترل آلودگی هواست. سازمانهای نظارتی نقش مهمی در کاهش آلودگی هوا در محیط زیست ایفا می‌کنند.

سالیانه ? ?/??میلیون نفر در جهان در اثر آلودگی هوا جان خود را از دست می‌دهند که در این میان بیشترین میزان مرگ و میرها به علت آلودگی هوا در فضاهای بسته مانند خانه است. از این رو تهویه کافی برای کاهش آلاینده‌ها در محیطهای بسته مسئله مهمی است. در محیط خانه و محل کار باید جریان کافی هوا وجود داشته باشد و دستگاههای تهویه مناسب نصب شده باشد.

یکی از خطرناکترین آلاینده‌ها دود سیگار است. محدودیت در استعمال دخانیات گام مهمی برای داشتن محیط زیست سالمتر است. هرچند قوانین کنترل استعمال دخانیات در برخی اماکن موثر است، اما قرار گرفتن در معرض دود سیگار دیگران نیز مسئله مهمی است که نباید از نظر دورداشته شود.

پیاده‌روی و استفاده از دوچرخه به برخوداری از هوایی سالم و پاکیزه کمک می‌کند. آلودگی هوا را فقط با تلاشهای دانشمندان، صاحبان صنایع، قانون‌گذاران و تمام افراد جامعه کاهش داد. برای برخورداری از محیطی سالم برای خود و فرزندان همه باید مشارکت داشته باشند.

از بین مهمترین نیازهای انسان، هوا حیاتی‌ترین نیازی شناخته شده است که اگر اختلالی در آن ایجاد شود ادامه زندگی را غیرممکن خواهد کرد.


نوشته شده توسط موسی | نظرات دیگران [ نظر] 
مفاهیم: آلودگی هوا چیست؟
جمعه 89 آذر 12 , ساعت 4:12 عصر  
 

مفاهیم: آلودگی هوا چیست؟

مفاهیم: آلودگی هوا چیست؟
آلودگى هوا به معناى مخلوط شدن هوا با گازها،قطرات و ذراتى است که کیفیت هوا را کاهش مى‌دهند

در شهرها، ماشین‌ها و اتوبوس‌ها، هواپیماها و نیز صنایع و ساختمان‌سازى ممکن است باعث آلودگى هوا شوند.

در خارج از شهرها غبار حاصل از شخم زدن زمین به وسیله تراکتورها، ماشین‌ها و کامیون‌هایى که در جاده‌هاى شنى یا خاکى مى‌رانند، ریزش کوه و دود حاصل از آتش سوزى بیشه‌ها و مزارع باعث آلودگی‌هوا می‌شود.

یک عامل مهم دیگر آلودگى هوا در اغلب شهرهاى بزرگ گاز ازن در سطح زمین است. ازن در سطح زمین هنگامی تشکیل می‌شود که گازهاى آلاینده حاصل از اتومبیل‌ها  و سایر وسائلى که سوخت مصرف مى‌‌کنند با نور خورشید واکنش مى‌کند؛ در نتیجه گاز ازنی به وجود می‌‌‌‌آید که براى انسان سمى است.

این گاز ازن در شرایط  ساکن بودن هوا، درخشندگى نور خورشید و آب‌وهوای گرم بیشتر به وجود می‌‌آید. این ازن در سطح زمین را نبایدبا "ازن خوب" که کیلومترها بالاتر در قسمت فوقانى جو  زمین قرار دارد و اشعه ماوراء بنفش مضر خورشید را جذب می‌کند اشتباه گرفت.

اگزوز اتومبیل در شهرها آلاینده‌های متعددى را از خود خارج مى‌کند از جمله مونوکسیدکربن، دی اکسید نیتروژن، دى‌اکسید گوگرد، ذرات معلق از جمله ذرات کوچکتر 10 میکرومتر،بنزن، فرمالدئید، هیدروکربن‌های چندحلقه‌ای.

 آلودگى هوا چه علائمى در فرد ایجاد مى‌کند؟

آلودگی هوا می‌تواند باعث تحریک چشم  و گلو و ریه‌ها  شود. سوزش چشم سرفه و احساس سنگینى در  سینه در هنگام قرار گرفتن در معرض آلودگى شدید شایع است.

 افراد مختلف واکنش‌های متفاوتى به آلودگى هوا نشان می‌دهند.برخى ممکن است از احساس سنگینى در قفسه سینه و سرفه شدیداً ناراحت باشند و برخى دیگر ممکن است هیچ واکنشى نشان ندهند و متوجه آلودگى هوا نباشند.

