*آیتالله لاریجانی حقوقدانان پیشنهادی برای عضویت در شورای نگهبان را معرفی کرد
محمد سلیمی،احمد بیگی حبیبآبادی،محمدرضا علیزاده،محمد هادی صادقی و سیامک رهپیک
خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران رییس قوه قضاییه اسامی پنج حقوقدان را به منظور انتخاب سه نفر از حقوقدانان شورای نگهبان به مجلس شورای اسلامی معرفی کرد. به گزارش ایسنا، آیتالله صادق آملی لاریجانی در نامهای به رییس مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: نظر به اینکه مدت عضویت سه نفر از اعضاء حقوقدان شورای نگهبان در تاریخ 25/4/89 به پایان میرسد، بدین وسیله در اجرای بند 2 از اصل 91 قانون اساسی آقایان: 1-محمد سلیمی، رییس شعبه 31 دیوان عالی کشور 2-احمد بیگی حبیبآبادی، مشاور رییس قوه قضاییه 3-محمدرضا علیزاده، عضو فعلی حقوقدان شورای نگهبان 4-محمدهادی صادقی،عضو هیات علمی دانشگاه شیراز 5-سیامک رهپیک، رییس دانشکده علوم قضایی و خدمات اداری به مجلس محترم معرفی میشوند تا سه نفر حقوقدان شورای نگهبان از بین آنان انتخاب شوند.
سرویس: فقه و حقوق - حقوق سیاسی
آیتالله لاریجانی حقوقدانان پیشنهادی برای عضویت در شورای نگهبان را معرفی کرد
قشقاوی:
*امیری دانشمند هستهیی نیست
*حقوق ضایع شده امیری را پیگیری میکنیم
*تبادل شهرام امیری با کوهنوردان آمریکایی را رد میکنیم
خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران معاون پارلمانی وزیر امور خارجه هر گونه ارتباط مساله رهایی شهرام امیری با تبادل سه کوهنورد بازداشت شده آمریکایی در ایران را رد کرد.
سرویس: سیاسی خارجی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حسن قشقاوی، معاون پارلمانی وزیر امور خارجه که در مراسم استقبال شهرام امیری در پاسخ به پرسشی در مورد ارتباط رهایی شهرام امیری و مبادله سه کوهنورد آمریکایی بازداشت شده در ایران گفت: نه طرف آمریکایی اینچنین ادعایی کرده و نه چنین چیزی واقعیت دارد، همه اینها سناریوهایی تبلیغاتی است که همواره مطرح میشود و کاملا بیپایه و اساس است.
وی با تکذیب مجدد این مساله گفت: آینده نشان خواهد داد که چنین چیزی صحت ندارد.
قشقاوی با تاکید بر اینکه حقوق ایشان توسط دولت و بر اساس تمامی موازین شناخته شده حقوق بینالملل مورد پیگیری قرار میگیرد، گفت: ما تمام تلاش خود را در مورد حقوق تضییع شده و خسارات وارده معنوی و روحی ایشان انجام میدهیم و طبیعی است با توجه به آمادگی نهادهای ذیربط از این پس با حضور ایشان این آمادگی وجود دارد که پیگیری حقوق ایشان مورد پیگیری کامل قرار گیرد.
معاون پارلمانی وزیر امور خارجه در مورد بحث پیگیریهای حقوقی در خصوص اقدام سازمانهای امنیتی عربستان نیز گفت: این مساله باید مورد بررسی بیشتر قرار گیرد.
خبرنگاری از قشقاوی در مورد اطلاق دانشمند هستهای به شهرام امیری علیرغم اعلام وی مبنی بر عدم فعالیتهای هستهای گفت: بنده زمانی سخنگو بودم و هیچ گاه چنین چیزی نگفتم و سخنگوی بعدی پس از من نیز این مساله را مطرح نکرده است.مساله آقای امیری مطلبی شفاف است و چیزی مخفی در آن وجود ندارد، مگر اینکه کسی بخواهد به مدد کارهای روزنامهنگاری آن را پیچیده و مبهم کند.
