بر دلت جامه پرهیزگاری بپوشان تا به دانش برسی [از سفارشهای خضر به موسی علیه السلام]

javahermarket

همه چیز از همه جا
معرفی قرارداد های بیع متقابل
جمعه 90 فروردین 26 , ساعت 12:41 عصر  
 

 معرفی قرارداد های بیع متقابل

 

حتما تا حالا بارها لفظ قراردادهای بیع متقابل به گوشتون خورده شاید خیلی هاتون بدونین منظور از این قرادادها چیه؛ ولی من درست منظور از اون (و مخالفت هایی که هست) رو نفهمیدم به همین خاطر و با توجه به این که متداول ترین روش عقد قرارداد در ایران این نوع قراردادهاست به دنبال تعریف درستی از اون رفتم.امیدوارم مورد توجه قرار بگیره!

محدودیت های مورد اشاره در قانون اساسی، قانون بودجه و الزامات مجلس برای سرمایه گذاری خارجی در کشور، در بخش نفت و گاز سبب گردیده است تا راه های جذب منابع مالی و انتقال تکنولوژی به شیوه های خاص از قراردادهای توسعه نفت محدود گردد. یکی از شاخص ترین گونه های قابل قبول مراجع قانونگذار کشور، قراردادهای خرید خدمات پیمانکاری توأم با تامین منابع مالی، موسوم به « بیع متقابل» می باشد.

قراردادهای بیع متقابل جزو قرارداد های خرید خدمت محسوب می گردد. در این نوع قرارداد، شرکت سرمایه گذار خارجی کلیه وجوه سرمایه گذاری و همچنین نصب تجهیزات و راه اندازی و انتقال تکنولوژی را برعهده می گیرد و پس از راه اندازی، به کشور میزبان واگذار می کند. بازگشت سرمایه و همچنین سود سرمایه از طریق فروش محصولات بدست می آید.

این نوع قرارداد در کشورهایی که قوانین آنها هرگونه مالکیت بخش خصوصی یا خارجی را در صنعت نفت منتفی می داند، مورد استفاده قرار می گیرد.

 

 

? مهمترین ویژگی های قراردادهای بیع متقابل:

?) شرکت های خارجی نقش پیمانکار را ایفا می کنند و وظیفة آنها تامین همه سرمایه مورد نیاز عملیات اکتشاف، توسعه، نوسازی و بازسازی میادین است.

?) کلیه مخارج و هزینه هایی که پیمانکاران متحمل می شوند، به همراه بهرة سرمایه های به کار گرفته شده و نرخ سود توافق شده، از درآمد حاصل از فروش محصولات، بازپرداخت می گردد.

?) نرخ بازده سالانه سرمایه گذاری، متناسب با پروژه، متغیر بوده و در قالب اقساط مساوی به پیمانکار پرداخت خواهد شد.

?) پس از پایان دورة پرداخت اصل سرمایه و بهره و سود آن، پیمانکار، دارای هیچ گونه حقی در میادین نفت و گاز کشور میزان نخواهد بود.

?) پس از پایان دوره عملیات اجرایی پروژه، راه اندازی، تولید و شروع تولید، کشور میزبان کنترل عملیات را برعهده خواهد گرفت و مسؤول تأمین هزینه عملیات جاری خواهد بود.

?) پیمانکار خارجی در این سرمایه گذاری مشترک فاقد سهم است.

?) پروژه ها فاقد خطر پذیری اکتشاف اند. زیرا همگی در میادینی که دارای ذخایر اثبات شده نفت و گاز هستند، به اجرا در خواهند آمد.

بنابراین باتوجه به آنچه که گفته شد، پیمانکار وظیفة تأمین مالی طرح (به صورت کامل)، مسئوولیت اجرایی و مهندسی، مسئولیت سفارشات، ساخت و نصب، تصویب خواهی از کشور میزبان بوسیلة کمیته مشترک مدیریت، انتقال تکنولوژی، آموزش و راه اندازی و تحویل میدان پس از توسعة آن به کشور میزبان را به عهده دارد و کلیه مراحل مذکور تحت نظارت فنی و مالی کشور میزبان صورت می گیرد.

ملاحظات حقوقی که در عقد قراردادهای خدماتی در چارچوب بیع متقابل باید مورد توجه کشور میزبان واقع شود، عبارت است از:

?) حاکمیت و مالکیت کامل کشور میزبان بر منابع هیدروکربوری و نفی مشارکت و سرمایه گذاری خارجی

?) حاکمیت قوانین کشور میزبان بر قرارداد و همچنین بر حکمیت

?) حاکمیت قوانین پولی کشور میزبان بر روابط ارزی فیمابین

?) کنترل کامل تولید توسط کشور میزبان

?) بازپرداخت، صرفاً از محل تولید مخزن

?) ارایه نکردن تضمین بانکی یا دولتی

?) اعمال حق کنترل و نظارت فنی و مالی

?) تأمین بالاترین ضریب برداشت با ملاحظات فنی و حفظ مخزن

?) به حداکثر رساندن مشارکت توان فنی، مهندسی و ساختمانی داخلی

??) انتقال تکنولوژی و آموزش

با وجود تحریم های آمریکا علیه ایران، دولت در پنج سال گذشته، حدود ?? میلیارد دلار در بخش نفت و گاز سرمایه خارجی جذب کرده است.

عمدة این سرمایه گذاری ها، به شکل بیع متقابل صورت گرفته است؛ به نحوی که شرکت های سرمایه گذاری خارجی از محل استحصال و فروش تولیدات نفت و گاز، اصل سرمایه و سود خود را برداشت خواهند کرد.

به این ترتیب، شرکت های خارجی در پروژه های نفتی، پس از تولید، سهم مدیریتی ندارند و صرفاً به عنوان پیمانکار با شرکت ملی نفت ایران کار می کنند.

نخستین پروژه بزرگی که در قالب بیع متقابل در ایران به اجرا درآمد و در اکتبر ???? به بهره برداری رسید، پروژه میدان نفتی سیری A است.

 

 

? معایب قراردادهای بیع متقابل:

?) نرخ برگشت سرمایه ثابت است. این مسأله ممکن است برای بخش خارجی، به خصوص در زمانی که قیمت نفت تنزیل پیدا می کند، سودمند باشد؛ اما در حالت کلی انگیزه ای برای بهبود عملکرد یک پروژه، توسط شرکت خارجی ایجاد نمی کند.

?) دورة قراردادها کوتاه است و انگیزه کمی برای به کارگیری معیارهای افزایش بهره¬وری توسط سرمایه گذار خارجی، ایجاد می کند؛ در نظرگرفتن این معیارها، حداقل به یک دوره ?? ساله نیاز دارد.