 با توجه به اینکه ورزش و فعالیت جسمى نیاز به تنفس سریع‌تر و عمیق‌تر دارد، ممکن است باعث تشدید علائم فوق شود. بیمارانى که مبتلا به بیمارى قلبى مانند آنژین صدری، بیمارى هاى ریوى مانند آسم یا آمفیزم هستند، معمولاً حساسیت بیشترى به آلودگى هوا دارند و زود تر از دیگران متوجه آن مى‌شوند.

تاثیر آلودگى هوا بر سلامتی

خوشبختانه در اغلب افراد سالم با برطرف شدن آلودگى هوا علائم ناشى از آن هم برطرف مى‌شود. اما برخى افراد حساسیت بیشترى به اثرات آلودگى هوا نشان دهند.

ریه‌هاى کودکان ممکن است با میزان کمتر آلودگى هوا احساس ناراحتى کنند. کودکان در مناطق داراى هواى آلوده بیشتر دچار برونشیت و گوش‌درد مى شوند.

مبتلایان به بیمارى قلبى یا ریوى با شدت بیشترى به هواى آلوده واکنش نشان مى‌دهند.این افراد در طول دوره آلودگى شدید هوا باید فعالیت‌هاى خود را در بیرون خانه محدود کنند و مراقبت‌هاى‌ پزشکى بیشترى را خواستار شوند.

به غیر از مرگ و میرهاى ناشى از آلودگى بسیار شدید هوا در کوتاه‌مدت، هر روز بیشتر و بیشتر مشخص می‌شود که آلودگى هوا به مقدار کم در درازمدت می‌تواند اثرات زیان‌‌آوری بر روی انسان‌ها داشته باشد.[خطرات آلودگی هوا]

در مقابل آلودگى هوا چه باید کرد؟

به گزارش‌هاى روزانه سازمان هاى کنترل ‌کننده کیفیت هوا توجه کنید. در تهران مى توانید به وب‌سایت شرکت کنترل کیفیت هوا www.aqcc.org مراجعه کنید و وضع آلودگى هوا را به تفکیک مناطق مختلف شهر ببینید.

براى سنجش کیفیت هوا از معیارى به نام "ضریب کیفیت هوا"  (Air Quality Index=AQI) یا استفاده می‌شود که بر حسب شدت آلودگى از صفر تا 500  درجه‌بندی می شود.این شاخص عمدتا میزان ازن در سطح زمین و ذرات معلق ( یه جز شمار گرده‌‌های گیاهی) را می‌سنجد، اما ممکن است اندازه دی‌اکسید گوگرد و دی‌اکسید نیتروژن هم در آن لحاظ شود.

این شاخص به علت حساسیت بیشتر امروزه جایگزین یک شاخص قدیمی‌تر یعنی "ضریب استاندارد آلودگی"(PSI) شده است.

AQI بالاتر از 100 نشان دهنده هواى ناسالم است. در صورتى که در منطقه زندگیتان AQI
از 100 بالاتر رفت  به خصوص اگر هوا آفتابى باشد یا به علائمى مثل سنگینى قفسه سینه، سوزش چشم یا سرفه دچار شدید خودتان را از هواى آلوده دور نگه دارید و اقدامات زیر را انجام دهید:

  • حتى المقدور در طول روزهایى که میزان آلودگى هوا بالاست در خانه بمانید. میزان بسیارى از آلاینده هوا در داخل خانه کمتر از خارج خانه است.
  • اگر مجبورید از خانه خارج شوید، کارهاى خود را صبح زود انجام دهید یا آنها را به پس از غروب آفتاب موکول کنید. این مسئله به به خصوص از لحاظ اجتناب از ازن تولید شده در نتیجه تابش نور خورشید در هواى آلوده شهرهاى بزرگ اهمیت دارد.
  • در شرایط آلودگى هوا از ورزش یا فعالیت جسمى شدید در خارج خانه اجتناب کنید؛ هرچه سریع تر تنفس کنید این هواى آلوده بیشترى را وارد ریه‌هاى خود مى‌کنید.این اقدامات معمولاً در کودکان و بزرگسالان سالم جلوى ایجاد علائم را خواهد گرفت. اما اگر در نزدیکى یک منبع آلوده کننده مشخص زندگى مى‌کنید یا بیمارى مزمن قلبى  یا ریوى دارید با دکتر خودتان مشورت کنید.

