خداوندِ والا نام، حافظِ کسی است که دوست خود را حفظ کند . [امام صادق علیه السلام]

javahermarket

همه چیز از همه جا
7 راه ساده برای ارتقاء کیفیت زندگی
دوشنبه 90 فروردین 15 , ساعت 11:59 صبح  

7 راه ساده برای ارتقاء کیفیت زندگی

همه آدم‌ ها برای شاد و سالم بودن به خودشان بدهکار هستند. ما مسئول احساسمان هستیم و خوشبختی یکی از آن چیزهای ناپایداری است که ممکن است روزی چند بار تجربه کنیم یا اصلاً تجربه اش نکنیم. خیلی چیزها دوروبر ما وجود دارد که می‌تواند خوشبختی را از ما بگیرد اما اگر این چیزها به درستی کنترل شوند، می‌توانند عصبانیت، خستگی‌ها و ناراحتی‌های ما را به آرامش و توازن تبدیل کند.

"ثروت و مقام نیست که به شما خوشبختی می‌دهد، بلکه آرامش و اشتغال است که اینکار را می‌کند." –توماس جفرسون

این روزها خبرهای بد زیادی مخصوصاً از رسانه‌ ها می‌شنوید که می‌تواند موجب اضطراب و نگرانیتان شود. چالش وضع اقتصادی کنونی واقعی است اما هرچقدر هم که نگران شوید مشکلی را حل نمی‌کند. بالا بردن کیفیت زندگی هیچ ارتباطی به مسائل مادی ندارد، این ذات درونی شماست که افکار، گرایشات، نظرات و اعمال شما را هدایت می‌کند. راه ‌های زیادی برای بالا بردن کیفیت زندگی وجود دارد اما اینجا به 7 مورد آن اشاره می‌کنیم.
 


 

1. یاد بگیرید که چطور فراموش کنید. خیلی وقت‌ها از چیزهایی در زندگی ناراحت می‌شویم که یا خیلی جزئی هستند و یا خارج از حیطه کنترل ما قرار دارند و هرچقدر هم که نگران آن باشیم دردی را دوا نمی‌کند. چند بار شده که مدت زیادی را از چیزی ناراحت باشید و بعد بفهمید که آخر سر بدون اینکه کاری از دست شما برآمده باشد، مشکل خودش حل شده است.
 

2. مولفه ‌های خوشبختی را بشناسید. شده تابحال که بدون هیچ دلیل اعصابتان خرد باشد و با غرغرهایتان اعصاب بقیه را هم خرد کنید و یک وقت دیگر بدون هیچ دلیل احساس کنید که دوست دارید همه را بغل کنید و ببوسید؟ اولین مورد واکنش شما به استرس و دومی واکنشتان به موقعیت‌های خوب و مطلوب است. وقتی استرس ایجاد می‌شود، روز اول اصلاً متوجه آن نمی‌شوید، بعد یک محرک خیلی کوچک آن را مثل آتشفشانی فعال می‌کند. این حس توازن و آرامش درونی را برهم زده و درنتیجه حس خوشبختی را از ما می‌گیرد. دفعه بعدی که احساس کردید می‌خواهید از کوره دربروید، مکث کنید، چند نفس عمیق بکشید و ببینید که چقدر حالتان بهتر می‌شود.
 

3. تمرکز حواس را تمرین کنید. به جای اینکه نگران گذشته که هیچ کنترلی روی آن ندارید، و آینده که هنوز وجود ندارد باشید، بهتر است که روی امروزتان تمرکز کنید—اینکه چه هستید و کجا هستید. در خیابان به آدم‌ ها لبخند بزنید و زیبایی اطرافتان را تحسین کنید. این توجه شما را از مشکلی که دارید برداشته و روحیه‌ تان را بهتر می‌کند.
 

4. یک کار جدید یاد بگیرید. به کارها و سرگرمی‌هایی که همیشه دوست داشتید انجام دهید اما هیچ ‌وقت زمان یا موقعیت انجام آن را پیدا نکردید فکر کنید. فعالیتی را انتخاب کنید که واقعاً به هیجانتان می‌آورد و انگیزه‌ هایتان را بالا می‌برد. پیاده‌ روی‌های طولانی، مدیتیشن و نوشتن افکار و احساساتتان در یک دفتر خاطرات به زندگیتان آرامش می‌دهد.  این کارها به شما کمک می‌کند نیمه پُر لیوان را ببینید، به شما انرژی می‌دهد و کمکتان می‌کند کیفیت زندگیتان را بالا ببرید.
 

5. افراد دور و برتان را بشناسید. دور و برتان را با آدم‌های جالب پر کنید زیرا اطرافیانتان نشان دهنده شخصیت شما هستند. وقتی با کسانیکه همیشه منفی‌باف هستند نشست و برخاست کنید، بدون اینکه بدانید شما هم همانطور می‌شوید. اما وقتی با افرادیکه سعی می‌کنند هر روز دنیا را تغییر دهند و به دیگران کمک کنند ارتباط داشته باشید، خواهید دید که شما هم به تغییر دنیا و کمک به دیگران علاقه‌ مند می‌شوید. کیفیت دوستان و خانواده شما کیفیت زندگی شما را تعیین می‌کند.
 

6. بخندید، بخندید، باز هم بخندید. خنده بر هر درد بی‌درمان دواست. خنده سطح اندورفین و سایر هورمون‌های تقویت‌کننده شادی را در بدن بالا می‌برد. برنامه‌های مفرح و خنده‌دار زیادی در تلویزیون پخش می‌شود که شما را به خنده می‌ اندازد. آدم‌های شوخ و بذله‌گوی زیادی هم حتماً در اطرافتان می‌شناسید که ارتباط به آنها فرصت خندیدن را در اختیارتان قرار می‌دهد.
 

7. در هر زمان فقط روی یک چیز تمرکز کنید. انجام چند کار در یک زمان سطح هورمون‌های استرس‌زا در بدن را بالا می‌برد. دلیل آن این است که با انجام همزمان چند کار خودتان را تحت فشار قرار می‌دهید که همه آن فعالیت‌ها را به خوبی و درستی انجام دهید اما نتیجه کار این خواهد بود که کارها بیشتر از حد معمول طول می‌کشند و با استاندارد بالایی هم انجام نمی‌شوند. با تمرکز روی بیشتر یک کار در یک زمان، نمی‌توانید ارتباط خوبی با همه آن کارها برقرار کرده و تمرکز حواستان را هم از دست می‌دهید.


نوشته شده توسط موسی | نظرات دیگران [ نظر] 
چگونه هزینه مصرف انرژی خانه خود را کاهش دهیم
شنبه 90 فروردین 13 , ساعت 8:55 عصر  

چگونه هزینه مصرف انرژی خانه خود را کاهش دهیم

یوسف بهمن‌آبادی
مصرف انرژی در خانه‌ها سالانه 2میلیون ریال برای هر خانواده ایرانی هزینه در بر دارد که متاسفانه بخش زیادی از این رقم تلف می‌شود.


در واقع رعایت نشدن برخی استانداردها در ساختمان‌سازی و لوازم انرژی‌بر، موجب شده مصرف انرژی از حد متعارف خود خارج شود.
شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت کشور برای مصرف صحیح انرژی راهکارهایی ارائه داده است که به عنوان «طرح جامع انرژی‌های خانگی» منتشر شده است که در زیر به بخش‌هایی از آن اشاره می‌شود.

مصرف انرژی خانه
اولین گام برای استفاده کارآمدتر از انرژی در بخش خانگی، یافتن نقاطی از خانه است که بیشترین مصرف انرژی را دارد. ممیزی انرژی، این نقاط را نشان داده و با ارائه اندازه‌گیری‌های دقیق، راه‌هایی برای کاهش هزینه‌های انرژی پیشنهاد می‌کند. در مورد ممیزی انرژی نکاتی یادآور می‌شود:
1 - در صورت امکان از طرح ساختمان خود نقشه‌های اجرایی ماندن کف،‌ دیوار و سقف را بخواهید و از میزان صحیح عایق‌کاری حرارتی در آن اطمینان حاصل کنید.
2 - تمام سوراخ‌ها و شکاف‌های دیوارها، سقف‌ها، درها، اتصالات روشنایی، سوئیچ‌ها و خروجی‌های برق را که موجب نشست هوا به بیرون یا درون می‌شوند، کنترل کنید.
3 - از باز نبودن دریچه شومینه اطمینان حاصل کنید.
4 - از صحت عملکرد کلیه وسایل منزل و نیز سیستم‌های سرمایش و گرمایش اطمینان حاصل کنید.
5 - روشنایی‌های مورد نیاز خانواده را بررسی کنید و با استفاده از الگویی مناسب، نورهای مناطق پرمصرف مانند اتاق نشمین، آشپزخانه و قسمت‌های بیرونی را مورد توجه قرار دهید. راه‌‌های استفاده از نور روز و کاهش زمان روشن بودن لامپ‌ها را بررسی کرده و لامپ‌های رشته‌ای را با لامپ‌های استاندارد فلورسنت یا لامپ‌های کم مصرف جایگزین کنید.

عایق‌کاری حرارتی و هوابندی
یکی از سریع‌ترین و سودآورترین نتایج استفاده از طرح جامع انرژی‌های خانگی، بررسی چگونگی عایق‌کاری منزل به منظور کاستن اتلاف انرژی است. این کار باعث استفاده مناسب‌تر از هزینه‌های پرداختی انرژی می‌شود. تولید یک عایق مناسب با استفاده از ترکیب مصالح و تفکیک‌های ساخت و ساز، منجر به ایجاد بنایی با خصوصیات حرارتی مطلوب می‌شود؛ به طوری که نیاز به عملیاتی نظیر تصفیه هوا و کنترل میزان رطوبت ضروری نیست. با صرف هزینه‌ای اندک می‌توان با استفاده از محصولات عایق کار و هوابندی خاص، هزینه‌های سرمایه‌گذاری مورد نیاز برای تامین سرمایش و گرمایش را تا 30درصد کاهش داد.