?) شرایط این قراردادها انعطاف پذیر نیستند و راهی برای تعدیل شرایط، پیش بینی نشده است. مثلاً برای گسترش کار در شرایط پیش بینی نشده، موارد لازم درنظر گرفته نشده است.

?) دورة کوتاه قراردادهای بیع متقابل، انگیزه ای برای انتقال تکنولوژی ایجاد نمی کند. چون کشور میزبان، کنترل تولید و بهره برداری را به دست میگیرد، طرف خارجی حاضر به بکارگیری تکنولوژی های برتر در معامله بیع متقابل نخواهد بود.

?) در بخش نفت و گاز ایران، متخصصین زیادی فعالیت می کنند که در طول بیست سال گذشته از تحولات عظیم ایجاد شده در بخش نفت و گاز در سطح بین المللی دور بوده اند و توان استفاده مناسب و جذب تکنولوژی را ندارند. انتقال این تکنولوژی ها به سال ها زمان نیاز دارد. دورة کوتاه قراردادهای بیع متقابل فرصت لازم را ایجاد نمی کند و اگر این قراردادها برای مدت طولانی تری منعقد شود، امکان و انگیزه لازم برای انتقال دانش و مهارت های مدیریتی فراهم می آید.

 

 


نوشته شده توسط موسی | نظرات دیگران [ نظر] 
بیع متقابل (بازخرید متقابل)
جمعه 90 فروردین 26 , ساعت 12:6 عصر  

بیع متقابل (بازخرید متقابل)

 

معامله بای بک یا بیع متقابل شکلی از تجارت متقابل و یکی از شیوه های تامین مالی سرمایه گذاری مستقیم خارجی است که در آن عرضه کننده (معمولاازکشورهای توسعه یافته ) تجهیزات و تکنولوژی و کارخانه کلید در دست را عرضه میکند و تعهد به بازخرید محصولات تولیدی ناشی از این تجهیزات و تکنولوژی درازای بهای آن می کند و یا بهای آن از طریق بازدهی پروژه سرمایه گذاری موضوع قرارداد صورت گیرد.این معاملات مشتمل بر سه گروه قراردادی است:قرارداد فروش اولیه تجهیزات و تکنولوژی؛-قرارداد بای بک یا قرارداد مکمل؛ موافقتنامه تعیین کننده چارچوب بای بک. علی الاصول قراردادها از هم مستقل اند ولی از طریق موافقتنامه یا پروتکل به هم مرتبط می شوند .انتخاب این شیوه سرمایه گذاری در ایران معلول محدودیتهای و مخاطرات سرمایه گذاری خارجی درایران است که این شیوه معمولا دارای مفهومی وسیع تر از مفهوم آن در تجارت بین الملل و اقتصاد بین الملل است.شرایط این معاملات از سال در قراردادهای خدماتی بکار رفت و در طی برنامه اول توسعه بعد از انقلاب و سایر قوانین بعدی مورد توجه و اهتمام جدی قانونگذار واقع شد. دلایل توسل به این معاملات عمدتا برای حفاظت از ارزکمیاب، تشویق صادرات، بازاریابی، انتقال تکنولوژی، رفع نیازهای صنایع، افزایش توانائیهای تولیدی، سرمایه گذاری خارجی و ... می باشد.در انعقاد این معاملات باید نکات زیر را مدنظر قرار داد:تعهد به بازخرید کالاها؛ مشخصات و شرح دقیق کیفیت و کمیت.؛ حجم تعهدات.؛ قیمت گذاری.؛ واگذاری.؛ وجه التزام.؛ کنترل و نظارت.؛ ضمانت ها.؛ پرداخت.؛ شرایط تحویل.؛ جدول زمان بندی برای اجرا.؛ مسئولیت و شرایط آن.؛ معافیت از مسئولیت.؛ محدودیت فروش مجدد کالاها.؛ فورس ماژور.؛ فسخ قرارداد.؛ قانون حاکم.؛ طرق حل و فصل اختلافات .؛ سایر قواعد عمومی قراردادها. این معاملات دارای ماهیت حقوقی ویژه و مشمول اصل آزادی قراردادها و حاکمیت اراده(ماده ‎?? قانون مدنی ) هستند./


نوشته شده توسط موسی | نظرات دیگران [ نظر] 
قرارداد بیع متقابل و فاینانس
جمعه 90 فروردین 26 , ساعت 12:2 عصر  
قرارداد بیع متقابل و فاینانس
 

امروزه بعضا از رسانه ها اصطلاحاتی همچون بیع متقابل یا فاینانس را در حوزه های اقتصادی بویژه صنعت نفت و پتروشیمی می شنویم . اما واقعا این اصطلاحات به چه معناست؟ به طور کلی می توان تعاریف ذیل را ارائه نمود.



• بیع متقابل Buy Back
بیع متقابل ترجمه کلمه Buy Back  می باشد و یعنی : کشور سرمایه گذار یا فروشنده با سرمایه گذاری خود، تولیدی را در کشور خریدار راه اندازی و مدت معینی از آن بهره برداری می کند، سپس امکانات تولیدی ایجاد شده را به کشور خریدار  واگذار می نماید. ممکن است این سرمایه گذاری به نسبت معین بین کشور فروشنده و کشور خریدار صورت گیرد و در زمان بهر ه برداری سود حاصل به نسبت سرمایه گذاری توزیع و پس از مدت مدت معین که در قرارداد درج شده است کارخانه تولیدی تحویل کشور خریدار گردد.


• فاینانس  Finance
فاینانس یا تسهیلات مالی، یک اعتبار است که بانک مرکزی، از بانکهای دولتهای خارجی (به اعتبار بانک مرکزی کشور خریدار) پرداخت می کند. این اعتبار دارای مدت زمان و نرخ بهره است و در مقابل کشور خریدار متعهد می گردد تولیدات  کشور اعتبار دهنده را خریداری نماید. به عبارتی در این روش سرمایه لازم برای اجرای یک پروژه اقتصادی مشخص، توسط موسسه اعتباری یا بانک عامل خارجی، تأمین می شود. و از طرفی بانک مرکزی کشور خریدار تعهد زیان طرف سرمایه گذار را می پذیرد. همچنین نرخ بهره سالانه نیز بر حسب شرایط اقتصادی و ریسک کشور در زمان اعطای اعتبار تعیین می شود.   به طور کلی، فاینانس به دو روش خودگردان و غیرخودگردان برای تأمین مالی پروژه ها مورد استفاده قرار می گیرد. 