نوشته شده توسط موسی | نظرات دیگران [ نظر] 
<   <<   6   7   8   9   10      >
درباره وبلاگ

همه چیز از همه جا

موسی
اوقات شرعی
فهرست اصلی
بازدید امروز: 31 بازدید
بازدید دیروز: 117 بازدید
بازدید کل: 703402 بازدید

خرید اینترنتی وان یکاد

شناسنامه
صفحه نخست
پست الکترونیک
پارسی بلاگ
لینک های روزانه

ورود آقایان ممنوع [496]
آرایشی [70]
پزشک خود باشیم [84]
حراج [44]
تصاویر [146]
آشپزی [65]
هز چیز خواندنی [40]
همه چیز از همه جا [62]
محصولات آرایشی [87]
[آرشیو(9)]
فهرست موضوعی یادداشت ها
نوشته های پیشین

تیر 1389
تیر 89
آبان 89
آذر 89
دی 89
فروردین 90
اردیبهشت 90
خرداد 90
تیر 90
مرداد 90
مهر 90
آذر 90
دی 91
بهمن 91
فروردین 92
اردیبهشت 92
مرداد 92
شهریور 92
آذر 92
اسفند 92
فروردین 93
اردیبهشت 93
لوگوی وبلاگ من

همه چیز از همه جا
لینک دوستان من

آقاشیر
نهِ/ دی/ هشتاد و هشت
حفاظ
طعم شیرین با خدا بودن
صفاسیتی
فروشگاه اینتر نتی ایفه
فروشگاه کتاب
فروشگاه آرایشی و بهداشتی
فروشگاه فیلم و نرم افزار
فروشگاه دیجیتال
فروشگاه اسباب بازی
فروشگاه پوشاک
جواهر فروشی
آشپزی
همه چیز از همه جا
هر چیز خواندی
همه چیز راجب کتاب