هوابندی
نشت هوای گرم از خانه به بیرون در تابستان و خروج آن در طول زمستان دلیل عمده هدر رفتن‌های زیاد پرداختی انرژی در خانه است. از جمله سریع‌ترین راه‌های صرفه‌جویی در هزینه، گچ گرفتن، درزگیری یا هوابندی تمامی شکاف‌ها، ترک‌ها و روزنه‌های مرتبط با فضای بیرون است. با کاهش دادن راه‌های نفوذ هوا می‌توان با 14درصد در پرداخت قبوض انرژی صرفه‌جویی کرد.
این راه‌ها عبارتنداز: آبریز سقف،‌ ورودی اتاق شیروانی، جعبه و کابل‌های برق، لوله‌کشی‌ها، دودکش آب گرمکن، کانال‌ها، در‌ها و چارچوب‌ها، هواکش شومینه، ورودی هوای گرم، چارچوب پنجره‌ها، کف و تزئینات داخلی، فضاهای دسترسی به لوله‌کشی، کلیدها و پریزهای برق، اتصالات روشنایی و آستانه در‌ها.

نکاتی درباره هوابندی
اگر راهکارهای هوابندی را در خانه به کار ببندید تا اندازه زیادی از هدر شدن انرژی جلوگیری کرده‌اید.
1 - ابتدا راه‌های ورود و خروج هوا به خانه را امتحان کنید. در یک روز بادی با قرار دادن تکه چوب در حال سوختن جلوی مکان‌هایی نظیر پنجره، در، جعبه‌های برق، اتصالات لوله، اتصالات سقف و سایر نقاط که احتمال ارتباط با بیرون برای آنها متصور است، این آزمایش صورت می‌گیرد. در صورتی که یک جریان افقی از حرکت دود ایجاد شود، نشان‌دهنده وجود شکاف است که باید با درزگیری، گچ‌کاری یا بتونه‌کاری رفع شود.


2 - در و پنجره‌هایی را که نشست دارند، درزبندی کنید.
3 - فضای توخالی بالای کابینت، سقف‌ها، کف‌ها، دیوارهای بیرونی و مسیرهای سیم‌کشی برق را که نشست دارند، درزبندی کنید.
4 - پشت کلید و پریزهای برق موجود بر روی دیوارهای بیرونی، واشر لاستیکی نصب کنید.
5 - سوراخ‌های موجود روی عایق را که به واسطه کثیف بودن عایق دیده نشده و منشا نشت هوا هستند، جست‌وجو کنید. شما می‌توانید این مشکل را با چسباندن صفحات پلاستیکی روی آنها و گچ گرفتن اطراف صفحات رفع کنید.
6 - بر روی پنجره‌های تک جداره، پرده کرکره‌های قابل تنظیم در بخش بیرونی مانند پرده کرکره پارسیانا نصب کرده یا آن را با پنجره‌های دوجداره جایگزین کنید.
نصب این پنجره‌ها، میزان مقاومت حرارتی را تا دو برابر افزایش داده و می‌تواند مزیت‌هایی نظیر کاهش میعان آب روی پنجره و نیز ممانعت از یخ‌زدگی را به دنبال داشته باشد.
7 - در زمان استفاده نکردن از شومینه، دریچه هواکش آن کاملا بسته باشد. یکی از عوامل مهم در طراحی شومینه، امکان خروج سریع دود است، بنابراین تا زمانی که هواکش کاملا بسته نباشد، هوای گرم، بیست و چهار ساعته به سرعت در حال خروج است.
8 - جهت کاهش نشت دیوارهای بیرونی در ساختمان جدید،‌ کوبیدن محل اتصال پوشش خارجی یا درزبندی و گچ گرفتن دیوارهای خارجی ضروری است.

سرمایش و گرمایش
برای سرمایش و گرمایش، باید انرژی و هزینه بیشتری نسبت به سایر سیستم‌های خانگی به کار برد. برای نمونه 44درصد از مبلغ قبوض تاسیسات مربوط به فرآیند سرمایش و گرمایش می‌شود. این مساله که از چه نوع سیستم گرمایش، تهویه و هواساز در منزل استفاده می‌کنید، اهمیت چندانی ندارد؛ زیرا می‌توانید با نگهداری درست و ارتقای تجهیزات خانه، آسایش خود را بالا برده و در هزینه صرفه‌جویی کنید. اما به خاطر داشته باشید که در مقایسه با سیستم‌های کلی خانگی، یک دیگ با کارکرد بهینه، به تنهایی نمی‌تواند مخارج انرژی را کاهش دهد. با انجام کارهایی نظیر نگهداری خاص از سیستم‌ها، ارتقای سیستم با عایق‌های ویژه، هوابندی و تنظیم ترموستات، می‌توانید مبلغ صورتحساب انرژی خود را کاهش داده و آلودگی ایجاد شده را به نصف برسانید.

سیستم‌های گرمایش خانگی
برای گرم کردن خانه در نقاط مختلف کشور سوخت‌های مختلفی همچون گاز، نفت، برق و غیره استفاده می‌شود که برای بهینه شدن مصرف سوخت نکات زیر قابل توجه است:
1 - بین رادیاتور و دیوار پشت آن از صفحات انعکاس گرمایی استفاده کنید.
2 - از فن تهویه آشپزخانه، حمام و سایر نقاط، به شکل معقول استفاده کنید. این‌گونه فن‌ها می‌توانند در طول یک ساعت مقدار قابل توجهی از هوای گرم یا سرد را از خانه خارج کنند. به محض پایان کار آنها را خاموش کنید.
3 - در طول فصول گرم جلوی پنجره‌‌های جنوبی ساختمان، سایبان یا پرده نصب کنید.
4 - در زمستان در طول روز پرده را کنار بزنید تا نور وارد شود و در طول شب برای جلوگیری از ورود هوای سرد، آن را بسته نگه دارید. در فصل گرم نیز در طول روز سایه‌بان و پوشش پنجره را برای جلوگیری از دریافت حرارت خورشیدی بسته نگه دارید.
5 - در اتاق‌هایی را که بلااستفاده بوده و از باقی قسمت‌های منزل جدا شده، بسته نگه دارید. درجه ترموستات را پایین آورده و یا وسیله گرمایشی آن قسمت را خاموش کنید. اما اگر گرمایش آن اتاق‌ها روی تعبیه قسمت‌ها تاثیر منفی دارد، آن را خاموش نکنید. به عنوان مثال، اگر سیستم گرمایش شما پمپ حرارتی است، خروجی‌ها را هرگز نبندید؛ زیرا بستن خروجی‌ها باعث صدمه زدن به پمپ حرارتی می‌شود.
6 - درصورت خریداری یک سیستم گرمایش یا سرمایش جدید، تجهیزاتی با بازده انرژی بالا انتخاب کنید. برای مقایسه انرژی مصرف، پیمانکار باید قادر به ارائه لیستی از انواع مختلف مدل‌ها و طرح‌ها باشد. از این رو مدلی را که بالاترین رده انرژی را در برچسب انرژی دارد، استفاده کنید.

کانال‌ها
اگرچه کانال‌ها در زیر پای شما یا بالای سر شما هستند، ولی یکی از مهم‌ترین سیستم‌ها در خانه شما بوده و با اتلاف انرژی، مقدار زیادی از پول شما را هدر می‌دهند.
سیستم کانال‌کشی خانه، یک شبکه شاخه‌ای از لوله‌های موجود در بین دیوار، سقف یا کف خانه است که هوای تولید‌شده در دیگ و تهویه مطبوع مرکزی را به داخل اتاق حمل می‌کند. کانال‌ها معمولا از ورق‌های فلزی، فایبر‌گلاس و گاهی اوقات نیز عایقی ندارند. کانال‌هایی که به محیط‌های غیرگرم نشت حرارت دارند، سالانه مقدار زیادی اتلاف هزینه را موجب می‌شوند. کانال‌های عایق شده در فضاهایی که سیستم گرمایش و سرمایش ندارند، معمولا بسیار اقتصادی هستند.

داکت‌ها
داکت‌ها درزبندی نشده زیر سقف‌ها و پیلوت‌های بدون استفاده و کم‌ارتفاع، گرما را از دست داده و موجب افزایش هزینه‌ها می‌شوند. برای جلوگیری از فرسودگی، ترک‌خوردگی و چسبندگی نوارهای عایق‌کاری به مرور زمان به نکات زیر توجه داشته باشید:
الف- فراموش نکنید داکت‌های عایق‌شده زیرزمینی، فضای زیرزمین را سردتر خواهد کرد. در صورتی که داکت‌ها و دیوارهای زیرزمین عایق نشده‌اند، هر دو را مورد توجه قرار دهید.
ب- اگر زیرزمین خانه به فضای قابل زندگی تغییر کاربری داد، داکت‌های رفت و برگشت هوای گرم را برای تمامی اتاق‌های زیرزمین تامین کنید.
پ- از وجود عایق‌ مناسب در اطراف داکت‌های هوای سرد به منظور جلوگیری از تشکیل رطوبت اطمینان حاصل کنید.
ت- برای تعمیر و کمک در زمینه عایق‌بندی داکت‌ها با یک متخصص تماس بگیرید.