نوشته شده توسط موسی | نظرات دیگران [ نظر] 
احکام نفقه، سکونت و تمکین
جمعه 90 فروردین 19 , ساعت 11:59 عصر  

احکام نفقه، سکونت و تمکین
 

 

 

س: اگر زن اطاعت از شوهر ننماید و هیچ گونه به سخن وی

 

وقعی نگذارد و از خانه خود بدون اجازه شوهر بیرون رود ـ از یک ماه بیشتر و کمتر ـ آیا حق نفقه و سکنی دارد یا خیر؟ آنچه حکم اللّه است مرقوم فرمایید.

ج: در فرض مرقوم حکم به نشوز زن می شود و حق نفقه و سکنی ندارد.

 

س: آیا شوهر می تواند زوجه خود را که دچار ناراحتی های

 

عصبی است مکلّف به اقامت در شهر نماید؟ با وجودی که می داند زندگی در شهر برای همسرش مناسب نیست و باعث تشدید بیماری وی می گردد؟

ج: اگر برای زن «حرجی» یا «ضرری» باشد، شوهر نمی تواند او را تکلیف به ماندن در آن محل نماید مگر آنکه با تهیه وسایل رفاهی، ضرر و حرج را از زن رفع نماید.

 

س: مردی هستم متأهل و ساکن تهران. ده سال است ازدواج

 

کرده ام. همسرم اهل تبریز می باشد. به خاطر مسئولیت های شغلی در تهران امکان سکونت در تبریز را ندارم. همسرم نیز مایل به سکونت در تهران است ولی وابستگی های قومی و تعهدات فرهنگی او را وادار نموده که نتواند در تهران و در منزل شوهرش اقامت گزیند. در طول ده سال گذشته این دوری ها، ناراحتی های بسیاری برای ما ایجاد کرده و باعث اختلال فکری و روحی من و همسرم گردیده است. حل شرعی این مسئله را بیان فرمایید؟

ج: اگر منزل مسکونی شما در تهران موافق شأن همسرتان باشد، متابعت در سکنی بر او لازم است و در صورت تخلف، ناشزه محسوب می شود مگر اینکه انتخاب مسکن برای زن در ضمن عقد شرط شده باشد.

 

س: در تحریرالوسیله باترجمه ـ جلد 3، صفحه 532، کتاب

 

نکاح «فصل فی المهر»، مسئله 11، فرموده اید: «بل لها ان تمتنع من التمکین و تسلیم نفسها حتی تقبض مهرها الحالّ.»

ما در دادگاه با زنانی مواجه می شویم که می گویند ما به شوهرمان تمکین نمی کنیم، چون مهرمان را نداده و مطالبه می کنیم ولی نمی دهد. آیا این مسئله شامل این طور زنان می شود که قبلاً تمکین کرده اند و چه بسا بچه هم از شوهر خود پیدا کرده اند؟ یا مخصوص زنانی است که برای اولین بار شوهر می خواهد با آنان نزدیکی کند؟

ج: اگر قبلاً تمکین کرده، حق امتناع ندارد.

 

س: آیا این موضوع که زن باید در عمل زناشویی از شوهر خود

 

تمکین کند، حدی دارد؟ یا اینکه به طور نامحدود هر گاه شوهر خواست، باید زن تمکین کند؟ (البته در مواقعی که عذر شرعی نداشته باشد.)

ج: هر گاه شوهر بخواهد، زن باید تمکین کند.

 

س: آیا به این دلیل که کودک باید دو سال کامل شیر بخورد،

 

می توان از نزدیکی با شوهر اجتناب کرد؟ (چون در آن صورت احتمال مجدد حاملگی و قطع شیر هست.)

ج: در فرض مرقوم در صورت درخواست شوهر، زن حق امتناع ندارد.

 

س: دختری که به عقد فردی در آمده و هنوز مدخوله نیست از

 

شوهرش تقاضای نفقه می نماید اما شوهر می گوید تا زن تمکین نکند، نفقه اش را نمی دهد و زن اظهار می دارد که تا تمام مهریه را نگیرد، تمکین نمی کند. آیا او مستحق نفقه حال و گذشته هست یا نه؟

ج: در فرض مسئله که زن برای گرفتن مهریه، تمکین نکرده، نفقه ساقط نمی شود.

 

س: اگر زن در برابر شوهر خود تمکین نکند و یا خود را برای

 

شوهرش آرایش نکند و شوهر بترسد که به گناه بیفتد، وظیفه اش چیست؟ آیا می تواند برای جلوگیری از افتادن در گناه، زنش را کتک بزند یا او را طلاق بدهد و یا بدون رضایت او زن دیگری بگیرد؟

ج: اختیار طلاق با شوهر است و باید خود را از گناه نگه دارد و زن اگر تمکین نکند، ناشزه است و استحقاق نفقه ندارد.

 

س: تکلیف شرعی مرد در مورد استمتاع از همسر ضد انقلاب و

 

تارک واجبات شرعیه و نفقه او چیست؟

ج: اگر مسلمان است، حکم سایر زن های مسلمان را دارد و البته او را ارشاد کنید.

 

س: اینجانب از زنم ـ که چند سال پیش طلاقش داده ام ـ

 

فرزندی دارم که اکنون هشت سال دارد و هر ماه خرج او را به مادرش تحویل می دهم تا از او نگهداری نماید ولی اکنون می خواهم فرزندم را تحویل گرفته و خود عهده دار نگهداریش باشم؛ در صورتی که مادرش از تحویل او به من خودداری می نماید و من هم دیگر نمی خواهم خرج ماهیانه او را بدهم در این صورت وظیفه شرعی و اسلامی من چیست؟ آیا می توانم حتما فرزندم را از دست مادرش که شوهر دیگری دارد بگیرم؟ و در صورت عدم تحویل مادرش، آیا درست است که خرج و مخارج او را قطع نمایم؟ خواهشمند است جواب مرحمت فرمایید؟

ج: حق حضانت فرزند پسر تا دو سال و فرزند دختر تا هفت سال با مادر است و بعد از آن، مادر حق ندارد و پدر می تواند فرزند را تحویل بگیرد. ولی در هیچ صورت نمی تواند نفقه بچه را قطع کند و با تزویج مادر در اثناء مدت حضانت، حق حضانت او ساقط می شود و پدر حق پیدا می کند.