وی در پایان از تلاشهای همه جانبه دولت و مقاومت سرفرازانه شهروند ایرانی و خانوادهاش تشکر کرد.
به گزارش ایسنا، ملاباشی معاون پژوهشی وزیر علوم نیز با تاکید بر پیگیری حقوق امیری در کلیه مجامع علمی دنیا اظهار داشت: ما در کل مجامع علمی دنیا این گروگان گیری را که مخالف تمام موازین بشری است دنبال میکنیم و خوشحالیم که یکی از افراد ارتش 5/3 میلیون نفری پژوهشگران کشور با حفظ مرزها و خطوط قرمز اعتقادی سیاسی و فرهنگی مجددا به ایران بازگشته و از مقاومت ایشان نیز تقدیر میکنیم.
چغندر گیاهی است با فواید بسیار که پخته ی آن را لبو می گویند . بخش های خوراکی این گیاه هم برگ آن است و ،هم ریشه آن. در برگ های این گیاه در طول روز قند تولید می شود و هنگام عصر اگر برگ آن را خام بخورید کاملاً شیرین است.
مصرف شیره ی چغندر نیز از قدیم رواج داشته است و رنگ زیبای آن موجب می شده که آن را مانند خون انسان بدانند.
چغندر حاوی مقدار زیادی عنصر پتاسیم ،
فسفر ، کلسیم ، گوگرد ، ید ، آهن و مس است و همچنین عناصر بسیار کمیابی مثل روبیدیوم (RUBIDIUM) و کاسیوم (CAESIUM) در آن وجود دارد. کربوهیدرات ، کمی پروتئین و ویتامین هایی چون B1 و B2 ، نیاسین ، B6 ، B12 و C در آن موجود است.شیره ی چغندر سیستم گردش خون را بهبود می بخشد و به عملکرد سیستم ایمنی کمک می کند.
از جمله خواص دیگر شیره ی چغندر :
* کمک به جذب
آهن و تولید گلبول های قرمز خون (برای زنانی که از کم خونی رنج می برند مفید است)* کمک به حفظ سلامت سلول ها
* کمک به حفظ سلامت کل بدن با کمک
آنتی اکسیدان های موجود در آن* کمک به جذب بهتر بسیاری از مواد مغذی
* کمک به حفظ سلامت
کبد (1) (پاک کننده ی عالی صفراست)* افزایش
- خوردن چغندر پخته رعشه را معالجه می کند و بسیار آرام بخش است.
- لبو به علت دارا بودن عناصر کمیاب از بیماری جذام جلوگیری می کند. فسفر دارد ، پس برای مغز و اعصاب مفید است.
- برای
استحکام استخوان ها مفید است.- لبو با اینکه 17 درصد قند دارد، ولی خنک است و این خاصیت خنکی در برگ آن بیشتر است . از این رو آب لبو برای التهاب مثانه، رفع یبوست و
بیماری های پوست مفید است.- لبو ویتامین های
A ، B و C دارد از این رو اشتها آور است و بهتر است همیشه به سالاد افراد کم وزن اضافه شود.مصرف چغندر لکه های سفیدی که در پوست بدن پدید آمده و موجب مرض پیسی می شود را از بین می برد. از این رو امام محمد باقر ( ع ) فرمودند : قوم بنی اسرائیل از لکه های سفیدی که در بدن خود مشاهده می کردند ، به حضرت موسی شکایت نمودند. حضرت موسی این مطلب را به خداوند عرضه کرد. به موسی وحی شد که به بنی اسرائیل فرمان ده تا گوشت گاو را با چغندر بخورند تا شفا یابند.
حتی برگ چغندر نیز خواص بسیاری زیادی دارد که از آن جمله؛
- برگ خام چغندر آرام بخش و خنک است و اگر پخته شود موجب نفخ نمی شود.