پمپ‌های حرارتی
اگر برای گرمایش خانه از برق استفاده می‌کنید، نصب یک پمپ حرارتی با بازده انرژی بالا را مدنظر قرار دهید. پمپ‌های حرارتی از جمله کاراترین وسایل تامین حرارت الکتریکی در شرایط آب‌و‌هوایی معتدل است و حرارت تامین شده متوسط آنها سه برابر وسایل هم‌اندازه آنها از نظر مصرف انرژی است. پمپ‌های حرارتی دارای سه نوع هوا به هوا، آبی و زمینی جهت تامین انرژی هستند. آنها حرارت را از هوا، آب یا زمین بیرون خانه شما دریافت و آن را جهت استفاده داخل منزل متمرکز می‌کنند. پمپ‌های حرارتی به عنوان تهویه مطبوع مرکزی می‌توانند دومنظوره استفاده شوند. آنها همچنین می‌توانند با بیرون بردن گرمای منزل، خانه را سرد کنند. پمپ‌های حرارتی می‌توانند میزان برق مصرفی جهت گرمایش را بین 30 تا 40درصد کاهش دهند.

نکاتی در مورد پمپ‌های حرارتی
اگر تنظیم ترموستات پمپ به حالت دستی سبب افزایش مقاومت الکتریکی شد، آن را به حالت دستی بازنگردانید. این نوع از گرمایش که اغلب به عنوان یک پشتیبان برای پمپ حرارتی محسوب می‌شود، بسیار گران است. همچنین فیلترها را حداقل یک‌بار در ماه تعویض یا در صورت نیاز، تمیز و طبق توصیه سازنده آن را نگه‌داری کنید.

شومینه
شومینه در صورت استفاده نامطلوب و رعایت نکردن ملزومات آن، می‌تواند به عنوان یکی از منابع اتلاف حرارتی باشد. به عبارتی با این کار بخشی از انرژی به همراه حجمی از هوای گرم، مستقیم از دودکش بیرون فرستاده می‌شود.
از این رو رعایت نکات زیر ضروری است:
- اگر از شومینه استفاده نمی‌کنید، دودکش آن را درزگیری کنید و دریچه آن را بسته نگه دارید. باز گذاشتن دریچه، به منزله باز گذاشتن پنجره‌ای به پهنای حدود 20سانتی‌متر در طول زمستان برای خروج هوای گرم است.
- بازگذاشتن دمپر زیر شومینه به کاهش تلفات حرارتی کمک می‌کند یا درز دمپر را به اندازه 2تا3سانتی‌متر بازگذاشته و در‌های اتاق را ببندید.
- در‌های شیشه‌ای نشکن نصب کرده و یک سیستم تبادل که هوای گرم را به اتاق بازگرداند، تعبیه کنید.
-درز دمپر دودکش را درزبندی کرده و تا حد امکان آن را کیپ کنید.
-اطراف دودکش را گچ‌‌گیری کنید.
-از شبکه‌های فلزی مخصوص C شکل جهت هدایت هوای سرد اتاق به داخل شومینه استفاده کنید تا هوای گرم در اتاق به چرخش درآید.

نکاتی در مورد سرمایش
- ترموستات را تا حدی که به راحتی و آسایش شما صدمه نمی‌زند، پایین نگه دارید. تفاوت کم بین درجه حرارت داخل و خارج کاهش مخارج را در پی دارد.
- درجه ترموستات را پایین‌تر از درجه متداول نگذارید؛ زیرا این کار باعث تسریع در سرمایش محیط نشده و مخارج بیشتری را تحمیل خواهد کرد.
- در ورودی شبکه تهویه مطبوع به دلیل تاثیرات بیشتر در سرمایش از یک فن استفاده کنید، بدون اینکه مخارج انرژی به کار رفته را افزایش دهید.
- از سایه درختان و گیاهان بر روی دستگاه‌های تهویه استفاده کنید؛ اما توجه کنید که مسیر ورودی تهویه مختل نشود. دستگاه تهویه در حال کار در زیر سایه، تا 10درصد کمتر از تهویه زیر آفتاب انرژی مصرف می‌کند.

گرمایش شبانه
با به‌کارگیری ترموستات قابل برنامه‌ریزی می‌توانید گرمایش خانه را شب هنگام یا زمانی که در منزل نیستید پایین آورید.

سرمایش
با روشن کردن خودکار سیستم تهویه مطبوع در شب‌های تابستان می‌توانید به صرفه‌جویی در هزینه‌های انرژی خود کمک کنید. (با این روش بدنه ساختمان در شب‌های خنک تابستان سرد شده و در روز، احساس خنکی بیشتری خواهید کرد).
با کم کردن درجه ترموستات‌ها به میزان 10 تا 15درصد در هشت ساعت روزانه، شما می‌توانید تا 10درصد در هزینه‌های انرژی سالانه صرفه‌جویی کنید. انجام این کار می‌تواند بدون زحمتی برای شما، به صورت اتوماتیک یا توسط ترموستات‌های قابل برنامه‌ریزی صورت گیرد. به کمک این ترموستات شما می‌توانید وسایل تهویه هوا یا گرمایش را طبق جدول زمان‌بندی روشن کنید. در نتیجه وسایل در زمان‌هایی که شما خواب هستید یا هنگامی که قسمتی از خانه استفاده نمی‌شوند به کار نمی‌رود.
ترموستات‌های قابل برنامه‌ریزی می‌توانند تنظیماتی را که به صورت دستی در طول روز یا هفته اجرا کرده‌اید به صورت داده اطلاعاتی، ذخیره و تکرار کنند.
به منظور صرفه‌جویی بهتر می‌توانید از سیستم کنترل هوشمند موتورخانه استفاده کنید و با نصب آن روی تاسیسات موتورخانه، هزینه‌های گاز مصرفی را تا 60درصد کاهش دهید. همچنین نصب شیر ترموستاتیک بر روی رادیاتورهای شوفاژ، به میزان قابل‌توجهی از مصرف انرژی می‌کاهد.

گرمایش آب
آب گرم مصرفی، سومین عاملی به شمار می‌رود که در خانه انرژی نیاز دارد.
به طوری که 20درصد صورتحساب انرژی تاسیسات خانه را به خود اختصاص می‌دهد. برابر کاهش مخارج انرژی در این بخش، می‌توانید از راهکارهای مصرف کمتر آب گرم، پایین آوردن درجه ترموستات، عایق‌بندی آبگرمکن و همچنین استفاده از آبگرمکن‌هایی که بازده گرمایی بیشتری دارد، بهره برید.
مصرف هفتگی آب موردنیاز برای استحمام یک خانواده چهارنفره، برای یک دوش 5دقیقه‌ای در روز، برابر 700گالن بوده که این مقدار معادل مصرف آب نوشیدنی یک نفر طی سه سال خواهد بود. شما می‌توانید با استفاده از دوش‌ها و شیرهای کم‌مصرف، میزان مصرف را به نصف تقلیل دهید.


برای بهینه‌ شدن مصرف انرژی در گرمایش آب، رعایت نکات زیر می‌تواند راهگشا باشد:
- نشت شیرها را برطرف کنید. زیرا یک شیر دارای نشت، مقدار زیادی از آب را در مدتی کوتاه هدر می‌دهد.
- کلیه لوله‌ها و مخازن ذخیره آبگرمکن‌ گازی یا نفتی خود را به استثنای بخش‌های بالا و پایین آبگرمکن و ترموستات یا مشعل، عایق‌کاری کنید.
- از شیرها و روش‌های کم‌مصرف استفاده کنید.
- آبگرمکن جدیدی با کارآیی حرارتی بالاتر را تهیه کنید. به خصوص زمانی که عمر آبگرمکن شما بیش از 7سال است. گرچه هزینه‌ای برای شما دارد، اما در طول کارکرد وسیله، جبران می‌شود.
- ترموستات آبگرمکن را پایین‌‌تر بیاورید. زیرا اکثر آبگرمکن‌ها هنگام خروج از کارخانه روی دماهای بالاتر تنظیم شده‌اند. دمای مناسبی برای استفاده از آب گرم است.
- هر سه ماه یک بار آب مخزن را جهت عاری شدن از رسوبات که موجب پایین آمدن بازده حرارتی آبگرمکن می‌شود، تخلیه سازید. به توصیه‌های سازنده در این خصوص توجه کنید.
- چنانچه در محیطی گرم و آفتابی زندگی می‌کنید و گرمایش آب را با جریان الکتریسیته یا سوخت انجام می‌دهید، نصب آبگرمکن‌های خورشیدی را مدنظر قرار دهید. سیستم پانل‌های خورشیدی، سازگار با محیط‌زیست بوده و به راحتی با نصب روی سقف با معماری خانه شما سازگار می‌شود.
- سعی کنید به جای استفاده از وان، از دوش جهت استحمام استفاده کنید. در استحمام با وان 15 تا 25 گالن آب مصرف می‌شود، در حالی که این مقدار برای دوش 5 دقیقه‌ای کمتر از 10گالن است.
- نصب یک سیستم بازیافت حرارت از آب‌های گرم ریخته شده به فاضلاب را مدنظر قرار دهید.
- برچسب‌های راهنمای انرژی را هنگام خرید مدنظر داشته باشید.