نوشته شده توسط موسی | نظرات دیگران [ نظر] 
حکم نفقه کسی که به دلیل عدم پرداخت مهریه تمکین نمی کند
جمعه 90 فروردین 19 , ساعت 11:58 عصر  

حکم نفقه کسی که به دلیل عدم پرداخت مهریه تمکین نمی کند

 

آیا به دختر باکره که بعد از عقد رسمی با استفاده از حق حبس ( گرفتن مهریه ) در عدم تمکین به سر میبرد , نفقه تعلق می گیرد
در صورتی که مهریه او نقد بوده و شوهر توان پرداخت آن را یکجا یا به اقساط دارد و نمی پردازد، و زن بدین خاطر تمکین نمی کند، نفقه تعلق می گیرد در غیر این صورت نفقه تعلق نمی گیرد.
2- زمان وجوب نفقه
پرداخت نفقه از چه زمانی بر مرد واجب است؟ آیا بلافاصله پس از عقد واجب می شود؟ اگر همسر مرد از قبول نفقه در ایام عقد خودداری کند چه شرایطی بر مرد مترتب می شود؟
در صورتی که بعد از عقد تمکین از سوی همسر حاصل باشد نفقه او واجب است و اگر به میل خود از آن صرف نظر کند ساقط می شود.
3- ادعای زوج و زوجه در مورد تمکین
اگر بین طرفین در این جهت اختلافى حاصل شود و زوجه مدعى تمکین تعلیقى بشود و زوج اظهار نماید که همسرش اهل تمکین حتّى در صورت دریافت مهر نیست و قراینى هم در حدّ افاده احتمال بر صحّت اظهارات زوج وجود داشته باشد آیا به صرف ادّعاى زوجه، شوهر ملزم به پرداخت نفقه مى گردد و یا این که فصل خصومت باید از طریق اقامه بیّنه و یمین به عمل آید و بنابراین چه کسى مدعى و یا منکر شناخته مى شود؟
هرگاه ظاهر حال زوجه اى که نزد مرد زندگى مى کند تمکین مى باشد و شوهر ادعاى خلاف آن را کند باید ثابت نماید و اگر ظاهر حال عکس آن باشد ادّعاى زوج مقبول است.
4- نفقه قبل از زفاف
مرسوم است که بین ازدواج و زفاف، مادامى که زن به خانه شوهر نرفته است از زوج نفقه نمى گیرند، بنابراین اگر زوجه پس از مدّتى در مقام مطالبه نفقه آن زمان برآید، آیا حقّ نفقه دارد در صورتى که تمکین تام ننموده است؟
نفقه ندارد.
5- نفقه فرزند همسر
این جانب با خانمى بیوه ازدواج نموده ام، نامبرده پسرى داشته که از آن زمان تا به حال نزد ما بوده است،باوجود این که این پسر، پدر و پدر بزرگ و مادر بزرگ هم داشته و از نظر مالى متمکّن هستند و من هم که یک کارمند جزء هستم تا به حال با سختى و قرض، نفقه این بچه را داده ام و هیچ نوع تعهّد و قراردادى هم نداشته ایم، آیا از نظر شرعى و قانونى پدر و پدر بزرگ و مادر بزرگ نامبرده، مدیون نفقه این بچه نسبت به من هستند؟
هرگاه شما تبرّعاً و بدون قرارداد با پدر او نفقه بچه را داده اید نمى توانید چیزى از او مطالبه کنید ولى اگر با امر یا اجازه پدر او این کار انجام گرفته، مطالبه نفقه مانعى ندارد.
6- نفقه فرزند نامشروع
آیا مادر کودک نامشروع حقّ مطالبه نفقه براى کودکش را از پدر این بچه دارد؟
چنین مادرى حقّ نفقه ندارد ولى نفقه فرزند نامشروع بر پدر واجب است.
7- پرداخت نقدی نفقه به همسر
آیا بر شوهر لازم است که ماهیانه یا روزانه پولى جهت مخارج همسرش به او بپردازد و در صورت وجوب، آیا شوهر حق دارد مورد مصرف پول را تعیین کند؟
مانعى ندارد که شوهر به همسرش در تهیّه نفقه وکالت دهد و بر زن لازم است که طبق آن شرط عمل کند. این در صورتى است که شوهر به زن وکالت در تهیّه نفقه بدهد ولى اگر حقّ نفقه را به او واگذار مى کند زن در مصرف آن مختار است.
8- پرداخت هزینه های خواهر و مطالبه آن از همسر او
خواهر این جانب به نام خدیجه، همسر مردى به نام سهراب بوده است، در زمان حیات خواهرم، شوهرش جهت کارگرى و اعاشه به امیرنشین قطر رفت و مدّت 6 سال تمام نفقه و مخارج خواهرم و دخترشان را شخصاً داده ام تا این که خواهرم در منزل ما از دنیا رفت، حتّى مخارج کفن و دفن خواهرم و مخارج خواهرزاده ام تا رسیدن به سن بلوغ و ازدواج را بنده پرداخته ام، آیا شوهر خواهرم بابت امور مذکور به این جانب بدهکار است؟
خواهر شما از شوهرش نفقه تمام این مدّت را طلبکار است و جزء ترکه او محسوب مى شود و شما در صورتى مى توانید آنچه را داده اید از ترکه بردارید که با خواهرتان قرار گذاشته باشید که به عنوان وام نفقه او را مى دهید، یا قرائن روشنى براین معنا وجود داشته باشد.
9- نفقه پدر و مادر فقیر
آیا تأمین مخارج پدر و مادر نیازمند، به عهده پسران آنها مى باشد؟ یا به عهده دخترانى که داراى درآمد باشند نیز مى باشد؟
فرقى میان پسر و دختر ازاین نظر نیست و نفقه پدر و مادر فقیر بر هر دو واجب است.
10- موارد مشمول نفقه
آیا بر زوج لازم است که آنچه معمولا تمام زنها به آن نیاز دارند را به عنوان نفقه براى زوجه تهیّه کند؟ یا فقط غذا و مسکن و لباس لازم است؟
آنچه واقعاً مورد حاجت است ومرد قدرت بر آن دارد بر او لازم است.
11- هزینه های مداوای همسر
آیا هزینه دارو و درمان زوجه مریض با توجّه به این که مداواى بیمارى عرفاً جزء نیازهاى اوّلیّه هر انسانى مى باشد نیز جزء نفقه زوجه محسوب مى شود؟
مداوا در حد متعارف جزء نفقه است.
12- نفقه ولد الزنا