حجره ونداد
فروشگاه ونداد
شاپ یار
فروشگاه آنلاین
صفحات اختصاصی

تبادل لینک
اشتراک در خبرنامه

 
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
فهرست موضوعی یادداشت ها
قانون تجارت[13] . دفاتر تجاری دفتر کل دفتر روزنامه[9] . اسناد تجاری[6] . دفاتر تجاری[5] . حقوق تجارت[5] . تاجر[5] . حق‌العمل کاری[3] . الماس[3] . قانون تجارت الکترونیکی[3] . رایانش ابری چیست؟[2] . سبوس گندم کلسترول خون را کاهش میدهد[2] . متن کامل قانون انتخابات ریاست جمهوری[2] . نظرسنجی از مردم تهران در باره آینده فرزندان(علم یا ثروت)[2] . قیراط[2] . کامیابی کسب و کار[2] . استرس[2] . رفتار سازمانی[2] . شخصیت حقوقی و نظریات مرتبط با آن[2] . انتشار مصادیق مجرمانه قانون جرایم رایانه ای[2] . انرژکتوری استارت تعمیرگاههای دستگاه دیاگ کاربراتوری . انشا یک بچه دبستانی در مورد ازدواج . انواع مدلهای خوابیدن: معایب و مزایا . اوال . ایران ?? رشته علوم انسانی را متوقف می‌کند . اینکوترمز (incoterms) چیست؟ . بازنگری در قراردادهای بیع متقابل با سه خط قرمز . بحران میان‌سالی: تحول یا افسردگی؟ . برای رسیدن به آرامش راحت نفس بکش . برلیان . بهره وری . بوی خیار میل جنسی را افزایش می‌دهد! . بیل گیتس چگونه کار می‌کند؟ . پاسخ به 6 سوال یارانه‌ای مردم . پرنس . پول خرج کردن بدون چشم‌انداز . پول شویی چیست؟ . پولشویی چیست !؟ . پیچش و پارگی کیست تخمدان شایع ترین علت دل دردهای شدید دختران . پیشگوئی" نوسترآداموس"درباره ایران . پیشگیری‌ . تاثیر فیلم‌های مستهجن بر رابطه زناشویی . 10 حقیقت عجیب درباره مغز . 10 راه برخورد با استرس مالی . 10 راهکار برای شاد نگهداشتن زندگی زناشویی . 15 نکته کلیدی برای کاهش وزن . 30 اگر با ارزش برای زندگی شما . 4 آپارتمان نشینی . 8 اشتباه بزرگ در رژیم کاهش وزن!! . 9 درس مهم زندگی . 9 روش برای شاد زیستن . trichoptlosi . آپارتمان . آپارتمان نشینی . آدران قصران یا قلعه دختر . آزاد سازی همزمان یارانه تمام حامل های انرژی . آشنای با الماس . آغاز پخش برنامه های یورونیوز به زبان فارسی از طریق ماهواره . آلودگی هوا خطر مه دود . اوزون . منوکسید کربن. دی‌اکسید گوگرد . ا . آنتی اکسیدان . آیا ازدواج های اینترنتی و همسریابی در سایتها درست است ؟ . ابتکار یک روستایی در تبدیل خانه اش به هتل . ارزش غذایی زردآلو خشک و تازه . ازدواج موقت چگونه باعث طلاق می شود؟ . تاریخ هیپنوتیزم . تخفیف بگیرید . تدابیر شدید امنیتی در فرانسه در پی هشدار بن‌لادن . تست تعیین کننده میزان خوشبختی شما پس از ازدواج . تست ضریب هوشی جدید سال 1390 . تشخیص عشق پسران . تصاویر نیمه برهنه مقابل مسجدی در انگلیس . تعریف موفقیت . تفاوت اثر ازدواج در زنان و مردان . تمرین قدرشناسی . تناقضات زمان ما . توت فرنگی یخ زده راه مبارزه با سرطان مری . تکنیک های ساده برای پس انداز و کسب امنیت مالی . تکنیک‌های تنفس درمانی . ثبت ازدواج بموجب اقرار نامه رسمی . ثروتمندان ایران را بهتر بشناسیم . جدول افزایش قیمتها در بازار . جدید ترین روش درمان دردهای استخوانی . جن و روح . جوانه گندم و خواص آن . چطور دست از فکر کردن زیاد بردارید . چگونگی تغییر نام خانوادگی . چگونگی ثبت مشخصات منسوبین در شناسنامه . چگونگی ثبت ولادت خارج از کشور . چگونگی صدور گواهی تجرد . چگونه استرس را به حداقل برسانیم . چگونه روح خود را از بدن خود خارج کنیم؟ . چگونه فرزندانی با جرات تربیت کنیم؟ . چگونه کیفیت روابط جنسی خود را افزایش دهیم؟ . چه چیزی باعث شده است تا توجه به هنر در علوم اجتماعی در ایران افز . چهار بعد انسان کامل . چکاپ‌های فرزندتان: 5-3 روزه . چکاپ‌های فرزندتان: نوزاد . چکاپ‌های فرزندتان: یک ماهگی . حذف نام ایران و سوریه از فهرست کشورهای تهدیدکننده ترکیه . شرکت های تجارتی . شصت نکته شیرین درباره ی ازدواج . شما چقدر قدرت تحمل ابهام دارید؟ . شناخت آینده با هدف کسب درآمد . شناخت شخصیت پسران از رفتار با مادر . صنعت سنگهای قیمتی . صورت لیزینگ . طرح کاهش مصرف گاز مشعل ساختمانها . طریقه شستن . عادات اصلی برای رفتن به سمت موفقیت . علائم تجارتی . غذاهایی برای داشتن رابطه جنسی بهتر . فرهنگ . فواید و خواص جوانه گندم . فواید کار گروهی . قانون . روزی که آقایان یائسه می‌شوند ... . روش سیستم سازی و طبقه بندی تجاری . روشهای موسیقی درمانی . روشهایی برای زندگی زناشویی موفق . رویارویی با حجم اضافی کار . زاید . زمرد تراش . زن کوچه یا زن ماهواره؟ فرقش چیست؟ . زنان کارآفرین . زندگی . زندگی لذت‌بخش . زیر خیمه سبز لندن . دلایل سیر نشدن و دلیل سیر شدن . دلیل وجود عدد هفت در مغز کشف شد . ده نشانه یک رابطه ی موفق زناشویی . دیدگاههای منفی در محل کار . راز بزرگ شاد زیستن . راه حل ساده رفع بوی بد کولرهای آبی . راه های رسیدن به آرامش . راه های کاهش درد قاعدگی . راه‌های شاد زیستن برای زنان . راهنمای آقایان برای حمایت خانم‌ها در طول دوران بارداری . راهکارهایی برای دستیابی به جذابیت . رایانش ابری . استرس و سلامت جنسی . الکترولیز . ام‌اس و اختلال جنسی . امامزاده آقا علی عباس و شاهزاده محمد (علیهما السلام) فرزندان اما . اصلاح قراردادهای بیع متقابل و ضرورت تدوین قوانین جدید . اصول آپارتمان نشینی . اطرافشان را با افراد شاد پر می‌کنند . اعتـیـاد بـه سـکس . اقتصاد بدون پول . اقتصاد بدون نفت، رویا یا واقعیت؟! . الگویی برای مدیریت زندگی . حقوق قانونی . حلقه نامزدی . حوزه مسئولیت ها . خداحافظی اپرا وینفری پس از ?? سال . خشک‌کردن . خواص دارویی ریحان . خواص سبوس گندم . خواص سدر . خواص غذایی چغندر . دانلود اینکوترمز 2012 . در مخزن زندگیتان کوسه ای بیندازید . درخواست از مراجع تقلید قم برای سئوال از رهبری . درمان موخوره . دستیابی به داروی کاهش وزن . دفاتر تجارتی قانون تجارت . کرم‌های موبر . کلسیم . قیمت جدید نان نهایی شد . کانون وکلای دادگستری استان کرمان رسماً مستقل شد . کریستال تراش . گرانترین الماس . گزارش خبری تحلیلی کیهان از اجلاس آتی «یوپی آر» پرونده حقوق بشر آ . گلابی . گلبول های قرمز خون . گناهان با ما چه می کنند ؟! . لزوم آموزش جنسی در دوران عقد . لیزر . مارکیز . ماهیت پول و وظایف پول چیست؟ . نقش مرد زندگی موفق . نگرانی های مالی . نگرش که مانع پیشرفت در زندگی می شود . نماز و میدان مغناطیسی بدن انسان . نکات کلیدی برای یک زندگی زناشویی موفق . نکاتی برای زیباتر شدن زندگی زناشویی . نکته های قشنگ زندگی . هشت روش برای افزایش درآمد وب سایت شما از طریق تبلیغات متنی . هنر تندرست ماندن . هیات مدیره . هیپنوتیزم چیست؟ . وام‌گیرنده . وام‌های کوتاه‌مدت . ورشکستگی چیست؟ . وقتی نفس تنگ می ‌شود . یک سلول بنیادی مهم در ترمیم نورونهای مغز شناسایی شد . کارآفرینی و کارآفرین . مثلثی . مجتمع . مجتمع مسکونی . مدیریت دانش در کسب . مدیریت رفتار سازمانی . مدیریت زمان . مدیریت مصرف برق در منزل . مراقبه . مراقبه مغز را پرورش می دهد . مسائل مالی . مشکلات شایع بارداری در زنان . مشکلات بیع متقابل نوع سوم برای توسعه میادین نفت ‌و گاز . مقاله ضمانت نامه‌ها و قراردادهای بیع متقابل . مقدمه ای بر آسیب شناسی روابط خانوادگی در ایران (قسمت دوم) . مقدمه‌ای بر درمان با هیپنوتیزم . منابع انتشار آلاینده های هوا . آلاینده ها ی هوا . وضعیت شاخص است . منبع: اقتصاد سیاسی، شماره هفت . منبع: فصلنامه اقتصاد سیاسی، شماره هفتم . موارد تعویض شناسنامه اشخاصی که می توانند نسبت به تنظیم برگ درخ . موبایل به نازکی یک کاغذ! . موخوره . موم . موهای . موهای بلند . نام تجارتی . نحوه شناخت و برآوردن نیازهای زناشویی . نرخ جدید دیه اعلام شد . سخنرانی واقعا جالب استیو جابز مدیرعامل و موسس اپل . سکه طرح جدید 298 هزار تومان! . سلامت میل جنسی تضمین شده است! . سن شروع عادت ماهانه مادر با جنسیت فرزند ارتباط دارد . سند و قواعد حاکم بر آن . سه مفهوم برای انتخاب معیارهای بازاریابی . سوال از منوچهر متکی درباره پرداخت پول به کرزای . سوالاتی که اندیشیدن شما را تغییر خواهد داد . سکوت در برابر جفای اندیشه‌ورزان دنیاطلب به پیامبر مهربانی جایز ن . شاد باشید . شادی . شامپو های . رایانش ابری یا cloud computing چیست؟ . رد پای دیجیتالِ انسان فناور . رسم و رسومات یلدا در شهرهای مختلف ایران . رشد واقعیت مجازی . رضایت شغلی و بهره وری . قدیمی‌ترین کارخانه تولید لوازم تحریر دنیا/فابر-کستل . قرارداد حمل و نقل . قراردادهای بیع متقابل؛ موفق در کلیات، ناموفق در اجرا . قصه ها چگونه ما را جذب می کنند؟ .

9 روش برای شاد زیستن
10 راز بزرگ شاد زیستن
نکته های قشنگ زندگی
راههای شاد زیستن برای زنان
عادتهای افراد شاد
رایانش ابری
رایانش ابری چیست؟
[عناوین آرشیوشده]