- برگ خام چغندر ورم
طحال را بهبود می بخشد.- جهت
درد مفاصل و نقرس سودمند است (چون مقدار زیادی آنتی اکسیدان دارد).- شستشوی سر با جوشانده ی برگ چغندر
شوره و چربی مو را از بین می برد و ضد شپش است.- قرار دادن دست و پای ترک خورده در آب گرم شده ی برگ چغندر موجب بر طرف شدن عارضه می شود.
- جوشانده ی برگ چغندر کلاً برای پوست و مو بسیار مفید است و ضد
جوش ، ضد ورم ، ضد ریزش مو ، ضد کک و مک و سوختگی با آفتاب است. امام رضا ( ع ) فرمودند : به بیماران خود برگ چغندر بخورانید ، زیرا در برگ چغندر شفاست و ضرری در آن نیست و موجب آرامش است.پس چه خوب است از این سبزی در غذاهایی مثل آش استفاده کنیم.
ریزش و نازک شدن مو همیشه در طول تاریخ برای مردان مسئله ایدر خور توجه بوده است. علت یابـی و درمـان ریزش مو بصورت یک موضوع بحث برانگیـزدرآمـده اسـت.
درمان ریزش مو دارای رموز و اسرار ثابت نشـده فراوانـی می باشد وتلاشهای بسیاری برای یافـتـن عـلل و طـرق درمانی آن انجام گرفته است.
آشنایی با موی سر
در پوست سر یک فرد معمولی ??? هزار تار مو، در افراد با موهای قرمز ?? هزار، درافراد با موهای مشکی ??? هزار و افراد با موهای بلوند ??? هزار تار مو موجودمیباشد. در سـر بچـه در هــر سانتی متر مربع سر ???? پیاز مو وجود دارد کـه ایـن تعـداد در سـن ?? ســالگی به ??? و در سن ?? الـی ?? سـالـگـی بـه ??? الـی ???تـار مـو کـاهــــش مـییابد.
از هر پیاز مو در حدود ?? تار مو (پس از ریزش تـار موقبلی) در طول حیات فرد رویش می کند که هر کدام از آنها سالها باقی می ماند.
مو ازپروتئـیـنـی بـنـام کـــراتین تشکیل یافته است این همان ماده ای است که سـازنــدهپر پرندگان، ناخن، سم و چنگـال حیوانات می بـاشد. خود کـراتـیـن عـمدتـا از اسـیـدآمــینه سیستئین (CYSTEINE) تشکیل یافته است. همـچنین مـو حـاوی رنـگدانه مــلانینمیباشد. دو نوع ملانین در مو تولید میـگردد
یکی اوملانین (EUMELANIN) که ایجادکننده رنـگ قـهوه ای و مشــــکیاست و فئوملانین (PHAEOMELANIN) که ایجاد کنندهرنگ قرمز می باشد. تـرکـیــب این دو دو نوع رنگدانه رنگهای متنوع مو را پدید میآورند.
قطر مو ?.? میلی متر می باشـد. مو بطور متوسط در روز ?.?? میلی متر و در ماه ? سانتی متر رشد می کـــند. رشد مو در تابستان از زمستان بیشتر بوده و همچنین رشدمو در مردان انــدکی سریعتر از زنان میباشد. حداکثر طول مو در سر ?? الی ?? سانتیمتر میباشد. در بـــدن انسان ? نوع مو رشد میکند:
?- لانوگو (LANUGO):
موی نازک، بی رنگ و فاقد مغز میانی که کرک مانند بوده و تمام بدن جنین را در رحم میپوشاند اما یک ماه پیش از بدنیا آمدن کودک این موها ریزش پیدا میکنند .
?- ولوس (VELLUS):
تمام سطح پوست بدن جز کف دست و پا و لبها را پوشانده.این مو نیز کرک مانند بوده و فاقد رنگدانه است.لطیف، نرم و نازک و فاقد مغز میانی میباشد .
?- ترمینال (TERMINAL):
موهای بلند و ضخیم و زبری می باشند که ابــروهـــا، مـوی سر، مژه ها، ریش و سبیل و موهای نواحی تناسلی را تشکیل میدهد .
در بدن موهای ولوس قادر به تبدیل به موهای ترمینال میباشند ( بـا تـحریک هورمونهای مردانه ).