نفقه ولدالزّنا بر عهده کیست؟
بر عهده زانى است.
13- طلاق در صورت خودداری از پرداخت نفقه
هرگاه زوج بدون عذر شرعى از دادن نفقه خوددارى کند آیا طلاق زوجه جایز است؟
حاکم شرع باید از مال زوج نفقه را بپردازد و اگر میسّر نشود به او تکلیف طلاق کند و اگر طلاق ندهد شخصاً او را طلاق مى دهد.
14- نفقه در صورت مشکوک بودن طلاق
شخصى به زنش اختیار داد که از سوى او کسى را براى طلاق وکیل کند، مدّتى گذشت زنش او را مطّلع نکرد که طلاق جارى شده یا نه؟ آیا نفقه در این مدّت برشوهر واجب است و آیا شوهر مى تواند این زن را به عنوان همسرش بپذیرد؟
مادامى که وقوع طلاق مشکوک است در حکم زوجه اوست.
15- استفاده پنهانی از اموال شوهر برای تهیه جهیزیه دختر
اگر زنی از اموال شوهر خود بدون اجازه او بردارد ولی آن اموال را در راه خانواده خرج کند مثلا برای دخترش جهیزیه بخرد، آیا اشکال دارد؟( شوهر در بعضی مسایل مثل مسئله مذکور بی تفاوت است.)
در صورتیکه که شوهر حاضر به پرداخت نفقه لازم نباشد این کار جائز است ولی تنها برای مقدار جهیزیه ضروری می توان این کار را کرد.
16- استفاده پنهانی از پول شوهر برای هزینه های زندگی
اگر زن بدون اجازه ی شوهر از پول او بصورت پنهانی ( مثلا با برداشتن از جیب او ) بردارد و برای خود یا فرزندان یا هزینه های زندگی خرج نماید چه حکمی دارد ؟
اگر شوهر هزینه های لازم آنها را به طور متعارف می پردازد این کار جائز نیست.
17- خودداری از تمکین در صورت پرداخت نشدن نفقه
عدم تمکین زن، در صورت امتناع مرد از پرداخت نفقه، چه حکمى دارد؟
احتیاط واجب آن است که زن از تمکین خوددارى نکند; ولى مى تواند با اجازه حاکم شرع از اموال او به مقدار نفقه خود بردارد.
18- واگذاری حق انتخاب محل سکونت به زوجه
در صورتى که حقّ اختیار سکنى در قباله ثبتى کاملا به زوجه تفویض شده باشد، آیا این حق علاوه بر شهر، شامل محل و منطقه محلّ سکونت نیز مى شود؟ با توجّه به این که زوج و زوجه هر دو اهل و ساکن یک شهر بوده، و در زمان عقد نیز قصد زندگى در همان شهر را داشته اند، پاسخ سؤال را مرقوم فرمایید.
معمولا هنگامى که مى گویند اختیار سکنى با زن است، اشاره به شهر مى باشد، مگر این که عبارت قباله دلالت بر بیشتر از این داشته باشد. و در صورت شک، تنها اختیار شهر با زوجه خواهد بود.
19- نفقه زوجه ای که قادر به نزدیکی نیست
اگر طبق نظر پزشک، زوجه دائمى به مرضى مبتلا باشد که بایستى براى مدّتى، یا براى همیشه آمیزش جنسى را ترک نماید، یا این که زوجه دائمى به علّت ابتلاى به جنونِ ادوارى، یا دائم، در تیمارستان، یا در منزل بسترى و تحت درمان باشد، و به هیچ وجه حاضر به نزدیکى با شوهر خود نباشد. آیا چنین زنى در دو صورت مذکور حقّ نفقه دارد؟
در صورتى که زن مقصّر نبوده باشد، احتیاط واجب آن است که مرد نفقه او را بپردازد.
20- نفقه در فرض ادعای ناشزه بودن همسر
زنى ادّعا مى کند شوهرش او را از منزل بیرون کرده، و نفقه اش را در مدّت خاصّى نپرداخته است. شوهر ضمن اقرار به این که نفقه معوّقه همسرش را پرداخت نکرده، ادّعا مى کند که همسرش ناشزه است، و بدون اجازه او منزل مشترک را ترک کرده، و از اداى وظایف زناشویى امتناع نموده، و در نتیجه استحقاق نفقه ندارد. در فرض مذکور، با توجّه به این که زوجین جدا از یکدیگر زندگى مى کنند، قول کدام یک مقدّم و بیّنه بر عهده چه کسى است؟
اگر جدا از هم زندگى مى کنند، و زن مجوّزى براى این کار ندارد، ناشزه است و حقّ نفقه ندارد.
21- نفقه مطلقه ای که صیغه طلاق او خوانده نشده
زن و شوهرى اختلاف پیدا مى کنند، بدین جهت زن علیه شوهر شکایت مى نماید. پس از مراجعات زیاد، دادگسترى دستور حلّ اختلاف را از طریق کدخدا منشى صادر مى کند. جمعى به همراه زن و شوهر به محضر حاکم شرع محل مى روند. پس از مشخّص شدن حقوق شرعى زن (مهریّه، نفقه، و مانند آن) حاکم شرع از شوهر وکالت شرعى گرفته، و اقرار نامه اى جهت اجراى صیغه طلاق تهیّه، و به امضاى زن و شوهر و حاضرین در جلسه مى رساند. زن تمام حقوق شرعى خود، حتّى اُجرت انجام صیغه طلاق را از شوهر مى گیرد. شوهر در این مورد و در این مدّت نه به زن، و نه به حاکم شرع، رجوع ننموده است. پس از گذشت 7 سال، زن ادّعاى جارى نشدن صیغه طلاق را دارد، و نفقه و مخارج چند ساله خود را از شوهر مطالبه مى نماید. حاکم شرع نیز اعتراف دارد که صیغه طلاق را اجرا نکرده است. در این مدّت طولانى، اجرا نشدن صیغه طلاق به صورت یک راز بین زن و حاکم شرع پنهان بوده، و به شوهر اطلاع نداده اند! زن مجدّداً علیه شوهر شکایت نموده، و شوهر محکوم به خسارات و مجازاتى مى شود. حکم مسأله را بیان فرمایید.
هرگاه شوهر تمام حقوق زن را پرداخته، و به کسى وکالت داده که صیغه طلاق زن را جارى کند، و او کوتاهى کرده و صیغه طلاق را جارى نکرده و به شوهر هم اطّلاع نداده، شوهر ضامن نفقه زن در این مدّت نمى باشد.
22- نفقه اقارب