پنجره‌ها
یکی از جذاب‌ترین موارد قابل بحث، پنجره‌ها هستند که مسوولیت تامین تهویه و نور روز زمستان را برعهده دارند. واقعیت این است که 10 تا 15درصد صورتحساب‌های انرژی به طور مستقیم به این بخش اختصاص دارد. پنجره‌هایی که در طول تابستان در معرض تابش مستقیم نور خورشید هستند، عملکرد تهویه مطبوع خانگی را دو تا سه برابر افزایش می‌دهند.
اگر در مناطق آفتابی زندگی می‌کنید، پنجره‌های جدیدی را که کارکرد آنها براساس جذب انتخابی پرتوهای خورشیدی استوار است، مدنظر قرار دهید. برخی از این‌گونه پنجره‌ها نیاز به تولید سرمایش را به نصف کاهش می‌دهند. اگر در مناطق سردسیر هستید، پنجره‌های تک‌جداره خود را تعویض کنید و از پنجره‌های دوجداره که داخل آنها گاز پر شده است استفاده کنید. در غیر این صورت نکات زیر را برای افزایش کارآیی پنجره‌ها مورد توجه قرار دهید:
- از پنجره‌های مقاوم در برابر بادهای شدید که در کاهش 20 تا 50درصدی تلفات حرارتی موثر است، استفاده کنید. در این‌گونه پنجره‌ها تمامی قسمت‌های متحرک، هوابندی شده و به واسطه مواد انعطاف‌پذیر به کار رفته در آن، تمام درز لبه‌ها گرفته شده است.
- در صورت نیاز، پنجره‌های مقاوم در برابر توفان‌ را تعمیر یا هوابندی کنید.
- بر روی پنجره‌ها، سایبان رو به جنوب و غرب نصب کنید.
- از پرده‌ها و سایبان‌ها در طول شب استفاده کرده و آنها را در طول روز کنار بزنید.
- پنجره‌های جنوبی منزل را به منظور استفاده بیشتر از تابش خورشید تمیز نگاه دارید.
- از نوار درزگیر استفاده کنید.
یا اگر در مناطق گرمسیر زندگی می‌کنید رعایت نکات زیر می‌تواند مفید باشند:
از سایه‌بان یا پارچه‌های سفید جهت انعکاس حرارت به بیرون خانه استفاده کنید.
همچنین پرده‌ها را در جهت جنوبی و غربی بسته نگه دارید و از سایه‌بان در پنجره‌های جنوبی یا غربی استفاده کنید.

روشنایی
افزایش بازدهی روشنایی‌ها، یکی از راه‌های موثر در کاهش مخارج برق مصرفی است. اگر 25درصد از روشنایی خانه خود را با لامپ‌های کم‌مصرف جایگزین کنید، مخارج برق شما تا 50درصد کاهش می‌یابد. علاوه‌بر آن عمر لامپ‌های کم‌مصرف، 6 تا 10برابر لامپ‌های معمولی است.
برای روشنایی خانه و محل کار به نکات زیر توجه داشته باشید:
* در آباژورها به جای لامپ‌های هالوژن از لامپ‌های کم‌مصرف استفاده کنید. این گونه لامپ‌ها بین 60 تا 80درصد کمتر انرژی مصرف می‌کنند، نور و درخشندگی بیشتری تولید کرده و نسبت به لامپ‌های هالوژن سطح خنک‌تری دارند.


* هنگام خرید این محصولات برچسب انرژی را مدنظر قرار دهید.
- به منظور جلوگیری از روشن ماندن چراغ‌های محوطه در طول روز از تایمر یا سنسور حساس به نور خورشید استفاده کنید.
- لامپ‌های گازی تزئینی محوطه را خاموش کنید. مصرف ناشی از روشن بودن فقط 8 لامپ گازی در طول سال، بیشتر از انرژی حاصل از سوزاندن گاز طبیعی برای گرمایش خانه‌ای با همان اندازه در طول زمستان است.
- نور وسایل تولیدکننده نور را روی نقطه‌ای که مایل به استفاده از آن هستید، متمرکز کنید. به عنوان مثال، مهتابی را زیر کابینت بر روی سینک ظرفشویی قرار دهید یا هنگام مطالعه از روشنایی موردی نظیر چراغ مطالعه استفاده کنید.
- در میزهای متحرک یا لامپ‌های کف از لامپ‌های کم‌مصرف استفاده کنید.
در هنگام انتخاب به اندازه آنها توجه کنید. بعضی از سوئیچ‌های خانگی با لامپ‌های بزرگ‌تر سازگاری ندارند.
- یکی از بهترین اماکن جهت استفاده از لامپ‌های کم‌مصرف، محوطه بیرونی ساختمان‌ها، است؛ چرا که طول عمر این لامپ‌ها زیاد است.
- اگر در اقلیم سردی زندگی می‌کنید، حتما لامپی با بالاست مخصوص هوای سرد بخرید.
* لامپ‌های فلورسنت کم‌مصرفی را انتخاب کنید که توان آن حدود یک سوم توان لامپ تنگستنی است که ممکن است استفاده کرده باشید.
* گردوخاک لامپ‌ها را به طور مرتب تمیز کنید زیرا یک لایه گرد و غبار می‌تواند 50درصد کارآیی لامپ‌ها را کاهش دهد.
* بهتر است در راهروها، پاسیوها و ایوان‌ها از لامپ با توان پایین استفاده شود؛ زیرا علاوه‌بر کارآیی بهتر، به دلیل نور ملایمی که دارند، حشرات موذی کمتری را به خود جذب می‌کنند.
* لامپ‌های هالوژن تولید حرارت می‌کنند که این امر، خطر آتش‌سوزی را به همراه دارد. از لامپ‌های کم‌مصرف در آباژور استفاده کنید؛ چراکه این لامپ‌ها کم‌مصرف هستند و مطمئن‌ترند.
لوازم خانگی
لوازم خانگی حدود 20درصد از مصرف انرژی خانگی را به خود اختصاص می‌دهند. لوازمی از قبیل یخچال، ماشین لباسشویی و اتو از نظر مصرف در این دایره قرار می‌گیرند.
هنگام خرید وسایلی همچون بخاری، یخچال، ماشین لباسشویی، اجاق گاز و غیره به برچسب انرژی آنها توجه داشته باشید. رده بالاتر به معنای بازده بیشتر، کاهش مصرف انرژی و صرفه‌جویی در هزینه‌های مصرفی است. رده A پربازده‌ترین و رده G کم‌بازده‌ترین است.

بخاری‌های بدون دودکش
استفاده از بخاری بدون دودکش گازی یا نفتی در اکثر کشورهای پیشرفته بسیار متداول است. این نوع بخاری‌ها به دلیل بازده بالای 98درصد انتخاب خوبی هستند.
البته استفاده از این نوع بخاری‌ها در فضاهای بسته که اکسیژن چندانی رد و بدل نمی‌شود، می‌تواند خطرناک باشد. هنگام استفاده از بخاری‌های بدون دودکش به نکات زیر توجه کنید:
* فقط از سوخت متناسب با نوع بخاری (نفت‌و‌گاز) استفاده شود.
* به دلیل وجود سیستم‌های ایمنی خاموش‌کننده در اثر کاهش میزان اکسیژن، این وسایل نباید توسط افراد غیرمجاز تعمیر یا دستکاری شود.
* تبدیل نوع سوخت این بخاری از گاز طبیعی به مایع یا بالعکس، به دلیل وجود سیستم ایمنی امکان‌پذیر نیست.
* در صورت خاموش شدن خودکار بخاری، بلافاصله اقدام به روشن کردن بخاری نکنید.
* تهویه فضا در هنگام کارکرد بخاری بدون دودکش الزامی است.

یخچال
برچسب انرژی یخچال نشان‌دهنده میزان کیلووات مصرفی در طول سال براساس مدل یخچال است. عدد کوچک‌تر نشان‌دهنده مصرف انرژی کمتر یخچال و در نتیجه هزینه انرژی کمتر است. توجه به نکات زیر برای بهبود کارکرد یخچال مفید است:
* یخچال یا فریزر را روی درجه حرارت پایین تنظیم نکنید. درجه حرارت توصیه‌شده برای غذای تازه در یخچال، 3 تا 5درجه سانتی‌گراد و در قسمت فریزر 15-درجه سانتی‌گراد است. اگر فریزر جداگانه برای نگهداری مواد غذایی در مدت طولانی‌تر دارید، دمای 18-درجه توصیه می‌شود.
* جهت اندازه‌گیری دقیق دمای یخچال، دماسنجی را به داخل لیوان آب گذاشته، در وسط یخچال قرار دهید. پس از 24ساعت درجه آن را بخوانید. برای اندازه‌گیری دمای فریزر نیز دماسنج را در بین بسته‌های منجمد مواد غذایی قرار دهید و پس از 24ساعت دما را بخوانید.
* سعی کنید دفعات برفک‌زدایی دستی یخچال و فریزر را تا حد امکان کم کنید؛ زیرا کارآیی انرژی وسیله؛ پایین می‌آید؛ اما اجازه ندهید که قطر یخ تشکیل‌شده بیشتر از یک سانتی‌متر شود.
* از سالم بودن درزبندی در یخچال و عدم‌خروج هوای سرد داخل آن اطمینان حاصل کنید. به این منظور، اسکناس یا تکه کاغذی را میان درب یخچال قرار دهید. در صورتی که به آسانی بتوانید آن را بیرون بکشید، مشخص می‌شود که نوار دور درب یخچال باید تعمیر، تنظیم یا تعویض شود.
* ظروف غذا یا آب را با سرپوش داخل یخچال بگذارید. غذاهای فاقد پوشش، رطوبت تولید کرده و موجب کار بیشتر کمپرسور می‌شود.
* یخچال را با فاصله مناسب از دیوار قرار دهید. در صورت امکان سالی یک بار کویل کندانسور را تمیز کنید، زیرا کارآیی یخچال با کویل تمیز بالاتر است.