استحکام موی شما به پروتئین کراتین بستگی دارد. یک تار مو میتواند تا ?? درصد طول طبیعی خود پیش از آنکه پاره گردد کشیده شود. ایـن مـقـدار در تــار مــوی خیس به ?? درصد میرسد!
هر تار مو پیش از آنکه پاره گردد قادر به تحمل ??? گرم بار می بـاشد به عبارتی اگر مـوهای سر را بریده و بصورت طناب درآوریم آن طنـاب قـــادر به تحمل ?? تن بار خواهد بود! استحکام موی سر شما برابر با استحکام یک مفتول مسی بـــا قطر برابر با تار مو میباشد!
مراحل رشد مو به قرار زیر است :
?- مـرحله رشد فعال و یا آناژن (ANAGEN):
دراین مرحله سلولهای فولیکول مرتبا رشد کرده و تقسیم شده و شاخی میـگردند وساقه مـو را
تشکیل میدهند.
?- مـرحله انتقالی و یا کاتاژن (CATAGEN):
در ایـن مــرحـــله رشد مو کند شده و مو به ?/? طول خود چروکیده میشود .
?- مرحله ریزش مو و یا تلوژن (TELOGEN):
در ایـن مرحله رشد مـو مـتـوقف شده و ارتباط قاعده فولیکول با مو سست شده و در اثر فشار تار موی جدید در حال رشد، تـــار موی قدیمی میریزد. این مرحله، مرحله استراحت مو نیز نامیده میگردد .
مرحله آناژن معمـولا در سر ? سـال به طـول مـی انــجامد و ?? درصد موهای سر در این مرحله قرار دارند .
مـرحـــله کاتاژن در موهای سر در حدود ?? روز بطول می انجامد و تنها ? درصد مـوهـای سر در این مرحله قرار دارند
مرحله تلوژن در موهای سر معمولا ?? هفته بطول می انجامد و ?? درصد مـوهــای سر در این مرحله قرار دارند .
دوره سیکل کامل رشد و ریزش مو حدود ? الی ? سال به طول می انجامد اما این مدت برای مژه ها ? ماه است.
مدت رشد و استراحت موهای نواحی دیـگر بـدن بـــه قــرار زیر میباشد :
?- ابـرو:
مـدت اسـتـراحـــت: ?? هفته/ مدت رشد: ?-? هفته/ تـعـداد پـیـاز مــو در هــر سانتیمتر مربع پوست: ??? / سرعت رشد در روز: ?.?? میلی متر
?- ریش صورت:
مدت استراحت: ?? هفته/ مدت رشد: ? سال/ تـعداد پــیـاز مو در هر سانتی متر مربع: ??? در چانه و ??? در گونه/ سرعت رشد: ?.?? میلی متر
?- سبیل:
مدت استراحت: ? هفته/ مدت رشد: ?? هفته/ تعداد پیاز در هر سانتیــمـتر مربع: ???/ سرعت رشد: ?.?? میلی متر
?- زیر بغل:
مـدت اسـتـراحــت: ?? هفـتـه/ مـــدت رشد: ?? هفته/ تعداد پیاز مو : ?? / سرعت رشد: ?.? میلی متر
?- موهای پا:
مدت استراحت: ?? هفته/ مدت رشد: ?? هفته/ تـعـداد پـیـاز مــو: ?? / سرعت رشد: ?.?? میلی متر
?- موهای نواحی تناسلی:
مدت استراحت: یک هفته/ مدت رشد: چندین ماه/تعداد پیاز مو: ?? / سرعت رشد: ?.? میلی متر
علت آن کـه موهای سر همواره در حال رشد می بـاشـد امـا مثـلا مـوهـای ابرو تا اندازه مشخص بلند میگردد، در کنترل ژنتـیـکی آنهـا بـوده کـه مـدت زمـان آنـاژن و تلوژن آنها را تعیین می کـند. مثلا در موی سر در آن واحد ?? درصد موها در حال رشد بوده و تنها ?? درصد مـوها در حال استراحت میباشند. اما در ابرو تنها ?? درصد موها درحال رشد و ?? درصد موها در حال استراحت هستند .