این که گفته مى شود: «نفقه اقارب قضا ندارد.» شامل چه کسانى مى شود؟ آیا شرط و شروطى دارد؟
منظور از اقارب پدر و مادر و فرزند است; و شرط و شروط خاصّى ندارد. ولى نفقه همسر در هر حال باید پرداخته شود.
23- حقوق شرعیه زن و فرزند پس از اثبات نسب
اگر شخصى زنى را صیغه کند، و آن زن بچّه اى به دنیا آورد، و مرد منکر شود. در صورت اثبات نسب، هرچند پس از ده سال، آیا تمام حقّ و حقوق این زن از قبیل حضانت، اجرت شیر دادن، نفقه طفل و مانند آن به او تعلّق مى گیرد؟
حقوق شرعیّه این زن و بچّه بعد از اثبات ازدواج و تولّد، در هر حال ثابت است.
24- شرط عدم نفقه در عقد دایم
آیا اگر مرد در ازدواج دایم شرط عدم نفقه بکند و زن به لحاظ داشتن درآمد آن را با رغبت بپذیرد آیا شرط نافذ و معتبر است یا خیر در صورت منفی بودن پاسخ دلیل شرعی آن را بیان فرمایید؟
این شرط اشکال دارد; ولى زن مى تواند نفقه خود را به او ببخشد.
25- هزینه مداوای بیماری زوجه
با توجّه به اینکه مداواى بیمارى عرفاً جزء نیازهاى اولیّه هر انسانى است، آیا هزینه دارو و درمان زوجه مریض نیز جزء نفقه زوجه محسوب مى شود؟
مداوا در حدّ متعارف جزء نفقه است.
26- هزینه های درمانی زوجه
زنى به سبب آتش سوزى در منزل شوهر راهى بیمارستان شده، و پس از چند ماه بسترى شدن فوت مى کند.آیا هزینه بیمارستان برعهده شوهراست؟
احتیاط واجب آن است که شوهر هزینه درمان او را بدهد.
27- حکم زنی که شوهرش مفقود شده است
وظیفه زنى که شوهرش مفقود شده چیست و در این مدّت نفقه او از کجا تأمین مى شود؟
زنى که شوهرش مفقود شده است چند حالت دارد:
الف)اگر صبر کند تا خبرى آید مانعى ندارد و باید نفقه او را از مال شوهرش داد.
ب) اگر انفاق کننده اى از ولى یا غیر او باشد باید صبر کند، مگر این که عسر و حرج شدید و ضرر مهمّى حاصل شود که حاکم شرع مى تواند او را طلاق دهد.
ج) در غیر این دو صورت، رفع امر به حاکم شرع مى کند و او به مدّت 4 سال از اطراف محلّ فقدان وى تحقیق مى کند، اگر خبرى نشد نخست به ولىّ او پیشنهاد طلاق مى کند و اگر او طلاق نداد خودش طلاق مى دهد سپس عدّه وفات نگه مى دارد (هر چند کفایت عدّه طلاق رجعى نیز قوى است امّا احتیاط مهماامکن ترک نشود) و بعد شوهر مى کند. اگر شوهر اوّل مادام که در عدّه است مراجعه کرد اولى است و اگر بعد از عدّه ـ حتى قبل از ازدواج مجدّد ـ شوهر اوّل بیاید طلاق نافذ است و تنها با رضایت طرفین و عقد جدید امکان بازگشت است.
28- حکم زنی که شوهرش مفقود شده است
وظیفه زنى که شوهرش مفقود شده چیست و در این مدّت نفقه او از کجا تأمین مى شود؟
زنى که شوهرش مفقود شده است چند حالت دارد:
الف)اگر صبر کند تا خبرى آید مانعى ندارد و باید نفقه او را از مال شوهرش داد.
ب) اگر انفاق کننده اى از ولى یا غیر او باشد باید صبر کند، مگر این که عسر و حرج شدید و ضرر مهمّى حاصل شود که حاکم شرع مى تواند او را طلاق دهد.
ج) در غیر این دو صورت، رفع امر به حاکم شرع مى کند و او به مدّت 4 سال از اطراف محلّ فقدان وى تحقیق مى کند، اگر خبرى نشد نخست به ولىّ او پیشنهاد طلاق مى کند و اگر او طلاق نداد خودش طلاق مى دهد سپس عدّه وفات نگه مى دارد (هر چند کفایت عدّه طلاق رجعى نیز قوى است امّا احتیاط مهماامکن ترک نشود) و بعد شوهر مى کند. اگر شوهر اوّل مادام که در عدّه است مراجعه کرد اولى است و اگر بعد از عدّه ـ حتى قبل از ازدواج مجدّد ـ شوهر اوّل بیاید طلاق نافذ است و تنها با رضایت طرفین و عقد جدید امکان بازگشت است.
29- نفقه در فاصله بین عقد و مراسم عروسی
بنده بین زمان عقد با همسرم تا زمان برگزاری مراسم عروسی حدود دو سال و نیم فاصله بوده و در دو شهر دور از هم مشغول تحصیل بودیم. آیا به فاصله زمان بین عقد تا برگزاری مراسم عروسی (زفاف) نفقه تعلق می گیرد یا خیر؟ با توجه به اینکه در این فاصله هیچ گونه تماسی بین طرفین صورت نگرفته باشد؟
در این زمان نه نفقه بر عهده شوهر است و نه لازم است زوجه در کارهایش از شوهر اجازه بگیرد البته طبق رسم و عادتی که در محیط ما وجود دارد که دختر قبل از مراسم عروسی در خانه پدر زندگی می کند.
30- عدم توانایی زوج به پرداخت مهریه و نفقه
اگر زوج نسبت به پرداخت مهر معسر باشد تکلیف ازدواج چیست؟ و نیز اگر زوج نسبت به پرداخت نفقه معسر باشد تکلیف ازدواج چیست؟ آیا زوجه حق فسخ ازدواج را دارد یا خیر؟
نسبت به پرداخت مهریه حق فسخ ندارد اما اگر نفقه را نپردازد و زوجه در عسر و حرج باشد می تواند از حاکم شرع تقاضای طلاق کند.
31- حق بودن و قابل اسقاط بودن نفقه
در مورد نفقه لطفا حکم موارد ذیل را بیان فرمایید.
الف) نفقه زوجه حق است یا حکم؟
ب) آیا نفقه زوجه در ابتدای هر روز نسبت به همان روز قابل اسقاط است؟
ج) آیا نفقه زوجه نسبت به تمام زن مستقبل قابل اسقاط است؟
د) آیا شرط سقوط نفقه زوجه در ضمن عقد نکاح جایز است؟
نفقه زوجه حقّ است و می توان آن را اسقاط کرد به صورت شرط ضمن العقد یا بدون آن.