صرفه‌جویی انرژی در وسایل آشپزخانه
* زمانی که به آب کمی نیاز دارید یا درجه حرارت آب برای شما مهم نیست، شیر آب سرد را باز کنید زیرا در صورتی که شیر آب گرم را باز می‌کنید؛ حتی اگر آب خروجی شیر سرد باشد، مقداری انرژی مصرف می‌شود تا آب گرم وارد لوله‌ها شود.
* اگر قصد دارید اجاق گاز بخرید، مدلی را که سیستم فندک دارد، خریداری کنید. فندک الکتریکی نسبت به شمعک، مصرف انرژی کمتری دارد؛ زیرا نیازی به روشن بودن دائم آن نیست.
* در اجاق گاز، شعله زرد نشان‌دهنده سوختن نامناسب گاز است و در واقع باید به رنگ آبی باشد. در صورت زرد بودن شعله، با یک تعمیرکار ماهر یا سازنده مشورت کنید.
* شعله پخش‌کن گاز و صفحه انعکاس‌گر زیر آن را تمیز نگه دارید؛ زیرا در این حالت انرژی گرمایی بهتر منتقل شده و انرژی کمتری مصرف می‌شود.
* برای جوش آوردن آب داخل کتری یا قوری، در آنها را ببندید. با این کار زمان جوش آمدن آب کوتاه‌تر شده، انرژی کمتر مصرف می‌شود.


* اندازه شعله و ظرف روی آن باید متناسب باشد. در صورتی که از اجاق برقی استفاده می‌کنید، شعله زیر ظرف را چند دقیقه زودتر از زمان طبخ خاموش کنید؛ زیرا این شعله بدون استفاده از الکتریسیته برای مدتی گرم باقی می‌ماند.
* جهت طبخ وعده‌های کوچک از دستگاه الکتریکی کوچک استفاده کنید. یک تستر بین یک دوم تا یک چهارم وسیله‌های بزرگ انرژی مصرف می‌کند.
* در صورت امکان برای آشپزی از مایکروویو استفاده کنید. این وسیله زمان طبخ را کاهش می‌دهد.

لباسشویی
نزدیک به 80 تا 85درصد انرژی مصرفی در لباسشویی مربوط به گرم کردن آب است. دو راه برای کاهش مصرف این انرژی وجود دارد: استفاده از حالت مصرف کم آب و تنظیم درجه حرارت پایین‌تر آب. بهتر است درجه حرارت آب، متناسب با میزان کثیفی و لکه‌های چربی روی لباس تنظیم شود. تنظیم درجه حرارت از حالت داغ به گرم می‌تواند مصرف انرژی را به نصف کاهش دهد. هنگام خرید به برچسب انرژی توجه کنید. این گونه ماشین لباسشویی احتمالا گران‌تر خواهد بود؛ اما مصرف انرژی آن نسبت به نوع معمولی یک چهارم کمتر است و آب کمتری مصرف می‌کند. همچنین مقدار زیادی انرژی در زمان خشک‌ شدن لباس‌ها صرفه‌جویی می‌شود. زیرا بیشتر آب لباس‌ها در حال آبگیری دورانی از لباس خارج می‌شود.

 


نوشته شده توسط موسی | نظرات دیگران [ نظر] 
طرح کاهش مصرف گاز مشعل ساختمانها
شنبه 90 فروردین 13 , ساعت 8:51 عصر  
طرح کاهش مصرف گاز مشعل ساختمانها
 
 
مدیر عامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت از اجرای یک طرح جدید به منظور کاهش مصرف انرژی در مشعلهای موجود در بویلرهای خانگی با مشارکت یک شرکت خارجی خبر داد.

عباس کاظمی با اشاره به اجرای پروژه کاهش مصرف انرژی در مشعلهای گاز خانگی، گفت: این طرح با مشارکت شرکت بهینه سازی مصرف سوخت، دانشگاه امیرکبیر، سازندگان داخلی و یک شرکت خارجی صاحب تکنولوژی به منظور کاهش مصرف انرژی در مشعلهای خانگی اجرایی می شود.

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با تاکید بر اینکه در صورت اجرایی شدن این پروژه مصرف انرژی در مشعل های موجود در بویلرهای خانگی کاهش می یابد، تصریح کرد: پیش بینی می شود با اجرای این طرح میزان مصرف انرژی خانه های مجهز به سیستم رادیاتور به میزان قابل توجه ای کاهش یابد.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه همزمان با اجرای قانون هدفمندی یارانه ها گرایش مردم برای استفاده از لوازم و مصالح کم مصرف افزایش یافته، اظهار داشت: بر این اساس شرکت بهینه سازی مصرف سوخت بسترهای اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها را فراهم کرده تا به راحتی به این افزایش تقاضا پاسخ داده شود.
 وی از متنوع کردن سبد سوخت خودروها به عنوان یکی از راهکارهای کاهش مصرف انرژی در بخش ناوگان حمل و نقل یاد کرد و افزود: توسعه خودروهای دیزلی در متنوع سازی سبد سوخت خودروها تاثیر گذار خواهد بود.

کاظمی با تاکید بر ضرورت کاهش مصرف انرژی در صنایع کشور، گفت: صنایع جدید ساخت موظف به اخذ موافقت سوخت خود از شرکت بهینه سازی مصرف سوخت شده اند به طوری که مصرف انرژی این صنایع جدید باید با استانداردهای جهانی مطابقت داشته باشد.

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت همچنین با اشاره به مبحث 19 مقررات ملی ساختمان و ضرورت به کارگیری هر چه بیشتر این مبحث در ساخت و سازها، اعلام کرد: برای اجرای این قانون تاکنون برای 10 هزار نفر از مهندسان ناظر شهرداری دوره های آموزشی رایگان برگزار شده است.

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت پیشتر با بیان اینکه مطالعات کارشناسی نشان می دهد در صورت اجرای قوانین مبحث 19 در ساختمانهای جدید، میزان مصرف انرژی در ساختمانها تا 50 درصد کاهش می یابد، گفته بود: هم اکنون در مناطق سردسیر به ازای هر متر مکعب، 560 کیلو وات ساعت انرژی مصرف می شود، درحالی که پتانسیل صرفه جویی 50 درصدی انرژی در این بخش وجود دارد. کاظمی افزوده بود: این درحالی است که درحال حاضر متوسط میزان مصرف انرژی به ازای هرمتر مکعب در بخش ساختمان در اروپا فقط 100 کیلووات ساعت گزارش شده است.