ریزش ?? الی ??? تار مو از موهای سر در روز طبیعی میبـاشد.
شـکل مو و یا صاف و یا مجعد بودن مو به ? عامل بستگی دارد :
?- جهتی که تارهای مو از فولیکول و پوست سر خارج میگردد .
?- شکل خود فولیکول. هنگامی که سطح مقطع تار مو گرد یاشد و مـو عمود بر پوست سر بروید موها صاف میشوند. هـنگامی که سطح مقطع تار مو بیضی شکل و با اندکی زاویه از پوست سر خارج می گردد، موها موج دار می شـوند.
هنگامی که سطح مقطع موها بیضی کشیده باشد و با زاویه تیزی از پوست سر برویند موها مجعد میشوند .
میگویند ماشین از آن چیزهایی است که هم داشتنش مصیبت است، هم نداشتنش. مو هم مثل ماشین؛ کم بودنش دردسر است و زیاد بودنش دردسر. باید همیشه به اندازه باشد و به اندازه رشد کند. اما این اندازه را چه کسی تعیین میکند: ما یا مو؟! آقایان معمولاً از کمپشت شدن و ریزش موهایشان گله میکنند و خانمها برعکس؛ بیشترشان از زیاد شدن موهایشان و موهای زایدشان مینالند. موی زاید، بیشتر یک مشکل زنانه است تا مردانه؛ هرچند که مردان هم گهگاه به این مشکل دچار میشوند. میدانید؟ موهای زاید، مهمانهای ناخواندهای هستند که بیدعوت و بدموقع میآیند اما به هر حال، برای دک کردن سرسختترین مهمانهای ناخوانده هم روشهایی وجود دارد. شما نمیخواهید با این روشها آشنا شوید؟
میگویند ماشین از آن چیزهایی است که هم داشتنش مصیبت است، هم نداشتنش. مو هم مثل ماشین؛ کم بودنش دردسر است و زیاد بودنش دردسر. باید همیشه به اندازه باشد و به اندازه رشد کند. اما این اندازه را چه کسی تعیین میکند: ما یا مو؟! آقایان معمولاً از کمپشت شدن و ریزش موهایشان گله میکنند و خانمها برعکس؛ بیشترشان از زیاد شدن موهایشان و موهای زایدشان مینالند. موی زاید، بیشتر یک مشکل زنانه است تا مردانه؛ هرچند که مردان هم گهگاه به این مشکل دچار میشوند. میدانید؟ موهای زاید، مهمانهای ناخواندهای هستند که بیدعوت و بدموقع میآیند اما به هر حال، برای دک کردن سرسختترین مهمانهای ناخوانده هم روشهایی وجود دارد. شما نمیخواهید با این روشها آشنا شوید؟
به هر مویی نمیگویند زاید
موهای زاید، همیشه و همه جا رشد نمیکنند. در نواحی خاصی به وجود میآیند، میمانند و در همان نواحی هم رشد میکنند. کدام نواحی؟ نواحی خاصی که معمولاً انتطار میرود آقایان در آن جاها مو داشته باشند، نه خانمها. کجاها؟ چانه، روی لب بالایی، گونهها، سینهها، شکم و ران پا. اما به هر مویی که در این نواحی ببینید، نمیتوانید بگویید موی زاید. موهای زاید، تیره و ضخیمند و با آن موهای نازک و ظریفی که ممکن است در سرتاسر بدن پخش باشند، فرق دارند. این موهای نازک و ظریف را در خیلی از خانمها ممکن است ببینید؛ در بعضیها بیشتر و در بعضیها کمتر، و البته هیچ ربطی هم به موهای زاید ندارد.