نوشته شده توسط موسی | نظرات دیگران [ نظر] 
<   <<   6   7   8   9   10   >>   >
درباره وبلاگ

همه چیز از همه جا

موسی
اوقات شرعی
فهرست اصلی
بازدید امروز: 90 بازدید
بازدید دیروز: 40 بازدید
بازدید کل: 703094 بازدید

خرید اینترنتی وان یکاد

شناسنامه
صفحه نخست
پست الکترونیک
پارسی بلاگ
لینک های روزانه

ورود آقایان ممنوع [496]
آرایشی [70]
پزشک خود باشیم [84]
حراج [44]
تصاویر [146]
آشپزی [65]
هز چیز خواندنی [40]
همه چیز از همه جا [62]
محصولات آرایشی [87]
[آرشیو(9)]
فهرست موضوعی یادداشت ها
نوشته های پیشین

تیر 1389
تیر 89
آبان 89
آذر 89
دی 89
فروردین 90
اردیبهشت 90
خرداد 90
تیر 90
مرداد 90
مهر 90
آذر 90
دی 91
بهمن 91
فروردین 92
اردیبهشت 92
مرداد 92
شهریور 92
آذر 92
اسفند 92
فروردین 93
اردیبهشت 93
لوگوی وبلاگ من

همه چیز از همه جا
لینک دوستان من

آقاشیر
نهِ/ دی/ هشتاد و هشت
حفاظ
طعم شیرین با خدا بودن
صفاسیتی
فروشگاه اینتر نتی ایفه
فروشگاه کتاب
فروشگاه آرایشی و بهداشتی
فروشگاه فیلم و نرم افزار
فروشگاه دیجیتال
فروشگاه اسباب بازی
فروشگاه پوشاک
جواهر فروشی
آشپزی
همه چیز از همه جا
هر چیز خواندی
همه چیز راجب کتاب