نوشته شده توسط موسی | نظرات دیگران [ نظر] 
مدیریت مصرف برق در منزل
شنبه 90 فروردین 13 , ساعت 8:48 عصر  
مدیریت مصرف برق در منزل
مقدمه:
 کشور ما حدود1% جمعیت جهان را دارا می‌باشد و حدود2% از انرژی جهان را مصرف می‌نماید. استفاده از برق، گاز و سوخت مایع جهت گرمایش و سرمایش در فصل مناسب، از مدتها پیش برای ما بصورت امری عادی درآمده و امروزه هیچ منزلی نمی تواند بدون استفاده از تجهیزات گرمایشی و سرمایشی، قابل سکونت باشد. سالها است که بهای انواع انرژی افزایش ناچیزی داشته و انرژی گرمایشی و سرمایشی با شرایط مناسبی در دسترس می‌باشد، ولی این وضعیت به دلیل شرایط جهانی و افزایش بهای انرژی ( نفت، برق و گاز) در حال تغییر است. تولید برق بسیار پرهزینه است، به طوریکه که برای تولید یک کیلووات برق، حدود1000 دلار سرمایه‌گذاری اولیه نیاز است و در طول استفاده از تاسیسات، هزینه‌های جاری نیز به آن افزوده می‌شود.
آیا زمان آن فرا نرسیده‌است که مسئله صرفه‌جوئی انرژی را جدی بگیریم؟
در اثر سوزاندن حامل‌های انرژی مانند ذغالسنگ، چوب، نفت و یا گاز، آلاینده‌های مختلفی ایجاد می‌شوند. بطوریکه به ازاء تولید یک کیلوواتساعت انرژی برق حدود200گرم گاز 2CO وارد هوا می گردد. 2CO باعث گرم شدن اتمسفر، تقویت اثر گلخانه ای و گرم‌شدن زمین می‌شود. تغییرات آب و هوایی موجب تغییر وضعیت بارندگی و همچنین آب‌شدن یخ‌های دو قطب گردیده که موجب افزایش سطح آب‌های دریاها و اقیانوس‌ها میشود و نهایتا زندگی برای انسانها، گیاهان و حیات‌وحش روی کره زمین غیرممکن خواهدشد. با توجه به این مطالب وظیفه هر یک از ما در حفظ و نگهداری زندگی روی کره زمین، نهایت صرفه‌جویی در مصرف انرژی علی‌الخصوص مصرف برق می‌باشد. بیش از یک‌سوم مصرف انرژی نهایی ما مربوط به مصارف خانگی است که بخش زیادی از آن را می‌توان بدون از دست‌دادن رفاه معمول، صرفه‌جویی کرد. لذا، مدیریت مصرف برق در خانه و صرفه‌جویی انرژیهایی که مصرف می‌شوند، بایستی مورد توجه جدی قرار گیرد. راهکارها اغلب موضوعات پیش‌پا‌افتاده‌ای هستند، ولی می‌توانند تاثیرات عمده به همراه داشته‌باشند.
با ساعات اوج بار آشنا شویم :
نمودار زیر مصرف انرژی برق کشور را در یک روز تابستان نشان می‌‌دهد و همانطور که ملاحظه می‌فرمایید بیشتر مصرف بعد از غروب خورشید است که معمولاً همه در منزل می‌باشند. لذا در این ساعات، بخش خانگی بیشترین مصرف را دارد و مصرف بهینه برق در این ساعات بسیار باارزش است.
ایامی از سال و نیز ساعاتی در هر شبانه‌روز، دارای بیشترین مصرف انرژی الکتریکی است که به آن، روزها و ساعات اوج بار گفته میشود. در این بیشترین مصارف در فصل تابستان از حدود اواسط تیرماه لغایت اواسط شهریورماه است.
با دانستن این مطالب بایستی نحوه مصرف برق خانگی را طوری کنترل نماییم که مصرف در این روزها و آن ساعات، کاهش یابد.
کسب آگاهی نمایید، ضرر نمی‌کنید:
امروزه تقریباً اکثر وسایل خانگی با برق کار می‌کنند که برخی از آنها به ویژه دستگاههای قدیمی معمولاً برق بیشتری مصرف می‌کنند، ولی‌این باعث نمی‌شود که فکر کنیم دستگاههای جدید اساساً کم مصرف هستند. تفاوت مصرف برق بین مدل‌های مختلف بعضاً بسیارزیاد است، به همین دلیل قبل از خرید وسایل جدید حتماً از چگونگی مصرف برق و کارآیی آن از طریق برچسب انرژی و اینکه آیا دستگاه مورد نظر برای شرایط آب و هوایی محل سکونت شما مناسب است یا خیر، کسب اطلاع نمایید.
استفاده زیاد از وسایل برق در ساعات اوج بار، باعث اختلال در شبکه و ایجاد خاموشی، و یا صدمه دیدن وسایل برقی می‌شود.
در رابطه با محیط خانه و لوازم‌ برق ‌خانگی‌توصیه‌های زیر می‌تواند مفید باشد:
1-رنگ‌آمیزی محیط داخل خانه به رنگ روشن و نصب پرده‌های تاشو در مقابل پنجره‌ها که امکان ورود حداکثر نور را می‌دهد، جهت حداکثر استفاده از روشنایی روز
2-استفاده از سرامیک و یا موکت‌های به رنگ روشن جهت بازتاب مناسب نور
3-تنظیم نور مناسب در ساعات اوج بار با حداقل چراغ روشن مورد لزوم
4-استفاده از یک نورعمومی ملایم و تاکید بر استفاده از نور متمرکز( چراغ مطالعه ) در موارد لزوم
5-برنامه‌ریزی جهت درس‌خواندن بچه‌ها و تشویق به زودخوابیدن (حتی‌الامکان ساعت9 شب) و زود بیدارشدن برای مرور درس‌ها صبح روز بعد
6-    عدم استفاده از وسایل برقی پرمصرف مانند سماوربرقی، اتو، چرخ گوشت، آبمیوه‌گیری، ماشین لباسشویی و ... در ساعات اوج بار
7- تشویق به استحمام افراد منزل در ساعات اولیه روز(صبحها) که زمان شروع فعالیت روزانه است(این عمل استفاده از سشوار در ساعات اوج بار را حذف می‌کند.)
لامپ‌های پریازده :
1-برای دستیابی به روشنائی مطلوب و دارای بازدهی بالا، در داخل منزل حتی‌الامکان از لامپ های کم مصرف استفاده نموده و بموقع نسبت به غبارزدایی آنها اقدام نمایید.
2-لامپ رشته‌ای، نور را با تلفات زیاد تولید می‌کند و بیش از 90 درصد انرژی مصرفی آن به حرارت تبدیل می‌شود، درحالیکه لامپ‌های کم مصرف بدون تولید حرارت، عمری بالغ بر 8 برابر لامپ‌های رشته‌ای دارند. اگرچه لامپ‌های کم‌مصرف گرانتر از لامپ‌های رشته‌ای هستند ولی دوام طولانی‌تر و مصرف کم آنها در زمان کوتاهی تفاوت قیمت را جبران می‌کند.
3-لامپ فلورسنت معمولی ( اصطلاحاً لامپ مهتابی ) نیز یک لامپ پربازده است و درمکان‌هایی که امکان نصب و استفاده از آن مقدور است، توصیه می‌شود.
وسایل صوتی و تصویری :
بررسی مصرف وسایل صوتی-تصویری بویژه تلویزیون‌هایی که در حالت آماده به کار (standby) هستند، نشان می‌دهد نیمی از استفاده‌کنندگان از اینگونه وسایل، آنها را در حالت آماده به کار قرار می‌دهند که به دلیل مصرف انرژی در این حالت، در مجموع باعث اتلاف مقادیر زیادی انرژی الکتریکی خواهدشد. لذا توصیه می‌گردد از کلید off /on استفاده شود و در زمانهای طولانی ، تلویزیون‌ها را در حالت آماده به کار نگه ندارید.
یخچال و فریزر:
این وسایل تقریباً یک‌پنجم انرژی را در منزل مصرف می‌نمایند. مصرف انرژی این وسایل تا حد زیادی به این بستگی دارد که چه مقدار گرما به درون آنها نفوذ می‌کند، که بایستی بار صرف انرژی بیشتر جبران‌شده، به برودت مورد نظر رسیده و آنرا حفظ نماید.
1-در هنگام خرید حتماً به برچسب انرژی دستگاه توجه نمایید.
2-حجم یخچال و فریزر باید با توجه به نیاز و تعداد افراد خانواده انتخاب شود.
3-یخچال و فریزر را بر روی سطح تراز وصاف قراردهید تا درب یخچال بطور کامل بسته و کارکرد درستی داشته باشد.
4-حتی‌الامکان یخچال و فریزر را در مکانهایی که گرم نمی‌شوند قرار دهید. دقت شود که یخچال و فریزر نزدیک اجاق و اجسام گرم و یا درمعرض تابش مستقیم خورشید قرار نگیرند.
5-نوار لاستیکی دور درب یخچال وفریزر را کنترل کنید و درصورت کوچکترین نشتی هوا، بلافاصله آنها را تعویض نمایید.
6-مراقب باشید که لوله‌های پشت یخچال و فریزر که مخصوص هدایت گرما به بیرون هستند به خوبی در معرض جریان هوا قرارداشته حداقل 20 سانتیمتر با دیوار فاصله داشته باشند. گردگیری لوله‌های پشت یخچال و فریزر حداقل سالی دوبار توصیه می‌شود.
7- تنظیم صحیح ترموستات یخچال و فریزر نقش بسیار مهمی در کاهش مصرف انرژی این وسایل خواهدداشت. لذا توصیه می‌شود ترموستات فریزر را بین 15 تا 18 درجه سانتی گرداد زیر صفر و ترموستات یخچال را بین 3 تا 4 درجه بالای صفر تنظیم نمایید.
8- چیدن مواد بصورت مرتب و درجای مخصوص در یخچال و فریزر، باعث می‌شود که دسترسی به آنها آسانتر بوده و در هنگام گذاشتن یا برداشتن مدت کمتری درب آنها بازمانده و از نفوذ هوای گرم ومرطوب جلوگیری شود.
9-    موادغذایی گرم را ابتدا سرد نموده سپس در داخل یخچال قرار دهید .
10-    موادغذایی را در فریزردسته‌بندی کرده وآنها را طوری در کیسه های  فریزر قرار دهید که هوای اضافی داخل کیسه وجود نداشته باشد.
11-  در اثر آب موجود در مواد غذایی ویا بخار هوا در یخچال وفریزر برفک ایجاد می‌شود وهر چه برفک بیشتر شود مصرف انرژی نیز بیشتر می‌گردد.بنابراین بطور منظم ودر مقاطع زمانی مناسب از یخچال وفریزر برفک‌زدایی نمایید.
12-    بازوبسته‌کردن درب بیهوده یخچال وفریزر باعث افزایش مصرف انرژی آنها می‌شود.
13-  پس از هربار شستشوی داخل یخچال و فریزر (با مخلوط آب نیم‌گرم وجوش‌شیرین) برای یکنواخت‌شدن دمای داخل آنها لازم است چندساعت با درب بسته کار کنند.
ماشین لباسشویی:
ماشین لباسشویی را بایستی همیشه با ظرفیت کامل بکارگرفت.هرچندبعضی از مدلهای جدید دارای سیستم کنترل آب ومصرف برق متناسب با مقدار لباسها می‌باشداما استفاده از ظرفیت کامل باصرفه‌تر است.برای لباس با آلودگی معمولی دمای60درجه سانتیگراد کافی است.
1-ظرفیت ماشین لباسشویی را متناسب با تعداد افراد خانواده انتخاب کنید.
2-درزمان انتخاب وخرید توجه داشته‌باشید که ماشین‌لباسشویی به سیستم خودکار تعیین مقدار مناسب آب به‌ازای مقدار لباس مجهز باشد.
3-استفاده از آب گرم محل مسکونی برای ماشین لباسشویی در کاهش مصرف انرژی بسیار مفید است.لذا از ماشین های لباسشویی که دو نوع ورودی آب دارند استفاده نمایید.
4-بعضی از ماشین‌های لباسشویی به برنامه زمانی شروع برنامه شستشو بعد از زمان اوج بار مجهزند.چنانچه ماشین لباسشویی شما این امکان را ندارد به منظور عدم آسیب‌رسانی به دستگاه وکمک به شبکه سعی نمایید در ساعات غیراوج بار از دستگاه استفاده نمایید.
5-از لباسشویی وقتی استفاده کنید که لباس کافی برای شستن داشته باشید.
6-حتی‌الامکان بجای استفاده از خشک‌کن ماشین‌لباسشویی از هوای آزاد برای خشک‌کردن لباسها استفاده نمایید.
کولرهای آبی وگازی:
1-ظرفیت برودتی کولرها بایدمتناسب با فضای مورد استفاده وشرایط آب وهوایی(از لحاظ دما ورطوبت) باشد وکولرهای بزرگتر تنها منجر به اتلاف انرژی الکتریکی می‌شوند.
2-از کولرهای گازی برای مناطق معتدل واز کولرهای گازی برای مناطق گرم ومرطوب استفاده کنید.
3-کانال‌کشی کولرها را از کوتاه ترین مسیر انجام داده وحتماً می‌بایست بوسیله عایق کاری با پشم شیشه یا دیگر عایقها از هدر رفتن سرما در مسیر انتقال جلوگیری شود.
4-هر ساله نسبت به تعویض پوشالهای کولر اقدام کنید وپیش از فصل گرما نسبت به سرویس آن اقدام نمایید.
5-نصب سایبان بر روی کولرها در پشت بام ها در جهت صرفه جویی انرژی موثر است.
6-    از روشن نگه داشتن دائم کولر خودداری کنید وسعی کنید حتما" از ترموستات برای کنترل درجه حرارت محیط استفاده نمایید.
7- حتی‌الامکان از سرمایش موضعی استفاده کنید یعنی دریچه فضاهایی را که مورد نیاز نیستند، مسدود کنید با این کار زمان استفاده از کولر کاهش می‌یابد.
8-    کولرهای گازی از پر مصرف ترین وسایل خانگی هستند لذا در مواقع ضروری و حتی الامکان درساعات غیر اوج بار مورد استفاده قرار گیرند.
9- کولرهای گازی دارای ترموستات تنظیم دما هستند.تنظیم دمای مناسب آن در فصلهای‌گرم‌سال بین18-‌22 درجه سانتیگراد بهترین درجه برای محل سکونت است.
10-    نصب کندانسور کولرهای گازی در سایه باعث جلوگیری از اتلاف مقدار قابل توجهی انرژی خواهد شد.
11-    در صورت امکان کولرهای گازی را در مسیر باد نصب کنید زیرا باعث کاهش فشار بر کولروافزایش بازدهی وکاهش مصرف انرژی خواهد شد.
12-    برای جلوگیری از خروج سرما اطراف پنجره ها ودرها را با نوارهای درزگیری عایق نمایید.
13-   حتی الامکان درساعات اوج بار از این وسایل پر مصرف استفاده نکنید.
جلوگیری کرده و هزینه‌های برق خود را کاهش دهید. 