نه، تو تنها نیستی
مشکل پرمویی یا موی زاید، همان طور که از اسمش برمیآید، یعنی رشد زیادی موها یا وجود موهای زاید. مشکل نادری هم نیست. حتی میشود گفت نسبتاً شایع است. مثلاً در کشوری مانند انگلستان 18 درصد از خانمها از رشد موهای زاید در ناحیه سینه شکایت دارند. 28 درصد از خانمهای انگلیسی از پرمویی در صورت مینالند و 35 درصدشان از پرمویی در شکم. نزیک به70 درصدشان هم از وجود موهای زاید در پاهایشان رنج میبرند. میبینید؟ شیوعش اصلاً کم نیست.
از کجا میآید این موی زیاد؟
موی زاید در تمام خانمها یک علت اصلی و اساسی دارد: افزایش سطح هورمونهای مردانه! لابد میپرسید پس چرا بعضی خانمها موی زاید دارند و بعضی ندارند؟ جوابش ساده است: خانمهایی که موی زاید دارند، هورمونهای مردانهشان بیشتر است. حالا احتمالاً میپرسید: خب، چرا هورمونهای مردانه در خون بعضی از خانمها بیشتر است؟ این هم جوابش ساده است: افزایش هورمونهای مردانه در خانمها معمولاً در برخی بیماریها اتفاق میافتد، مثلاً بیماری تخمدان پر از کیست یا همان PCO، تومور تخمدان و تومور غدد فوق کلیوی. اما خانمهایی هم هستند که وقتی آزمایش خون میدهند، پزشکشان به آنها میگوید که سطح هورمونهای مردانه در خونشان طبیعی است، ولی باز هم با موی زاید دست به گریبانند. آنها دیگر چرا؟ علتش معمولاً این است که آنها حساسیت پوستشان نسبت به هورمونهای مردانه، بیشتر از حد طبیعی است. داروهایی هم وجود دارند که منجر به پدید آمدن موهای زاید میشوند. قرصهای جلوگیری از بارداری، کورتونها و هورمونها جزء همین داروها هستند. ژنتیک، مطابق معمول، بیتأثیر نیست و اغلب پزشکان، ریشههای وراثتی را هم در بروز این مشکل، مؤثر میدانند. اگر جستجو کنید، میبینید که معمولاً مادر، خواهر، عمه یا خاله بیمار هم از همین مشکل رنج میبرند. البته سن خانمها هرچه بالاتر میرود، احتمال ایجاد موهای زاید در بدنشان بیشتر میشود.
سلام، دکتر!
هروقت که احساس کردید در صورت یا بدنتان با افزایش ناگهانی و چشمگیر رشد موها مواجه شدهاید، حتماً به دنبال علت بگردید و از پزشکتان کمک بخواهید. اگر به هر دلیلی نظم عادتهای ماهانهتان به هم خورد، یا اگر احساس کردید که صدایتان دارد هر روز بمتر و بمتر میشود، حتماً به پزشک مراجعه کنید. ممکن است ریشه همه این مشکلات، یک چیز باشد.
تو را از ریشه خواهم کند یک روز
برای مقابله با موهای زاید، قبل از هر کار دیگری، اگر اضافهوزن دارید حتماً وزن کم کنید. با کاهش وزن، میزان هورمونهای مردانه در خونتان پایین میآید و جلوی رشد موهای زایدتان گرفته میشود. اما از این حرفها که بگذریم، با این مهمانهای ناخوانده به شیوههای دیگری هم میشود برخورد کرد: اگر پرمویی شما از نوع خفیف است و پزشکتان هم این اطمینان را به شما داده که با یک مشکل هورمونی جدی مواجه نیستید، میتوانید کلاً از درمان صرفنظر کنید؛ چراکه هیچ خطری تهدیدتان نمیکند. ولی اگر از به خطر افتادن زیباییتان ترس دارید، میتوانید بروید سراغ درمانهای موضعی؛ و اگر درمانهای موضعی هم به کارتان نیامد، از داروها کمک بگیرید. مهمترین داروهایی که در چنین مواردی تجویز میشوند، عبارتند از: سیپروترون استات و اسپیرونولاکتون. مهمترین روشهای درمان موضعی هم عبارتند از: تراشیدن مو، استفاده از موبر، چسبهای سفیدکننده، بند انداختن و استفاده از موم، الکترولیز و لیزر.