حجره ونداد
فروشگاه ونداد
شاپ یار
فروشگاه آنلاین
صفحات اختصاصی

تبادل لینک
اشتراک در خبرنامه

 
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
فهرست موضوعی یادداشت ها
قانون تجارت[13] . دفاتر تجاری دفتر کل دفتر روزنامه[9] . اسناد تجاری[6] . دفاتر تجاری[5] . حقوق تجارت[5] . تاجر[5] . حق‌العمل کاری[3] . الماس[3] . قانون تجارت الکترونیکی[3] . رایانش ابری چیست؟[2] . سبوس گندم کلسترول خون را کاهش میدهد[2] . متن کامل قانون انتخابات ریاست جمهوری[2] . نظرسنجی از مردم تهران در باره آینده فرزندان(علم یا ثروت)[2] . قیراط[2] . کامیابی کسب و کار[2] . استرس[2] . رفتار سازمانی[2] . شخصیت حقوقی و نظریات مرتبط با آن[2] . انتشار مصادیق مجرمانه قانون جرایم رایانه ای[2] . انرژکتوری استارت تعمیرگاههای دستگاه دیاگ کاربراتوری . انشا یک بچه دبستانی در مورد ازدواج . انواع مدلهای خوابیدن: معایب و مزایا . اوال . ایران ?? رشته علوم انسانی را متوقف می‌کند . اینکوترمز (incoterms) چیست؟ . بازنگری در قراردادهای بیع متقابل با سه خط قرمز . بحران میان‌سالی: تحول یا افسردگی؟ . برای رسیدن به آرامش راحت نفس بکش . برلیان . بهره وری . بوی خیار میل جنسی را افزایش می‌دهد! . بیل گیتس چگونه کار می‌کند؟ . پاسخ به 6 سوال یارانه‌ای مردم . پرنس . پول خرج کردن بدون چشم‌انداز . پول شویی چیست؟ . پولشویی چیست !؟ . پیچش و پارگی کیست تخمدان شایع ترین علت دل دردهای شدید دختران . پیشگوئی" نوسترآداموس"درباره ایران . پیشگیری‌ . تاثیر فیلم‌های مستهجن بر رابطه زناشویی . 10 حقیقت عجیب درباره مغز . 10 راه برخورد با استرس مالی . 10 راهکار برای شاد نگهداشتن زندگی زناشویی . 15 نکته کلیدی برای کاهش وزن . 30 اگر با ارزش برای زندگی شما . 4 آپارتمان نشینی . 8 اشتباه بزرگ در رژیم کاهش وزن!! . 9 درس مهم زندگی . 9 روش برای شاد زیستن . trichoptlosi . آپارتمان . آپارتمان نشینی . آدران قصران یا قلعه دختر . آزاد سازی همزمان یارانه تمام حامل های انرژی . آشنای با الماس . آغاز پخش برنامه های یورونیوز به زبان فارسی از طریق ماهواره . آلودگی هوا خطر مه دود . اوزون . منوکسید کربن. دی‌اکسید گوگرد . ا . آنتی اکسیدان . آیا ازدواج های اینترنتی و همسریابی در سایتها درست است ؟ . ابتکار یک روستایی در تبدیل خانه اش به هتل . ارزش غذایی زردآلو خشک و تازه . ازدواج موقت چگونه باعث طلاق می شود؟ . تاریخ هیپنوتیزم . تخفیف بگیرید . تدابیر شدید امنیتی در فرانسه در پی هشدار بن‌لادن . تست تعیین کننده میزان خوشبختی شما پس از ازدواج . تست ضریب هوشی جدید سال 1390 . تشخیص عشق پسران . تصاویر نیمه برهنه مقابل مسجدی در انگلیس . تعریف موفقیت . تفاوت اثر ازدواج در زنان و مردان . تمرین قدرشناسی . تناقضات زمان ما . توت فرنگی یخ زده راه مبارزه با سرطان مری . تکنیک های ساده برای پس انداز و کسب امنیت مالی . تکنیک‌های تنفس درمانی . ثبت ازدواج بموجب اقرار نامه رسمی . ثروتمندان ایران را بهتر بشناسیم . جدول افزایش قیمتها در بازار . جدید ترین روش درمان دردهای استخوانی . جن و روح . جوانه گندم و خواص آن . چطور دست از فکر کردن زیاد بردارید . چگونگی تغییر نام خانوادگی . چگونگی ثبت مشخصات منسوبین در شناسنامه . چگونگی ثبت ولادت خارج از کشور . چگونگی صدور گواهی تجرد . چگونه استرس را به حداقل برسانیم . چگونه روح خود را از بدن خود خارج کنیم؟ . چگونه فرزندانی با جرات تربیت کنیم؟ . چگونه کیفیت روابط جنسی خود را افزایش دهیم؟ . چه چیزی باعث شده است تا توجه به هنر در علوم اجتماعی در ایران افز . چهار بعد انسان کامل . چکاپ‌های فرزندتان: 5-3 روزه . چکاپ‌های فرزندتان: نوزاد . چکاپ‌های فرزندتان: یک ماهگی . حذف نام ایران و سوریه از فهرست کشورهای تهدیدکننده ترکیه . شرکت های تجارتی . شصت نکته شیرین درباره ی ازدواج . شما چقدر قدرت تحمل ابهام دارید؟ . شناخت آینده با هدف کسب درآمد . شناخت شخصیت پسران از رفتار با مادر . صنعت سنگهای قیمتی . صورت لیزینگ . طرح کاهش مصرف گاز مشعل ساختمانها . طریقه شستن . عادات اصلی برای رفتن به سمت موفقیت . علائم تجارتی . غذاهایی برای داشتن رابطه جنسی بهتر . فرهنگ . فواید و خواص جوانه گندم . فواید کار گروهی . قانون . روزی که آقایان یائسه می‌شوند ... . روش سیستم سازی و طبقه بندی تجاری . روشهای موسیقی درمانی . روشهایی برای زندگی زناشویی موفق . رویارویی با حجم اضافی کار . زاید . زمرد تراش . زن کوچه یا زن ماهواره؟ فرقش چیست؟ . زنان کارآفرین . زندگی . زندگی لذت‌بخش . زیر خیمه سبز لندن . دلایل سیر نشدن و دلیل سیر شدن . دلیل وجود عدد هفت در مغز کشف شد . ده نشانه یک رابطه ی موفق زناشویی . دیدگاههای منفی در محل کار . راز بزرگ شاد زیستن . راه حل ساده رفع بوی بد کولرهای آبی . راه های رسیدن به آرامش . راه های کاهش درد قاعدگی . راه‌های شاد زیستن برای زنان . راهنمای آقایان برای حمایت خانم‌ها در طول دوران بارداری . راهکارهایی برای دستیابی به جذابیت . رایانش ابری . استرس و سلامت جنسی . الکترولیز . ام‌اس و اختلال جنسی . امامزاده آقا علی عباس و شاهزاده محمد (علیهما السلام) فرزندان اما . اصلاح قراردادهای بیع متقابل و ضرورت تدوین قوانین جدید . اصول آپارتمان نشینی . اطرافشان را با افراد شاد پر می‌کنند . اعتـیـاد بـه سـکس . اقتصاد بدون پول . اقتصاد بدون نفت، رویا یا واقعیت؟! . الگویی برای مدیریت زندگی . حقوق قانونی . حلقه نامزدی . حوزه مسئولیت ها . خداحافظی اپرا وینفری پس از ?? سال . خشک‌کردن . خواص دارویی ریحان . خواص سبوس گندم . خواص سدر . خواص غذایی چغندر . دانلود اینکوترمز 2012 . در مخزن زندگیتان کوسه ای بیندازید . درخواست از مراجع تقلید قم برای سئوال از رهبری . درمان موخوره . دستیابی به داروی کاهش وزن . دفاتر تجارتی قانون تجارت . کرم‌های موبر . کلسیم . قیمت جدید نان نهایی شد . کانون وکلای دادگستری استان کرمان رسماً مستقل شد . کریستال تراش . گرانترین الماس . گزارش خبری تحلیلی کیهان از اجلاس آتی «یوپی آر» پرونده حقوق بشر آ . گلابی . گلبول های قرمز خون . گناهان با ما چه می کنند ؟! . لزوم آموزش جنسی در دوران عقد . لیزر . مارکیز . ماهیت پول و وظایف پول چیست؟ . نقش مرد زندگی موفق . نگرانی های مالی . نگرش که مانع پیشرفت در زندگی می شود . نماز و میدان مغناطیسی بدن انسان . نکات کلیدی برای یک زندگی زناشویی موفق . نکاتی برای زیباتر شدن زندگی زناشویی . نکته های قشنگ زندگی . هشت روش برای افزایش درآمد وب سایت شما از طریق تبلیغات متنی . هنر تندرست ماندن . هیات مدیره . هیپنوتیزم چیست؟ . وام‌گیرنده . وام‌های کوتاه‌مدت . ورشکستگی چیست؟ . وقتی نفس تنگ می ‌شود . یک سلول بنیادی مهم در ترمیم نورونهای مغز شناسایی شد . کارآفرینی و کارآفرین . مثلثی . مجتمع . مجتمع مسکونی . مدیریت دانش در کسب . مدیریت رفتار سازمانی . مدیریت زمان . مدیریت مصرف برق در منزل . مراقبه . مراقبه مغز را پرورش می دهد . مسائل مالی . مشکلات شایع بارداری در زنان . مشکلات بیع متقابل نوع سوم برای توسعه میادین نفت ‌و گاز . مقاله ضمانت نامه‌ها و قراردادهای بیع متقابل . مقدمه ای بر آسیب شناسی روابط خانوادگی در ایران (قسمت دوم) . مقدمه‌ای بر درمان با هیپنوتیزم . منابع انتشار آلاینده های هوا . آلاینده ها ی هوا . وضعیت شاخص است . منبع: اقتصاد سیاسی، شماره هفت . منبع: فصلنامه اقتصاد سیاسی، شماره هفتم . موارد تعویض شناسنامه اشخاصی که می توانند نسبت به تنظیم برگ درخ . موبایل به نازکی یک کاغذ! . موخوره . موم . موهای . موهای بلند . نام تجارتی . نحوه شناخت و برآوردن نیازهای زناشویی . نرخ جدید دیه اعلام شد . سخنرانی واقعا جالب استیو جابز مدیرعامل و موسس اپل . سکه طرح جدید 298 هزار تومان! . سلامت میل جنسی تضمین شده است! . سن شروع عادت ماهانه مادر با جنسیت فرزند ارتباط دارد . سند و قواعد حاکم بر آن . سه مفهوم برای انتخاب معیارهای بازاریابی . سوال از منوچهر متکی درباره پرداخت پول به کرزای . سوالاتی که اندیشیدن شما را تغییر خواهد داد . سکوت در برابر جفای اندیشه‌ورزان دنیاطلب به پیامبر مهربانی جایز ن . شاد باشید . شادی . شامپو های . رایانش ابری یا cloud computing چیست؟ . رد پای دیجیتالِ انسان فناور . رسم و رسومات یلدا در شهرهای مختلف ایران . رشد واقعیت مجازی . رضایت شغلی و بهره وری . قدیمی‌ترین کارخانه تولید لوازم تحریر دنیا/فابر-کستل . قرارداد حمل و نقل . قراردادهای بیع متقابل؛ موفق در کلیات، ناموفق در اجرا . قصه ها چگونه ما را جذب می کنند؟ .

9 روش برای شاد زیستن
10 راز بزرگ شاد زیستن
نکته های قشنگ زندگی
راههای شاد زیستن برای زنان
عادتهای افراد شاد
رایانش ابری
رایانش ابری چیست؟
[عناوین آرشیوشده]