 


نوشته شده توسط موسی | نظرات دیگران [ نظر] 
کاهش 5 درصدی مصرف گاز در خانه های تهران پس از اصلاح قیمت ها
شنبه 90 فروردین 13 , ساعت 8:45 عصر  

کاهش 5 درصدی مصرف گاز در خانه های تهران پس از اصلاح قیمت ها

شانا_ گروه گاز: مدیرعامل شرکت گاز استان تهران از کاهش 5 درصدی مصرف گاز در بخش خانگی این استان پس از اعلام اصلاح قیمت حامل های انرژی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته خبر داد.

مدیرعامل شرکت گاز استان تهران در گفت و گو با خبرنگار شانا با بیان این که هنوز قبض جدیدی برای مشترکان خانگی استان تهران صادر نشده است، افزود: با توجه به اطلاع رسانی گسترده و آگاه سازی مشترکان از جدول پلکانی مصرف گاز و محتوای آن (دامنه، مقدار و نرخ گاز در هر پلکان) انتظار می رود بخش خانگی نیز بیش از پیش به مصرف منطقی این حامل انرژی توجه داشته باشد.

یعقوب علی حسن نیا ادامه داد: بازتاب رفتار مصرفی مشترکان خانگی پس از اجرایی شدن قانون هدفمندی یارانه ها، با توزیع نخستین قبض گازبها قابل ارزیابی و تشخیص بهتر خواهد بود.

وی تصریح کرد: آمارها نشان می دهند در روزهای پس از اجرایی شدن قانون هدفمندی یارانه ها(28 آذر تا کنون) مصرف گاز بخش خانگی مشترکان استان تهران در مقایسه با روزهای مشابه آن در سال گذشته، پنج درصدی کاهش داشته است.

وی گفت: با اجرایی شدن این قانون پیش بینی می شود مصرف گاز مشترکان بخش خانگی استان تهران، پنج تا شش درصد کاهش یابد اما با این حال، نخستین قبض ارسالی به مشترکان در قضاوت دقیق تر (پس از اعمال نرخ های جدید) تعیین کننده خواهد بود.

بااجرای قانون هدفنمدی یارانه ها و اصلاح قیمت حامل های انرژی مصرف حامل هایی چون گاز طبیعی که شاید پیش از این به مصرف بهینه و منطقی آن، کم توجهی می شد، اکنون روال منطقی تری به خود گرفته است.

به گفته جواد اوجی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، تنها در یک هفته پس از آغاز طرح هدفمندی،روزانه 20 تا 21 میلیون مترمکعب گاز(معادل تقریبی یک فاز پارس جنوبی) در مصرف گاز کاهش ایجاد شده و در همین مدت میزان گاز تحویلی به نیروگاه ها که پیش از این با محدودیت رو به رو بودند، افزایش تقرببا دو بربرای داشته است.

به گفته مسئولان، افزایش تحویل گاز به نیروگاه ها که نتیجه کاهش مصرف در بخش خانگی است، موجب شده تا بواسطه استفاده از گاز به جای سوخت مایع و وارد نکردن آن(سوخت مایع ) روزانه از خروج 15 میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری شود.


نوشته شده توسط موسی | نظرات دیگران [ نظر] 
<   <<   11   12   13   14   15   >>   >
درباره وبلاگ

همه چیز از همه جا

موسی
اوقات شرعی
فهرست اصلی
بازدید امروز: 2 بازدید
بازدید دیروز: 101 بازدید
بازدید کل: 703107 بازدید

خرید اینترنتی وان یکاد

شناسنامه
صفحه نخست
پست الکترونیک
پارسی بلاگ
لینک های روزانه

ورود آقایان ممنوع [496]
آرایشی [70]
پزشک خود باشیم [84]
حراج [44]
تصاویر [146]
آشپزی [65]
هز چیز خواندنی [40]
همه چیز از همه جا [62]
محصولات آرایشی [87]
[آرشیو(9)]
فهرست موضوعی یادداشت ها
نوشته های پیشین

تیر 1389
تیر 89
آبان 89
آذر 89
دی 89
فروردین 90
اردیبهشت 90
خرداد 90
تیر 90
مرداد 90
مهر 90
آذر 90
دی 91
بهمن 91
فروردین 92
اردیبهشت 92
مرداد 92
شهریور 92
آذر 92
اسفند 92
فروردین 93
اردیبهشت 93
لوگوی وبلاگ من

همه چیز از همه جا
لینک دوستان من

آقاشیر
نهِ/ دی/ هشتاد و هشت
حفاظ
طعم شیرین با خدا بودن
صفاسیتی
فروشگاه اینتر نتی ایفه
فروشگاه کتاب
فروشگاه آرایشی و بهداشتی
فروشگاه فیلم و نرم افزار
فروشگاه دیجیتال
فروشگاه اسباب بازی
فروشگاه پوشاک
جواهر فروشی
آشپزی
همه چیز از همه جا
هر چیز خواندی
همه چیز راجب کتاب