داروهای ضد مردانه
داروهایی وجود دارند که تأثیر هورمونهای مردانه را در بدن کاهش میدهند. البته بین 3 تا 6 ماه طول میکشد تا این داروها اثر کنند. ضمن اینکه، این داروها در کاهش رشد موهای زاید جدیدتان هم مؤثرند. یعنی برای رفع موهای زاید قبلیتان نمیتوانند کار چندانی انجام بدهند. داروی خاصی نیز وجود دارد که مشخصاً برای کم کردن رشد موهای زاید صورت، ساخته شده است. این دارو به شکل کِرِم عرضه و روی صورت و چانه مالیده میشود. این کِرِم بین 4 تا 8 هفته پس از مصرف اثر میکند، هرچند که گهگاه ممکن است مدت زمان بیشتری طول بکشد.
دو داروی خوراکی هم داریم که هر دو جلوی تأثیر هورمونهای مردانه را میگیرند:
1ـ سیپروترون استات که گهگاه با قرصهای ضد بارداری دیان و به صورت توأم، تجویز میشود.
2ـ اسپیرونولاکتون که آن هم معمولاً با یک قرص ضد بارداری همراه میشود تا جلوی قاعدگیهای نامنظم، که یکی از عوارض همین دارو است، گرفته شود.
به دلیل عوارض دارویی، به خانمهایی که از این دو دارو استفاده میکنند، اکیداً توصیه میشود که در حین مصرف آنها باردار نشوند؛ چراکه در غیر این صورت، عوارض خطرناکی به جنینشان تحمیل خواهد شد.
تراشیدن مو
قدیمیترین، ارزانترین و بیخطرترین راه برای خلاص شدن از شر موهای زاید، همین راه است، اما دیگر انتظار نداشته باشید که بگوییم مؤثرترین شیوه هم همین شیوه است. نه، اصلاً!
تراشیدن مو تقریباً همیشه مقداری از مو را روی صورت یا بدنتان باقی میگذارد، مگر اینکه هر روز، دوباره و چندباره این کار را تکرار کنید، که البته این تکرار هم چندان بیخطر نیست. چون احتمال دارد تحریکپذیری پوستتان زیاد شود. اما به هر حال، اگر چنین اتفاقی برایتان افتاد، کرم هیدروکورتیزون یک درصد را فراموش نکنید. واقعاً مؤثر است. از این کرم البته باید برای مدتی کوتاه، اما به طور مرتب استفاده کرد تا خوب اثر کند.
و یک نکته دیگر درباره تراشیدن مو اینکه، برخلاف نظر عامه مردم، تراشیدن مو هیچ تأثیری روی سرعت رشد مو ندارد. و آخرین نکته هم اینکه، آمارها نشان میدهند اغلب خانمها در نقاط مختلف دنیا از این روش، چندان استقبال نمیکنند؛ چراکه معمولاً استفاده مکرر از این روش، اثر روحی مطلوبی در پی ندارد.
موبر
استفاده از موبر هم مفید است. مثلاً میتوانید از کِرِمهای موبر استفاده کنید. خوبی کرمهای موبر این است که مو را از ریشه درمیآورند و هیچ چیزی باقی نمیگذارند. بدیشان هم این است که پوست را تحریک میکنند. برای اینکه مطمئن شوید پوستتان به این کرمها حساس است یا نه، میتوانید کمی از آن را به قسمت داخلی مچ دستتان بمالید. بعدش، یک روز صبر کنید و نتیجهاش را ببینید. اگر واکنش شدیدی در مچ دستتان مشاهده نکردید، میتوانید با خیال آسوده از آن کرم استفاده کنید.
چسب سفیدکننده
چسب سفیدکننده را به پوستتان بچسبانید و بگذارید 10 دقیقه در محل باقی بماند. سپس آن را در جهتی که روی بسته نشان داده شده، از پوستتان جدا کنید. البته این نوع چسبها هم ممکن است پوست شما را تحریک کنند.
بند انداختن و استفاده از موم
این دو روش هم البته پوست را تحریک میکنند. ضمن اینکه باعث میشوند سرعت رشد مو بیشتر شود چراکه بند انداختن و استفاده از موم، هر دو موجب افزایش جریان خون فولیکولهای مو میشوند. خلاصه اینکه، این دو روش به دلیل اینکه منجر به واکنش حساسیتی شدید و افزایش سرعت رشد مو میشوند، چندان توصیه نمیشوند.
الکترولیز
این روش، گران تمام میشود و وقتگیر است. اگرچه به نظر میرسد الکترولیز، تنها روش رفع موهای زاید به طور دایم است ولی فقط 15 تا 50 درصد، احتمال اثربخشی در هر جلسه درمان وجود دارد. ضمن اینکه هر از گاهی هم منجر به عوارض ناخوشایندی نظیر زخمهای زشت و مقاوم به درمان میشود. البته در بسیاری از مواقع با الکترولیز، میشود برای همیشه از شر موهای زاید خلاص شد. در این روش، از طریق یک سوزن، جریان برق مختصری به فولیکول مو وارد میشود. اگر شما قصد انجام این کار را دارید، قبل از هر چیز مطمئن شوید که تکنسین مربوطه از تجربه و مهارت کافی برخوردار است یا نه؛ بعدش هم پرسوجو کنید و ببینید که اصلاً مجوز لازم را در اختیار دارد یا ندارد. دستگاههای الکترولیز خانگی و موچینهای الکترونیکی کارایی چندانی ندارند و زیاد توصیه نمیشوند. این هم یادتان باشد که انجام الکترولیز در سالنهای آرایشی، هیچوقت مورد تأیید کارشناسان بهداشت و درمان نبوده و نیست. آنها معتقدند که روشهای الکترولیز و لیزر، به دلیل تخصصی بودنشان، حتماً باید از سوی پزشکان مجرب یا لااقل افرادی با مدرک پیراپزشکی که دورههای مربوطه را گذرانده باشند، صورت بگیرد.
لیزر
در این روش با استفاده از لیزر، فولیکول موهای زاید کاملاً تخریب میشود و امکان رشد موهای زاید در آن ناحیه خاص از بین میرود. این درمان در چند مرحله و طی چند هفته انجام میشود.نتیجه حاصل از این روش در اغلب مواقع، موفقیتآمیز و دایمی است. مشکل اصلی لیزر این است که هزینه زیادی به بیمار تحمیل میکند و فقط پزشکان مجوزدار قادر به انجام آن هستند. از جمله عوارض جانبی این روش هم باید به قرمزی پوست و همچنین تیرگی، براق شدن و حتی زخم شدن پوست اشاره کرد.لیزر، آخرین و جدیدترین راه برای درمان موهای زاید است؛ ولی در هر حال، باید انتظار شما از این روش درمانی هم معقول و واقعگرایانه باشد. اثربخشی لیزر در خانمهای 11 تا 72 ساله به اثبات رسیده است. بعد از لیزر، برخی موها فوراً میافتند ولی اغلب موها در عرض 2 هفته از بین میروند. در حال حاضر، هیچ روش قاطعی برای درمان کامل و دایمی موهای زاید وجود ندارد ولی در بین روشهای موجود، لیزر از همه مؤثرتر و دایمیتر است. البته این حرف به آن مفهوم نیست که همه موهای زاید در اثر لیزر به صورت دایمی از بدن میروند. به هر حال، حتی اگر پس از لیزر هم موها مجدداً رشد کنند، اولاً به تعداد کم رشد میکنند و بیرون میآیند. ثانیاً، در اکثر موارد، این موها کرکی و نرم هستند. سالها است که از لیزر برای رفع موهای زاید استفاده میشود و این کار مورد تأیید سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) هم قرار گرفته است. متخصصان پوست میگویند هر چقدر پوست بیمار روشنتر و موهای زایدش تیرهتر باشند، احتمال اثربخشی لیزر بیشتر میشود.