حجره ونداد
فروشگاه ونداد
شاپ یار
فروشگاه آنلاین
صفحات اختصاصی

تبادل لینک
اشتراک در خبرنامه

 
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
فهرست موضوعی یادداشت ها
قانون تجارت[13] . دفاتر تجاری دفتر کل دفتر روزنامه[9] . اسناد تجاری[6] . دفاتر تجاری[5] . حقوق تجارت[5] . تاجر[5] . حق‌العمل کاری[3] . الماس[3] . قانون تجارت الکترونیکی[3] . رایانش ابری چیست؟[2] . سبوس گندم کلسترول خون را کاهش میدهد[2] . متن کامل قانون انتخابات ریاست جمهوری[2] . نظرسنجی از مردم تهران در باره آینده فرزندان(علم یا ثروت)[2] . قیراط[2] . کامیابی کسب و کار[2] . استرس[2] . رفتار سازمانی[2] . شخصیت حقوقی و نظریات مرتبط با آن[2] . انتشار مصادیق مجرمانه قانون جرایم رایانه ای[2] . انرژکتوری استارت تعمیرگاههای دستگاه دیاگ کاربراتوری . انشا یک بچه دبستانی در مورد ازدواج . انواع مدلهای خوابیدن: معایب و مزایا . اوال . ایران ?? رشته علوم انسانی را متوقف می‌کند . اینکوترمز (incoterms) چیست؟ . بازنگری در قراردادهای بیع متقابل با سه خط قرمز . بحران میان‌سالی: تحول یا افسردگی؟ . برای رسیدن به آرامش راحت نفس بکش . برلیان . بهره وری . بوی خیار میل جنسی را افزایش می‌دهد! . بیل گیتس چگونه کار می‌کند؟ . پاسخ به 6 سوال یارانه‌ای مردم . پرنس . پول خرج کردن بدون چشم‌انداز . پول شویی چیست؟ . پولشویی چیست !؟ . پیچش و پارگی کیست تخمدان شایع ترین علت دل دردهای شدید دختران . پیشگوئی" نوسترآداموس"درباره ایران . پیشگیری‌ . تاثیر فیلم‌های مستهجن بر رابطه زناشویی . 10 حقیقت عجیب درباره مغز . 10 راه برخورد با استرس مالی . 10 راهکار برای شاد نگهداشتن زندگی زناشویی . 15 نکته کلیدی برای کاهش وزن . 30 اگر با ارزش برای زندگی شما . 4 آپارتمان نشینی . 8 اشتباه بزرگ در رژیم کاهش وزن!! . 9 درس مهم زندگی . 9 روش برای شاد زیستن . trichoptlosi . آپارتمان . آپارتمان نشینی . آدران قصران یا قلعه دختر . آزاد سازی همزمان یارانه تمام حامل های انرژی . آشنای با الماس . آغاز پخش برنامه های یورونیوز به زبان فارسی از طریق ماهواره . آلودگی هوا خطر مه دود . اوزون . منوکسید کربن. دی‌اکسید گوگرد . ا . آنتی اکسیدان . آیا ازدواج های اینترنتی و همسریابی در سایتها درست است ؟ . ابتکار یک روستایی در تبدیل خانه اش به هتل . ارزش غذایی زردآلو خشک و تازه . ازدواج موقت چگونه باعث طلاق می شود؟ . تاریخ هیپنوتیزم . تخفیف بگیرید . تدابیر شدید امنیتی در فرانسه در پی هشدار بن‌لادن . تست تعیین کننده میزان خوشبختی شما پس از ازدواج . تست ضریب هوشی جدید سال 1390 . تشخیص عشق پسران . تصاویر نیمه برهنه مقابل مسجدی در انگلیس . تعریف موفقیت . تفاوت اثر ازدواج در زنان و مردان . تمرین قدرشناسی . تناقضات زمان ما . توت فرنگی یخ زده راه مبارزه با سرطان مری . تکنیک های ساده برای پس انداز و کسب امنیت مالی . تکنیک‌های تنفس درمانی . ثبت ازدواج بموجب اقرار نامه رسمی . ثروتمندان ایران را بهتر بشناسیم . جدول افزایش قیمتها در بازار . جدید ترین روش درمان دردهای استخوانی . جن و روح . جوانه گندم و خواص آن . چطور دست از فکر کردن زیاد بردارید . چگونگی تغییر نام خانوادگی . چگونگی ثبت مشخصات منسوبین در شناسنامه . چگونگی ثبت ولادت خارج از کشور . چگونگی صدور گواهی تجرد . چگونه استرس را به حداقل برسانیم . چگونه روح خود را از بدن خود خارج کنیم؟ . چگونه فرزندانی با جرات تربیت کنیم؟ . چگونه کیفیت روابط جنسی خود را افزایش دهیم؟ . چه چیزی باعث شده است تا توجه به هنر در علوم اجتماعی در ایران افز . چهار بعد انسان کامل . چکاپ‌های فرزندتان: 5-3 روزه . چکاپ‌های فرزندتان: نوزاد . چکاپ‌های فرزندتان: یک ماهگی . حذف نام ایران و سوریه از فهرست کشورهای تهدیدکننده ترکیه . شرکت های تجارتی . شصت نکته شیرین درباره ی ازدواج . شما چقدر قدرت تحمل ابهام دارید؟ . شناخت آینده با هدف کسب درآمد . شناخت شخصیت پسران از رفتار با مادر . صنعت سنگهای قیمتی . صورت لیزینگ . طرح کاهش مصرف گاز مشعل ساختمانها . طریقه شستن . عادات اصلی برای رفتن به سمت موفقیت . علائم تجارتی . غذاهایی برای داشتن رابطه جنسی بهتر . فرهنگ . فواید و خواص جوانه گندم . فواید کار گروهی . قانون . روزی که آقایان یائسه می‌شوند ... . روش سیستم سازی و طبقه بندی تجاری . روشهای موسیقی درمانی . روشهایی برای زندگی زناشویی موفق . رویارویی با حجم اضافی کار . زاید . زمرد تراش . زن کوچه یا زن ماهواره؟ فرقش چیست؟ . زنان کارآفرین . زندگی . زندگی لذت‌بخش . زیر خیمه سبز لندن . دلایل سیر نشدن و دلیل سیر شدن . دلیل وجود عدد هفت در مغز کشف شد . ده نشانه یک رابطه ی موفق زناشویی . دیدگاههای منفی در محل کار . راز بزرگ شاد زیستن . راه حل ساده رفع بوی بد کولرهای آبی . راه های رسیدن به آرامش . راه های کاهش درد قاعدگی . راه‌های شاد زیستن برای زنان . راهنمای آقایان برای حمایت خانم‌ها در طول دوران بارداری . راهکارهایی برای دستیابی به جذابیت . رایانش ابری . استرس و سلامت جنسی . الکترولیز . ام‌اس و اختلال جنسی . امامزاده آقا علی عباس و شاهزاده محمد (علیهما السلام) فرزندان اما . اصلاح قراردادهای بیع متقابل و ضرورت تدوین قوانین جدید . اصول آپارتمان نشینی . اطرافشان را با افراد شاد پر می‌کنند . اعتـیـاد بـه سـکس . اقتصاد بدون پول . اقتصاد بدون نفت، رویا یا واقعیت؟! . الگویی برای مدیریت زندگی . حقوق قانونی . حلقه نامزدی . حوزه مسئولیت ها . خداحافظی اپرا وینفری پس از ?? سال . خشک‌کردن . خواص دارویی ریحان . خواص سبوس گندم . خواص سدر . خواص غذایی چغندر . دانلود اینکوترمز 2012 . در مخزن زندگیتان کوسه ای بیندازید . درخواست از مراجع تقلید قم برای سئوال از رهبری . درمان موخوره . دستیابی به داروی کاهش وزن . دفاتر تجارتی قانون تجارت . کرم‌های موبر . کلسیم . قیمت جدید نان نهایی شد . کانون وکلای دادگستری استان کرمان رسماً مستقل شد . کریستال تراش . گرانترین الماس . گزارش خبری تحلیلی کیهان از اجلاس آتی «یوپی آر» پرونده حقوق بشر آ . گلابی . گلبول های قرمز خون . گناهان با ما چه می کنند ؟! . لزوم آموزش جنسی در دوران عقد . لیزر . مارکیز . ماهیت پول و وظایف پول چیست؟ . نقش مرد زندگی موفق . نگرانی های مالی . نگرش که مانع پیشرفت در زندگی می شود . نماز و میدان مغناطیسی بدن انسان . نکات کلیدی برای یک زندگی زناشویی موفق . نکاتی برای زیباتر شدن زندگی زناشویی . نکته های قشنگ زندگی . هشت روش برای افزایش درآمد وب سایت شما از طریق تبلیغات متنی . هنر تندرست ماندن . هیات مدیره . هیپنوتیزم چیست؟ . وام‌گیرنده . وام‌های کوتاه‌مدت . ورشکستگی چیست؟ . وقتی نفس تنگ می ‌شود . یک سلول بنیادی مهم در ترمیم نورونهای مغز شناسایی شد . کارآفرینی و کارآفرین . مثلثی . مجتمع . مجتمع مسکونی . مدیریت دانش در کسب . مدیریت رفتار سازمانی . مدیریت زمان . مدیریت مصرف برق در منزل . مراقبه . مراقبه مغز را پرورش می دهد . مسائل مالی . مشکلات شایع بارداری در زنان . مشکلات بیع متقابل نوع سوم برای توسعه میادین نفت ‌و گاز . مقاله ضمانت نامه‌ها و قراردادهای بیع متقابل . مقدمه ای بر آسیب شناسی روابط خانوادگی در ایران (قسمت دوم) . مقدمه‌ای بر درمان با هیپنوتیزم . منابع انتشار آلاینده های هوا . آلاینده ها ی هوا . وضعیت شاخص است . منبع: اقتصاد سیاسی، شماره هفت . منبع: فصلنامه اقتصاد سیاسی، شماره هفتم . موارد تعویض شناسنامه اشخاصی که می توانند نسبت به تنظیم برگ درخ . موبایل به نازکی یک کاغذ! . موخوره . موم . موهای . موهای بلند . نام تجارتی . نحوه شناخت و برآوردن نیازهای زناشویی . نرخ جدید دیه اعلام شد . سخنرانی واقعا جالب استیو جابز مدیرعامل و موسس اپل . سکه طرح جدید 298 هزار تومان! . سلامت میل جنسی تضمین شده است! . سن شروع عادت ماهانه مادر با جنسیت فرزند ارتباط دارد . سند و قواعد حاکم بر آن . سه مفهوم برای انتخاب معیارهای بازاریابی . سوال از منوچهر متکی درباره پرداخت پول به کرزای . سوالاتی که اندیشیدن شما را تغییر خواهد داد . سکوت در برابر جفای اندیشه‌ورزان دنیاطلب به پیامبر مهربانی جایز ن . شاد باشید . شادی . شامپو های . رایانش ابری یا cloud computing چیست؟ . رد پای دیجیتالِ انسان فناور . رسم و رسومات یلدا در شهرهای مختلف ایران . رشد واقعیت مجازی . رضایت شغلی و بهره وری . قدیمی‌ترین کارخانه تولید لوازم تحریر دنیا/فابر-کستل . قرارداد حمل و نقل . قراردادهای بیع متقابل؛ موفق در کلیات، ناموفق در اجرا . قصه ها چگونه ما را جذب می کنند؟ .

9 روش برای شاد زیستن
10 راز بزرگ شاد زیستن
نکته های قشنگ زندگی
راههای شاد زیستن برای زنان
عادتهای افراد شاد
رایانش ابری
رایانش ابری چیست؟
[عناوین آرشیوشده]